Treba li da se vratite bivšem partneru ili ne? Pročitajte ovo da biste saznali!

Jeste li nekada raskinuli s partnerom koga ste još uvek očajnički voleli? Ako je vaš odgovor – da, onda verovatno znate koliko je teško oporaviti se od takvog emocionalnog iskustva.

Ima toliko mnogo emocionalnih slojeva koji dovode do raskida i ne morate uvek da znate kako da shvatite sve. Morate da obradite toliko mnogo različitih emocija, čak i onda kada vam to nije najprijatnije.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Nosite se sa bolom koji osećate u sebi, a koji dolazi sa gubitkom partnera, pre svega. Navikli ste na to da ste zajedno i da vam je partner uvek tu negde, u blizini, tako da ste se snažno vezali za njega. A vezanost je uvek najteže razvezati, iako vezanost nije ljubav. Čak nema nikakve veze s njom! Upravo zbog toga što je vezanost tako teško raskinuti, mnogo boli kad morate da se udaljite od onog za koga ste vezani.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

A onda vam ostaje da se pozabavite svim onim što se upravo dogodilo i da to emotivno procesuirate. Pokušavate da zatvorite emotivnu priču i jedini način da to učinite je da mislite na ono što je pošlo po zlu. Očajnički želite odgovore na mnoga pitanja koja imate u vezi  sa vašim odnosom.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

I na kraju, znate da naposletku morate da krenete dalje. Znate da morate da smognete snage da dođete do mesta u vašem životu gde se zaista osećate dobro. Povrh svega, znate da ćete, na kraju, morati da se pomirite sa činjenicom da vas dvoje nikada više nećete biti zajedno.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Ali to je mnogo lakše reći nego učiniti. Nije lako krenuti dalje nakon prekida partnerskog odnosa. Ovo se naročito odnosi na one osobe koje još uvek imaju duboka osećanja prema svojim bivšim partnerima. Možda se i vi nalazite u toj poziciji. Znaš da želiš da kreneš dalje i da budeš dobro. Ali isto tako znaš da ne želiš da u celosti blokiraš mogućnost da se jednog dana vratiš svom bivšem.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Ako se ova situacija odnosi na vas, onda imate mnogo toga na pameti, čime se vredi pozabaviti. Naravno, to nije odluka koju želite da donesete u žurbi. Povrh svega, želite da budete sigurni da u svemu tome zadržite svoju smirenost. Želite da budete sigurni da su vaša čula još uvek netaknuta i da ne dopuštate svojim emocije da upravljaju vama.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Evo nekoliko stvari o kojima biste mogli da razmislite, pre nego što se odlučite za povratak bivšem!

#1 Zašto ste, uopšte, raskinuli?

Proverite jeste li razumeli zašto ste se uopšte rastali. Jednom kada dođete do korena vaših problema, onda ćete imati bolji uvid u to šta bi trebalo da uradite sledeći put kada se nađete u istoj ili sličnoj situaciji.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

#2 Koliko je prošlo od raskida?

Ako ste tek nedavno raskinuli, onda biste morali da budete u stanju da se malo udaljite jedno od drugog, da biste otvorili prostor za razmišljanje i hladne glave bili u stanju da sagledate probleme koji su doveli do raskida. Treba da se odvojite jedno od drugog neko vreme. Ne možete da tražite da se vratite jedno drugom, znajući da su rane još uvek sveže i duboke.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

#3 Na koji način ste okončali vezu sa svojim bivšim partnerom?

Mnogo je lakše da pokušate ponovo da uspostavite vezu ako je početni prekid bio čist i prijateljski. Biće mnogo teže da ponovo pokrenete taj odnos ako je raskid bio prilično prljav i sa mnogo zle krve među vama.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

#4 Šta se dogodilo nakon raskida?

Nije važno samo da procenite način na koji ste raskinuli jedno s drugim. Takođe, morate da procenite šta se dogodilo otkako ste prekinuli. Jeste li učinili nešto što je povredilo vašeg partnera nakon što ste raskinuli? Jeste li napravili bilo kakve promene u vašem životnom stilu koje su narušile vaš odnos?

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

#5 Koliko ste međusobno povezani?

Naravno, postoji određeni nivo separacije i distance koji se javlja kad god se neko odluči da krene dalje posle raskida. Ako se vaš partner već donekle odvojio od vas, možda nije mudro da pokušavate da obnavljate odnos.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

#6 Jeste li u stanju da jedno drugom oprostite greške koje ste napravili i emotivne povrede koje ste naneli jedno drugom?

Možda ste nakon raskida imali loša osećanja jedno prema drugom. Vrlo je važno da jedno drugom oprostite, pre nego što odlučite da ponovo zapaliti taj plamen.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Naravno, nikad nije lako kada se morate da odete od nekoga koga volite. Ali još je teže kada pokušate da ponovo pokrenuti stvari s nekim koga ste već izneverili u prošlosti ili ko je izneverio vas.