Često razgovaram ovih dana sa prijateljicom koja se upravo našla na čuvenoj prekretnici, zarobljena između kraja lošeg braka i početka novog života koji, bar joj se tako čini, ne nudi bog zna šta.

 

Naravno, i te četrdesete su je pristigle, sa svojim blagorodnim bukeom šlaufa na kukovima, valunga, modričastih podočnjaka.

Nedostatak volje i želje za akcijom bilo koje vrste dominira njenim raspoloženjem.

Smejala sam se kada sam joj ugledala razrogačene one njene lepe, stari Grci su ih opisivali kao kravlje, oči, dok sam joj preko gutljaja mirišljave kafe objašnjavala da je dobar sex jedino što joj treba u ovom trenutku. Zgranula se. Pa, gde, pa, kako, pa, s kim, pa…. trista pitanja, zamuckivanja, osta žena bez daha i teksta, lepa, poželjna i zbunjena skroz.

Da li je brak ubio seks ili je nedostatak seksa ubio brak?!

Ili je sex sa ambicioznim japijima i jos ambicioznijim bičerkama postao animalni način zadovoljavanja nagona koji podrazumeva neko tamo znojenje, dahtanje, razmenu fluida, za koje se više nema ni želje, ni vremena?

Masturbiranje sa igračkama ili bez njih, poneki odlazak kod skupih profesionalaca koji za tvoje pare najbolje znaju šta rade, ne moraš ništa da pričaš, da se maziš, a pogotovo ne da se ljubiš. Dođeš lepo na kanal kao kod auto mehaničara i… extra! Izađeš kao nov, nasmejan, raspoložen, malo peckaju izdepilirana leđa, ali i to je super!

Ko bi se još smarao poljupcem koji traje 15 minuta?!

Setih se teorije o tri poljupca koju sam definitivno morala da podelim sa njom – doooobar, osećajan, dug, provokativan, nežno – strastven, dubok poljubac najavljuje dobar sex, ali se dešava da prognoza ispadne kao prognoze naših meteorologa – pogrešna.

Loš, prazan, plitak, nezainteresovan, hladan, površan, previse intenzivan, mlak poljubac – definitivno najavljuje isti takav sex, sa 99,99% verovatnoće. Oni nepoverljivi koji svaku glupost moraju da overe na svojoj koži i reše da iskušaju svoju sreću sa 0,01%… da se posle ne žale.

Treći – hmmm… treći je fatalan. Od trećeg ti se u momentu zavrti u glavi, noge otkažu, vreme stane,  jezik pretražuje i pronalazi obline, pregibe na vratu, zubi nejako zadiru u kožu.

Draga, kada te neko ovako poljubi, zaključaj vrata i ako možeš progutaj ključ bar na neko vreme! Taj sex ćeš dugo, dugoooo pamtiti!

Nisam primetila da sam podigla glas dok sam joj govorila i da je žamor u kafiću potpuno prestao. I ona i oni su zabezeknuto piljili u mene. Izgleda da sam se, dok sam joj poluzatvorenih očiju pričala, i dodirivala, u nekakvom davno zaboravljenom transu. Pitam se kada će se usuditi da sa mnom ponovo izađe u grad.