“Ovo je putovanje na koje niko pre nije krenuo. I nebo polako postaje providno. Sunce obasjava ljudske slabosti. Slana suza mi mokri obraz, dok ona nežno miluje moje lice rukom. Krvavih ruku popeću se na sve vrhove, želim dosegnuti mesto gde ljudsko oko više ne vidi, da bih naučio oprostiti sebi sve grehe. Jer… ponekad, čak i Anđeli se boje smrti” (Maneskin)

Postoji vreme u kojem ne pronalazimo prave reči za opisivanje emocija. Postoji vreme u kojem tišina stavlja sve barijere na glasnice. Jer ne postoji ništa što bi mogli izreći, osim molitvi, osim nade, osim vere u neke bolje dane…

Sanja Paraminski, astrološkinja

Mnogi uvek previše očekuju od Jupiterovih tranzita. Nazivaju ga Bogom sreće. Nositeljem napretka. Srećnih vesti. Prilika. I ne želim reći da nije tako, samo želim da znate da je Jupiter u svojim tranzitima znao proširiti postojeći problem i napraviti više štete nego i jedna druga planeta. Ono što dotakne u horoskopu, on širi. Ako je dobro biće još bolje, ako je loše, biće još lošije…

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Jupiter u Ribama se nakon 12 godina vraća svojoj “kući”. Zamislite taj osećaj dolaženja negde nakon toliko dugo vremena. Da li zatičete iste odaje? Da li zatičete iste ljude? Da li vas dočekuju iste emocije? Da li ste stranac u vlastitoj kući ili ta kuća još uvek pamti vaše ime? Da li imate ikoga ko je čekao na vas ili su ljudi pronašli svoje pute?

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Jupiter u Ribama je jeka emocija. Navala sećanja. Sklopljene ruke u molitvi. Mesto na kojem bespogovorno ostavljamo sva razmišljanja, reči, objašnjenja. Mesto na kojem je sve moguće i neshvatljivo. Mesto bunila. Isprepletenih emocija. Pomešanih ukusa.

Mesto nedoumica, dilema, rasutih snova i ispraćenih strahova. Mesto na kojem konačno shvatamo da su vera, imaginacija i nada često nosioci velikih čuda.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Mesto na kojem spremamo sve svoje i tuđe reči, rečenice i objašnjenja u ladice i prepuštamo se osećaju. Mesto gde logika gubi svoj smisao, a intuicija nosi rešenja. Mesto na kojem su čuda moguća i onda kada ništa nije.

Mesto koje postaje oltar duše jer… Umorni smo. Iznemogli. Pred odustajanje. Na rubu svog puta. Nesigurni. Tanki. Dodirljivi. I treba nam oslonac, sigurnost, nada.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Treba nam osećaj ćutnje koji ispunjava prostoriju. Utišava buku i nas i svih oko nas u našoj glavi. Da se konačno čujemo. Jer odavno nismo… I odavno nisu.

Jupiter u Ribama mnogima će (ovisno o horoskopu) doneti pozitivne prilike, nove ljubavi, uspeh u profesiji, preseljenja, putovanja i ispunjenja želja.

Pročitajte i ovo: Najuzbudljiviji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL URAN 17. februar 2022. – Uzbudljive promene i neočekivani dobici 

Mnogima će ova godina biti godina stapanja sa sobom. Osluškivanja sebe. Ispunjavanja svojih snova. Ipak, za neke će ovaj aspekt doneti i neizvesnost. Strah. Gubitke. Prepuštanje sudbini, ma kakva ona bila.

Jupiter u Ribama jačaće pojavu paralelnih veza, osoba skrivenih motiva, fanatizma, zabluda i laži. Sa druge strane, rašće i vera, nada, optimizam, humanost, saosećanje i ljubav. Kako kome i kako kada.

Pročitajte i ovo: Najmoćniji aspekt godine: JUPITER SEKSTIL PLUTON 3. maj 2022. – Uspeh kroz pozitivne promene 

Jupiter će na kratko preći u znak Ovna od 10.05.2022. i zadržaće se do kraja oktobra. O tom tranzitu ćemo kada dođe njegovo vreme.

Jupiter u Ribama možda deluje kao da će tu boraviti kratko, ali njegov uticaj je snažniji nego što mislimo.

Ponekad će nas život testirati, doslovno. Ponekad ćemo testirati sami sebe.

Pročitajte i ovo: Najvažniji aspekt 2022: JUPITER KONJUNKCIJA NEPTUN, 12. april 2022. – Ogroman potencijal za rast, sreću i uspeh (ali i ispiranje mozga i širenje dezinformacija)

Raznolikost opcija može nas zbuniti. Emocija nas može prevariti. Naglost nam može doneti krivi korak.

Jupiter u Ribama jača euforiju. Lako se zanesemo nečim što ne poznajemo. Nekim ko možda nije onakav kakav se čini. Ponekad nam neke prilike zvuče bajkovito dobro, ali da li smo zaista svi rođeni za pričeve i princeze? Teško.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Možda plovimo najluđim scenarijom svojih snova ka ostavrenju istih. A možda plovimo zabludama, željama da vidimo stvari boljima.

Možda lutamo hodnicima svojih tunela, bez cilja. Odredišta. Bez da znamo kuda smo krenuli i gde želimo stići.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

A možda nas neke okolnosti, događaji i ljudi, intuitivno odvode do ostvarenja, a da toga još nismo ni svesni. Jedno je sigurno: bićemo zbunjeni. Nejasni. I biće nam nejasno. Maglovito. Emocionalno. Nepoznato. Bićemo žedni ponekad u toj vodi u kojom plivamo. Nesvesni toga. Imaćemo osećaj da smo na pravom mestu, a možda nećemo biti.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Jupiter – Sreća je na vašoj strani!

Sa Jupiterom u Ribama nema signala. Putokaza. Mape. Nema odredišta jer svugde možemo stići. Zaista. Dok hodamo u “balonu” zaštićenih misli koji pucketa, možda upravo učimo kako da postanemo dodirljivi. Ranjivi. Sneni. Umorni.

Postoje “putovanja” na koja nikada niko nije otišao. Možda će svako od nas otići ove godine na svoje.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Veneri u Ribama

Možda ćemo probiti taj put do planina i osvojiti ono što se činilo neosvojivo. Možda ćemo upisati još jednu “pobedu” naših života. Onako trijumfalno. U neizvesnosti. U iščekivanju. Bez imalo šanse.

Možda ćemo sebi konačno oprostiti sve neuspehe, padove i razočaranja. Možda ćemo konačno shvatiti da smo mi taj odmor koji čekamo. Da smo mi ti koji su nam potrebni.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Da i nama ponekad nedostaje snage. Vere. Optimizma. Života. Da i nama koji pomažemo, ponekad treba pomoći. Da i oni koje smatramo jakima i neustrašivima osećaju strahove. Da smo svi pred izazovom života i smrti – jednaki. “Jer ponekad i Anđeli se boje smrti”.

Možda naučimo da više volimo, više budemo prisutni, više grlimo i više verujemo.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Možda naučimo da više cenimo vreme, dah, život i one koji su deo naših života. Možda naučimo da molimo jer će nam sa Jupiterom u Ribama ponekad samo to i preostati. I biće dovoljno. Nadajmo se. Verujmo.

I zato, šta god da se dogodi ove godine u tvom životu, sa čim god se budeš borio, od čega god budeš bolovao, posustajao i padao, što god te povredi, oslabi, dovede do ruba. Što god te razočara. Sputa. Onemogući. Izbori se. Znaj da si nekome svetlucavo svetlo u Tami i, molim Te, “Vrati se kući”!