Vladar podznaka (Mesec) Anđeline Džoli i vladar podznaka Bred Pita (Jupiter) su u konjunkciji i ovo je moćna kombinacija koja ih je spojila.

Aspekt je u znaku Ovna i sigurno je na prvi pogled buknula divlja strast i glad za osvajanjem. Međutim, strast je vrlo zapaljiva i njihovi vladari u znaku Ovna su obećavali jedan uzbudljiv i dramatičan odnos, koji vremenom prelazi u nadmetanje i rivalstvo. Vremenom nemate partnera, koji je spreman na saradnju, već dobijate rivala i protivnika.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mesec i Venera, planete koje su važne u ovakvim uporednim horoskopima, nalaze se u znacima koji su međusobno u nepovoljnim aspektima. Njena Venera je u Raku, a njegova Venera se nalazi u Jarcu, dok je njen Mesec u Ovnu, a njegov Mesec je u Jarcu.

Anđelinina Veneru u Raku je osetljiva i sa željom da se ostvari u privatnom i porodičnom okruženju, ali s obzirom na to da joj je Mesec u Ovnu, ona često zbog ovakve osetljivosti reaguje grubo i agresivno. Njena Venera ima kvadrat sa Uranom i ovo je borba između „biti porodičan i intiman“ i „biti slobodan“, pa ovakva tenzija dovodi do frustriranosti na emotivnom nivou.

Bred Pit ima Veneru u znaku Jarca i za njega je osećaj sigurnosti mnogo važan, kao i karijera, reputacija i status. S obzirom na to da su i Venera i Mesec u Jarcu, Bred ima sposobnost da kontroliše svoje emocije, što se za Anđelinu ne može reći. Anđelina ima stav „sve sad i odmah“ dok je Bredov stav „neka prespava do ujutru“ i ovakav njegov stav je okidač za Anđelinine besne i agresivne reakcije zbog njenog Meseca u Ovnu. Njen Mars je takođe u znaku Ovna, tako da je ovo čista ovnovska energija.

Zbog Bredove sposobnosti da kontroliše emocije, Anđelina vremenom oseća da se oni udaljuju međusobno. Ona ne može da razume Bredovu potrebu za kontrolom i povlačenjem i pita se: „Kako može da budeš tako rezervisan, dalek i hladan“. Ovakvo ponašanje kod Anđeline sve više i više izaziva ljutnju, bes i grubost.

Njen stelijum u Ovnu, i u blizini desete kuće, ukazuje na jak instikt za vođstvom, liderstvom i dominacijom. Međutim, zbog Venere u Raku, nailazimo opet na unutrašnju rastrzanost i borbu. Da li preuzeti zaštitničku ulogu i prikloniti se porodičnom životu ili biti samostalan i graditi dominantnu i lidersku ulogu u karijeri?

horoskop-brandelinaBred Pit ima stelijum u Jarcu i on takođe želi da ima čvrst autoritet i možemo reći da su se privukla dva jaka „igrača“. Međutim, energija se ispoljava drugačije jer Anđelina otvoreno i direktno (Ovan) pokazuje potrebu za dominacijom i autoritetom, dok je kod Breda to više prikriveno i iz senke (Jarac). Njegov stelijum u Jarcu pada u Anđelininu šestu kuću i on se u ovoj vezi vremenom oseća potčinjeno i manje vrednim u odnosu na Anđelinu. Ona želi da joj on služi, što je simbolika šeste kuće.

Bred je, verovatno, u nekom od njihovih prvih susreta pomislio: „Ona je čarobna. Iz koje bajke ti dolaziš?“

Međutim, Neptun zamagljuje stvarnost, pa kad se vremenom magla podigne, dolazi do razočarenja, što je njegov siguran scenario, jer Bred ima u svom horoskopu dominantan element zemlje. Zemlja kad – tad dovodi do otrežnjenja. Položaj njenog Neptuna na njegovom podznaku ga opija, ali i truje i iscrpljuje.

Najproblemtičniji međusobni aspekti uključuju njenog Saturna u Raku, jer je ova planeta u kvadratu sa Bredovim Jupiterom u Ovnu (vladar podznaka), kao i u opoziciji sa njegovim Merkurom, Venerom i Mesecom u Jarcu. Saturn vlada Anđelininom sedmom kućom i za nju je osećaj sigurnosti jako važan u partnerskim odnosima, ali i kontrole. Sa svim do sada spomenutim aspektima, Jarac na vrhu njene sedme kuće dovodi do zahlađenja i udaljavanja u odnosu i vezi. Interesantno je primetiti da je valadar Bredove sedme kuće (Merkur), takođe, u znaku Jarca.

S obzirom na to da je njen Saturn u Raku, i u dvanaestoj kući, ona ima duboke strahove da pokaže nežniju stranu (Rak), jer su njeni strahovi povezani sa gubicima partnera i porodice. Ove strahove Anđelina maskira grubim i agresivnim ponašanjem (Mesec u Ovnu, Mars u Ovnu), oni ostaju nerešeni, ali utiču i na njeno zdravlje (osa njene šeste i dvanaeste kuće).

Vladar sedme kuće u njenoj dvanaestoj kući (Saturn) govori o problemima u braku i partnerskim odnosima, kao i o potencijalu da vremenom od svojih partnera dobije tajne neprijatelje.

Prema tome, Anđelina ima veliku potrebu za kontrolom i dominacijom, međutim, Bred Pit je dupli Strelac sa Jupiterom u Ovnu, a ova dva znaka nikako ne mogu da prihvate ograničenja i kontrolu.

Njen Saturn u Raku je u kvadratu sa njegovim Jupiterom u Ovnu i Bred sigurno oseća ovaj aspekt kao ograničavajući. Jupiter u Ovnu ima avanturistički duh, želi da iskusi mnogo toga novog i drugačijeg, ali njen Saturn ga ograničava. Međutim, Bredov Mars, Mesec, Merkur i Venera u Jarcu kvadratiraju njene planete u znaku Ovna, pa se ne može reći da i ona ne oseća određena ograničenja sa njegove strane. Ovde se vidi Bredova želja da Anđelina svoju energiju preusmerava više prema porodici, a ne prema profesiji i karijeri, što ona oseća kao ograničenje. Ovo je kao i kod Anđeline potreba da ima kontrolu, jer misli da će na taj način zaštiti stabilnost.

Oboje su dovedeni u odnos da bi rešili iste strahove, međutim, izgleda da nisu uspeli, pa će dalje i kroz neke druge odnose imati ponovo šansu, ako je budu prepoznali.

Setimo se teksta Kada prestaje bliskost i ljubav. Kada se strast ugasi Anđelina ne može više da oseća bliskost, jer ima Mesec u Ovnu. Ako partner prestane da je osvaja onim istim žarom, kao i na početku veze intenzitet emocija brzo pada. Takođe, ako dođe do neslaganja za porodična pitanja prestaje i bliskost, jer Anđelina ima Veneru u znaku Raka. Bred Pit ima Mesec i Veneru u Jarcu i onog momenta kada izgubi osećaj sigurnosti i kada partner prestane da izražava poštovanje prema njemu, dolazi do udaljavanja.

Ljudski odnosi su samootkrivanje, a ne samouživanje i ovu ideju treba imati kada razmišljamo o odnosu.