Prema studiji, žene osećaju više zadovoljstva same nego sa svojim partnerom.

Prednosti ženske masturbacije više ne treba dokazivati! Ovo može da smanji bolove tokom menstruacije, pomogne u borbi protiv nesanice, donese talas blagostanja…

Nedavno istraživanje je pokazalo da su tri od deset žena sklonije da dođu do orgazma same nego sa partnerom. Hiljadu žena odgovorilo je na anketu koju je sproveo brend pića G Spot, pokazujući da 31% njih ima veću vjerovatnoću da doživi orgazam u intimnom trenutku same nego u pratnji svog partnera. Čak 70% ispitanih žena smatra to činom dobrobiti i lične nege, što je razlog zašto neke žene više vole masturbaciju.

Masturbacija pruža više zadovoljstva od duo seksa

Tačno 26% ispitanika je otkrilo da se osećaju prijatnije kada su odvojili vreme da masturbiraju. Poznavanje sopstvenog tela je ključni faktor, a 63% njih kaže da bolje znaju šta ih pokreće. Ne osećanje pritiska (32%), izbacivanje nesigurnosti (19%) i sposobnost da urone u svoje lične fantazije (33%) su takođe odlučujući elementi.

U proseku, žene provode oko 30 minuta nedeljno masturbirajući, što je dragoceno vreme koje doprinosi njihovom opštem blagostanju. Međutim, važno je napomenuti da je skoro petina njih priznala da nikada ne izdvaja vreme za sopstveno zadovoljstvo, ističući važnost podizanja svesti o konceptu ličnog zadovoljstva.

Metode se takođe razlikuju, sa 26% žena koje biraju da gledaju erotske sadržaje, 23% biraju da čitaju erotske knjige, 22% postavljaju namenski udoban prostor, a 20% radije uzima toplu kupku ili tuš kako bi podesile raspoloženje.