Seksualna intimnost od suštinskog je značaja za osećaj sreće i zadovoljstva u partnerskom odnosu.

Ako počinje da gasne, morate odmah da delujete. Evo kako da ponovo zapalite vatru u krevetu!

Postoje parovi kod kojih (izgleda) da je sve u redu. Partneri se vole, podržavaju se, sarađuju u odnosu, postoji međusobno razumevanje i deljenje, ali … nema seksa.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Kada seksualni žar zgasne, toliko da se više ne sećamo poslednjeg puta kada smo imali seks, počinjemo da postavljamo pitanja. Zašto nedostaje ovaj temeljni deo veze?

Pročitajte i ovo: Kakav tip muškarca privlači žene koje previše vole?

Smanjena želja može da bude posledica mnogih faktora, ali u svakom slučaju, to bi trebalo da bude signal na koji treba obratiti pažnju.

Pročitajte i ovo: Zašto previše volimo?

Dajemo vam savete kako da pomognete svom paru, odnosno, partnerskom odnosu, i podstaknete strast u krevetu.

Nemojte da ignorišete problem

Greška broj jedan onih koji shvataju da imaju ove poteškoće je da ne razgovaraju o tome.

Međutim, partner koji tu misao zadržava u sebi, ne radi ništa osim što je hrani. Zapitajte se zašto je ne delite sa svojim partnerom. Možda se plašite da ga ne povredite? Ili ste shvatili da poteškoća dolazi od vas?

Pročitajte i ovo: Žene koje previše vole

U svakom slučaju, razgovor o tome i razumevanje šta se događa može vam pomoći da zajedno razjasnite stvari i rešite problem, što pre i na najbolji mogući način. Ignorisanje poteškoća neće učiniti da one nestanu. Naprotiv, samo će napraviti veći problem.

Pročitajte i ovo: Vodič za razvedene

Znate već šta se dešava kad grudva snega krene da se nekontrolisano kotrlja? Dolazi do lavine, a vi to ne želite, zar ne?! Spašavajte se dok možete!

Počnite ljubav ispočetka (bukvalno)

Ako u partnerskom odnosu nema seksa, možete da uvedete neke igre za ponovno otkrivanje tela.

Pročitajte i ovo: Postoji li partner bolji od sadašnjeg?

Možda vam se čini paradoksalno, i pomalo glupo, ali probajte ovako: tokom jednog perioda obećajte sebi da nećete ići dalje (do kraja), već da ćete samo da koristite eterična ulja i kreme za masaže kako biste mazili telo vašeg partnera.

Pročitajte i ovo: Prednosti i mane ljubavne veze sa značajno starijim ili mlađim partnerom

Cilj treba da bude otkrivanje zadovoljstva kontakta i buđenje čula. Erotska igra će vas prvo približiti vašoj koži, a zatim… ko zna, prepustite se libidu.

Objavite rat dosadi

Često partneri nemaju seks zato što su preplavljeni rutinom, tako da zadovoljstvo, nažalost, postaje dosadna dužnost. A ko voli dužnosti i obaveze?!

Pročitajte i ovo: U bračnom krevetu sa bebom

Ovo se posebno dešava parovima koji su godinama zajedno i koji savršeno poznaju seksualnu dinamiku jedno drugog. Vreme je da se stvari pomere sa mrtve tačke.

Očarajte svog partnera tako što će mu prići na drugačiji način nego inače. Sama činjenica percepcije novog početka podstaćiće radoznalost, čisto da se vidi šta će se tu novo desiti.

Pročitajte i ovo: On se njoj jako dopada, ali bez svega onoga što uz njega ide

Upotrebite maštu, izađite iz zone komfora i poznatog (dosade), novih ideja u ovom polju ne manjka, tako da slobodno malo istražite. Bar danas su vam nova saznanja nadohvat ruke. Samo na jedan klik od vas! A možda se baš tu krije spas za vas.

Uključite se!

Umesto da se žalite, zašto se sami ne uključite?

Pročitajte i ovo: Odlazite li od onih koji nisu ono što vam je potrebno?

U ustajalim partnerskim odnosima često postoji tendencija da se drugi okrivi za ono što nam nedostaje – za to što nemate odgovarajuću pažnju od strane partnera ili zbog toga što vas ne primećuje, ne oseća želju ili pokazuje romantične geste.

Pročitajte i ovo: Imaju li žene previsoka očekivanja od svojih partnera?

A što vi ne biste sproveli ono što biste želeli od svog partnera? Pokažite inicijativu!

Na stranu gurnite stereotipe i dosadnu rutinu, kupite lep poklončić svom partneru, tek onako, bez razloga i napišite mu romantičnu poruku koja će vam pomoći u zagrevanju atmosfere.

Pročitajte i ovo: Ovo su dokazi da manipuliše vama

Ukratko, stvorite atmosferu da bi se pokrenula iskra koja će poslužiti za ponovno paljenje vatre u krevetu.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter