Pitam se, pitam, kako da nanesem tamnu senku na oči, naročito one najtamnije nijanse, poput, tamno sive i crne, a da pritom ne izgledam kao odžačar, koji je upravo završio sa sezonskim čišćenjem svih odžaka u gradu na Severnom polu, gde vlada duga i hladna zima!

Koliko god pažljiva bila, uvek na kraju ostane crni trag ispod očiju!

I onda, sledi retuširanje! Naravno, u poslednjem trenutku, dok par preostalih zrnaca peska ističe iz peščanog sata. Ali nije to Instragram, da mogu svoje lice samo da provučem kroz filter i da tehnološkom čarolijom, sve nepravilnosti bez traga nestanu sa mog lica.

Image by valuavitaly on FreepikŠto je najgore od svega, sve se dešava u poslednjim minutima pred polazak iz kuće. Već kasnim. Ajde, kreni već jednom! Ma super izgledaš! Ali ja znam da nije tako! Kako ljudima da objasnim ove tamne krugove oko očiju koje sad ni tone korektora, tečnog putera, ni svetle senke ne mogu da izbrišu?! Što više trljam, postaje sve gore. Kukuuu…na šta ličim! A tako dobro mi je krenulo! Više nisam raspoložena ni da izađem iz kuće. I sad je i on nervozan. Kreće svađa i ode mast u propast. I to sve zbog … senke za oči!

 

Da li se nalazite u ovoj mojoj tužnoj priči o ženi i tamnoj senki za oči?! Verujem da, da! Ali više ne mora da bude tako ako primenite ovaj savršen trik za nanošenje tamne senke.

Nasuprot svim pravilima šminkanja, prvo našminkajte oči pa tek onda sve ostalo, prema ustaljenoj proceduri – podloga, tečni puder i sve redom kako, inače, radite.

Dakle, prvo nanosite bazu za senku na vaše kapke, potom sve ostalo što je potrebno da bi vaše oči bile savršenoo našminkane tamnom senkom. Senku, krejon, ajlajner, maskaru.

Ne obazirite se što crna senka pršti i rasipa se po vašem licu i što sada zaista izgledate kao da ste propali kroz odžak. Sve ćete to posle vrlo lako, brzo i jednostavno da uklonite jednim potezom, tuferom i micelarnom vodom. Kada završite sa šminkanjem očiju, prelazite na nanošenjem podloge za lice, potom, tečnog pudera i dalje redom.

Male tajne iz televizijske šminkernice!