Za prosidbu je potrebna određena priprema.

Osim prstena, i govora, sve veći značaj ima i mesto gde ćete zaprositi svoju voljenu osobu. Da bismo vam pomogli da pronađete savršenu lokaciju za ovaj jedinstveni trenutak, evo najpopularnijih destinacija za bračnu ponudu na društvenim mrežama.

Sajt Glamira, specijalizovan za izradu personalizovanog nakita, odlučio je da analizira destinacije u trendu za ponudu za brak. Uporedili su više od 134 lokacije širom sveta, računajući broj postova uključujući odredište i „predlog“ na TikToku i na Instagramu. Zatim su uspostavili rang na osnovu destinacija koje se najčešće navode.

Pročitaj i ovo: Fatalna privlačnost – zašto ostajemo sa emotivno nedostupnim partnerima?!

„Veridba je važan, poseban i nezaboravan trenutak u životu i mnogi ljudi kombinuju putovanja sa planovima za veridbu kako bi stvorili odmor za ceo život“, rekao je portparol Glamire. „Fascinantno je videti koja su najromantičnija mesta na svetu za predložiti, jer sva nude različite aspekte, od zadivljujućeg prirodnog okruženja do kultnih arhitektonskih mesta.’’

Image by wirestock on Freepik

Pariz je najpopularniji grad za prosidbu

Sa 23.335 objava na Instagramu i TikToku, Pariz je najpopularniji grad za ponudu za brak. Uspeh koji zapravo i ne iznenađuje jer je nadimak francuske prestonice „grad ljubavi“. Prema studiji, korisnici društvenih medija koristili su #parisproposal 661% više od Venecije, koja je deseta na listi. Ovaj isti hashtag je pregledan 72,9 miliona puta samo na TikTok platformi.

Pročitajte i ovo: Možemo li da volimo dve osobe u isto vreme?

„Zanimljivo je da je grad ljubavi, Pariz, na prvom mestu među najromantičnijim mestima na svetu za prosidbu. To bi moglo biti zato što grad ima mnogo veličanstvenih arhitektonskih znamenitosti, kao što je Ajfelova kula, koja pruža slikovitu pozadinu za taj savršeni trenutak.’’

Pročitajte i ovo: Kraj strasti početak je ljubavi

Najpopularnije  destinacije za prosidbu

 1. Pariz, Francuska
 2. Bali, Indonezija
 3. Sidnej, Australija
 4. Santorini, Grčka
 5. Maui, Havaji
 6. London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 7. Diznilend
 8. Rim, Italija
 9. Central Park, Njujork, SAD
 10. Venecija, Italija
 11. Čarlston, Južna Karolina, Sjedinjene Američke Države
 12. Kankun, Meksiko
 13. Kapadokija, Turska
 14. Las Vegas, Sjedinjene Američke Države
 15. Los Anđeles, Sjedinjene Države