Još jedan dan, još jedno ograničenje.

A za mnoge ljude, ovo znači još više noći kod kuće, zavaljivanja na dvosedu ispred televizora, pijenja i jedenja više nego što bi trebalo.

Naš duh nije jedina stvar koja je u ovom trenutku slaba, već je i slika o našem telu.

Zbog toga sam smatrala, kaže Trejsi Koks, čuvena seks edukatorka, da je pravovremeno da ponudim nekoliko jednostavnih načina da povećate svoje samopouzdanje.

Oni od vas koji se sećaju TV emisije koju sam radila pod nazivom Seks inspektori, takođe će se setiti mog ko-voditelja Majkla Alveara.

Pročitajte i ovo: Kako da osvestimo uznemirijuće emocije

On je autor knjige Not Tonight Dear, I Feel Fat: jedne od najboljih knjiga koje sam pročitala o tome kako pobediti lošu sliku o svom telu.

Neke od njegovih misli odjekuju i ovde i toplo bih ga preporučila svima koji se bore sa imidžom tela.

Sexy bikini photo created by halayalex - www.freepik.com
foto by halayalex – www.freepik.com

Šta ne treba da radite da biste popravili narušenu sliku o svom telu

# Krenuti sa dijetom

Dijeta neće pomoći vašoj slici o telu.

Razlog zašto je to što naša percepcija našeg tela nema mnogo veze sa našom veličinom. Možete biti ekstra tanki, a da se i dalje osećate debelo i neprivlačno.

Vaša težina nije problem, već vaša percepcija vaše težine.

Mogu da garantujem za to.

Pročitajte i ovo: Hrana kao opsesija – poremećaji u ishrani su složena mentalna oboljenja

Dobila sam haljinu za svoje prvo venčanje koju mi je napravio dizajner. Želela sam da bude potpuno jedinstvena, pa možete da zamislite moj bes kada sam otišla u njegovu radnju na probu i videla haljinu na lutki u njegovom izlogu koja je bila potpuno ista kao i moja osim dva-tri broja manja.

Uletela sam u radnju grmeći da znam zašto je napravio MOJU haljinu za nekog drugog. Jadnik je izgledao začuđeno.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

„Ali nisam“, rekao je. „To JESTE tvoja haljina. Stavio sam je u prozor kao iznenađenje da biste se mogli da joj se diviti kada uđete.”

“To nije moja haljina!” ljutila sam se. “Ja sam duplo veća od toga!”

Tek kada je izvadio lutku iz izloga, i kad sam je obukla videvši da mi stoji kao salivena, poverovala sam mu.

U moju odbranu, venčanja čak i najmirniju osobu pretvaraju u zapenušavu paranoju. Ono što mi je sada zapanjujuće, sećajući se ovoga i osvrćući se unazad, je da čak i nakon što sam videla „dokaze“, to još uvek nije promenilo moje mišljenje o svom telu.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Videla sam lutku koja je bila tačno proporcija mog tela i mislila sam da je sićušna, ali ipak nisam mislila da sam mršava.

Kakav idiot!

Činjenica da svi precenjujemo gabarit svog tela za 25 procenata znači da svi imamo ove trenutke.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Početak da budemo ljubazniji prema sebi je učenje da verujemo svojim očima. Možda mrzite svoje telo, ali realnost je verovatno da će biti najmanje za četvrtinu manje mrsko nego što mislite da jeste!

Stvari koje će doprineti povećanju vašeg seksualnog samopouzdanja

Dakle, ako promena vašeg tela neće ništa promeniti, šta hoće?

Možda ćete biti iznenađeni.

Naked woman photo created by Anastasia Kazakova - www.freepik.com
foto by Anastasia Kazakova – www.freepik.com

TRI POBEDNIKA SU…

# Imati seks

Seks poboljšava sliku o telu jer nas prijatna seksualna iskustva čine da se osećamo bolje u vezi sa svojim telima. Ako naš partner očigledno uživa u vođenju ljubavi sa nama, to ne može biti tako loše!

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

To je scenario za pobedu: što bolje osećate svoje telo, to je bolji seks. Zbog toga više želimo seks, što zauzvrat pomaže da se poboljša slika o telu.

Evo gubitničkog scenarija.

Istraživanje u Velikoj Britaniji je posmatralo položaje koje su birale žene koje su imale nisko samopouzdanje. Najomiljeniji (40 posto) bio je misionarski položaj. Položaj zbog kojeg su žene najmanje sigurne u vezi sa svojim telima? Žena na vrhu.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Dok samo 30 odsto žena redovno doživi orgazam kroz snošaj (bez dodatne stimulacije klitorisa), mnoge žene koje to rade, dođu do toga tako što su na vrhu i pod kontrolom.

Misionarska poza je jedna od najneprijatnijih ženskih seksualnih pozicija jer dodavanje dodatne stimulacije nije lako i njegov penis nije nagnut prema prednjem zidu vagine.

Pročitajte i ovo: Seks i hrana – šta jesti, a šta nikako ne, ako hoćete da imate dobar seks

Nisko samopouzdanje tera žene da izaberu položaj za koji je gotovo garantovano da neće izazvati orgazam i ignorišu položaj za koji je najverovatnije.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

# Budi sjajna u krevetu

Poboljšanje vaših seksualnih veština učiniće mnogo više za vašu sliku o sebi nego što idete na dijetu ili govorite sebi da ste lepi, piše Alvear u svojoj knjizi.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Žene koje znaju da su seksualno kompetentne retko razmišljaju o tome kako im izgleda telo dok imaju seks – čak i ako to rade van spavaće sobe.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

„Seksualna kompetencija daje vam samopouzdanje u spavaćoj sobi. Samopouzdanje u spavaćoj sobi smanjuje anksioznost zbog izgleda”, kaže Alvear.

Bikini photo created by halayalex - www.freepik.com
foto by halayalex – www.freepik.com

# Vežbanje

Možda zvuči kao čudan savet da vam kažem da vežbate ako želite da se ponovo povežete sa svojim seksualnim ja, ali to je upravo ono što će vam pomoći da ponovo zapalite vašu želju za seksom.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Dobro, zdravo telo znači da imate dobar protok krvi. A dobar protok krvi uvek znači bolji seks.

Vežbanje je dobro za sve. Uradite to. Ako mrzite da idete u teretanu, idite napolje u šetnju. Koliko smo svi voleli da šetamo napolju tokom zaključavanja! Vratite se toj navici.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Ili odradite čas kod kuće. Postoji nekoliko sjajnih besplatnih onlajn časova fitnesa za sve nivoe. Šetajte, idite na vožnju biciklom, idite na plivanje, radite pilates, probajte dizanje tegova (zaista dobro za žene), čas samoodbrane.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Vaš seksualni život će vam biti zahvalan.

Što se osećate zdravije i što više energije imate, to je bolje raspoloženje i vaša slika o svom telu. Ovo utiče na vašu vezu i seksualni život.