Ljudsko telo poseduje detoksikacione kapacitete i kada su uslovi življenja i ishrane umereni, taj se proces sasvim efikasno odvija.

Međutim, sveprisutni stres, manjak fizičke aktivnosti, zagađenje životne sredine, pogrešne navike u ishrani, negativni emocionalni naboj i sve slabiji kontakt s prirodom, dovode do ogromnog opterećenja detoksikacionih mehanizama savremenog čoveka.

Ukoliko imate neke od simptoma prikazanih na slici, vašem telu je potrebno rasterećenje

Telo ne uspeva da preradi toksične materije i one se skladište u tkivima, stvarajući podlogu za razvoj mnogih hroničnih bolesti i organizam ulazi u crvenu zonu. Vrlo je bitno blagovremeno prepoznati takvo stanje i preduzeti mere za oslobađanje tela od toksičnog i emocionalnog balasta. Treba znati i da je u pitanju proces, a ne ad hoc akcija. U tom procesu najbitnija je uloga same osobe – ona donosi odluku, spremna je da menja svoje navike i da krene stazom vlastite dobrobiti.

Nema dileme da se mnoge alatke nalaze u rukama samog čoveka i ako ih on pravilno upotrebi, posao je u velikoj meri obavljen.

Photo by Piotr Chrobot on Unsplash

Ubrzani tempo življenja i nedostatak vremena nas, međutim, često primoravaju da tražimo „prečice“, brza rešenja. I to je bolje nego ništa ne preduzeti. Sasvim je sigurno da treba početi od ishrane jer to je ono što sami možemo da sprovedemo.

Dvodnevne ili trodnevne kure ishrane gustim sokovima su snažna rasterećujuća mera za organizam.

Pripremaju se po posebnoj recepturi tima američkih lekara i nutricionista. Sastav sokova je pažljivo odabran, a kombinacije su različite u svakom obroku. Predviđena su četiri obroka dnevno po pola litra. Sokovi imaju snažno antioksidantno, alkalizujuće i detoksikaciono dejstvo. Unos namirnica bez termičke obrade podiže ukupnu vibraciju organizma, tj. energizuje ga što se blagotvorno odražava i na psihičko stanje.

Telo je zahvalno i raduje se osećaju lakoće i poletnosti.

Photo by Kaizen Nguyễn on Unsplash

Eterična ulja u cilju detoksikacije

Eterična ulja su najkoncentrovaniji oblik lekovite energije. Imaju najvišu frekvencu ikada izmerenu od svih prirodnih supstanci. Ne rezoniraju sa toksinima i negativnim emocijama koji imaju vrlo nisku vibraciju. Kada talas visokih frekvencija eteričnih ulja preplavi telo, toksini i negativne emocije ne mogu da opstanu i jednostavno nestaju iz organizma.

Nadamo se da će i vas inspirisati ono što je Čarli Čaplin rekao:

“Kada sam zaista počeo voleti sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: od hrane, ljudi, stvari, situacija i svega ostalog što me je vuklo ka dnu, a dalje od mene samoga. U početku sam to zvao ‘zdravi egoizam’, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOME SEBI.”

***

Autorka teksta: Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, Holitimed