Postoje razlike između generacija. Isto su tako prisutne i razlike između jedne generacije sa Venerom u Biku i neke druge generacije sa Venerom u Biku.

Međutim, kojoj god generaciji da pripadaju i bez obzira na vreme u kojem žive, cilj je uvek isti – tragati za prijatnim ambijentima i udobnošću. Bez obzira na to da li si muškarac ili žena, naglasak je uvek na fizičkoj lepoti, komforu, luksuzu i dodiru.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pitamo se kroz ovaj tekst šta možete da očekujete, ako tranzitna Venera u Biku bude formirala određeni aspekta sa nekom vašom natalnom planetom.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Ako Venera u Biku prelazi (konjunkcija) preko vašeg natalnog Merkura u ovom znaku, slično je kao kada ugledate neku osobu, koja je sposobna da razveseli vaše misli i da vas oraspoloži. Vaša reakcija je merkurovska, a to znači da ćete radosno i uz osmeh da je upitate: „O, zdravo, kako si?“ i na taj način ćete pokušati sa njom da uspostavite komunikaciju, jer je to važno za Merkura.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

I onda izgovarate lepe i veseli reči ili ispuštate glasove, kao „mmm….“ kao potvrdu uživanja.

Važno je da razumete da se nalazite u procesu razmišljanja kada su u pitanju lične i materijalne vrednosti, kao i razumevanje osećanja ili veze u kojoj se nalazite. Takođe, potrebno je da reagujete određenim odlukama, saznanjem, razumevanjem ili stavovima u vezi sa ovim temama.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Dok ovaj tranzit traje, vaše misli se opuštaju i ulenjuju, jer gledate, slušate i čujete nešto umirujuće, lepo i opuštajuće, pod uslovom da natalni Merkur u Biku nije nepovoljno aspektovan u vašem horoskopu.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

Razmišljaćete koga da zovete ili kontaktirate da biste se opustili. Na koje mesto da odete, da biste mogli da uživate? Sa kim da porazgovarate da biste bolje razumeli vaša osećanja? Koju knjigu da čitate da vas opusti?

žena1
Foto Danielle Marroquin

Možda ćete izvući neki folder, u kojem ste složili romantičnu, sentimentalnu ili opuštajuću muziku. Možda ćete postaviti sebi pitanje: „Šta da radim ovih dana i koga da kontaktiram, a da mi dani budu prijatniji i udobniji?“ Možete da imate i neke kontakte ili razgovore koji se odnose na novac, posao i biznis. Ako prodajete nešto, može da se desi da se kupac pojavi dok traje ovaj tranzit, ali isto tako, možete i vi nešto kupiti, što je korisno i lepo.

Pročitajte i ovo: Popaje, spasi me! Kompleks spasioca – da li i koliko pomažete svom partneru u vezi?

Osobe koje su druželjubive i prijateljske, koje su vam drage i čija lepota u vama pokreće „ringišpil u glavi“ postaju vaša mentalna inspiracija.

Pročitajte i ovo: Udajemo se za njega i njegovu majku

Ako tranzitna Venera u Biku prelazi preko vašeg natalnog Sunca nemojte da se iznenadite kada dobijete kompliment, a onda sa Suncem reagujete ponosno i samouvereno. To su one rečenice: „Ti si moj ponos i zato te volim“, a vi možete da odgovorite: „Dok god je tvoje fizičke lepote kojoj se divim i moj život ima smisla.“

Pročitajte i ovo: Kako da ne vaspitavate svoju ćerku

Osmeh koji ćete dobiti, ispuniće vas samopouzdanjem i hrabrošću i bićete sigurniji u sebe, u svoje simpatije i osećanja, a onda ćete osetiti i čvrstu volju i upornost da biste osvojili osobu koja vam se dopada.

Pročitajte u ovo: Žene se zaljubljuju u junake, a muškarci u sfinge

Dok ovaj tranzit bude trajao, možete potvrditi moć i autoritet, tako što ćete u ovim danima imati nešto vredno u rukama, jer se nalazite u procesu u kojem je potrebno da iskusite i potvrdite moć nad materijom, ali i moć nad ljubavlju i partnerom.

Pročitajte i ovo: Previše dobro da odem, premalo da ostanem

Ako tranzitna Venera u Biku prelazi preko vašeg natalnog Meseca u ovom znaku, osećate se sigurno pored osoba koje pripadaju vašem privatnom, bliskom ili porodičnom okruženju, u slučaju da natalni Mesec u Biku nije nepovoljno aspektovan.

žena2U svakom slučaju, nalazite se u procesu u kojem je potrebno pokazati zaštitnički nagon i brižnost prema bliskim osobama, kao i ličnim i materijalnim vrednostima.

Pročitajte i ovo: Znaci koji ukazuju na to da ste u vezi sa psihopatom

Porodica je na okupu, razmenjuju se zagrljaji i poljupci, vesela i radosna privatna i porodična atmosfera u kojoj se onda osećate udobno, prijatno i sigurno. Njihova ljubav u vama pokreće zaštitničke i brižne reakcije. Ovo je i aspekt kada može doći i do začeća.

Pročitajte i ovo: Kako nas strahovi ometaju u ljubavi

Ponašanje je sigurno, a reakcije su stabilne, jer dobijate ono što vam je potrebno, a to je udobnost, prijatnost i dobro raspoloženje u intimnom i privatnom krugu. Snažno reagujete na fizičke užitke i društvena zbivanja. U procesu ste u kojem je potrebno i primati i davati ljubav. Ako tranzitna Venera u Biku formira kvadrat sa vašim natalnim Mesecom u Vodoliji, možete da osetite napetost u bliskom odnosu.

Pročitajte i ovo: Znate li zašto je strah dobar?

Na primer, osoba sa kojom ste bliski prozvaće vas da ste se udaljili i da se više dajete drugima nego njoj.

Pitate se: „Kako sačuvati mir, sklad i sigurnost, a istovremeno iskusiti nešto novo i uzbzdljivo?“

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Teško se opuštate u vezi i imate problem da osetite bliskost, jer partner napada vašu potrebu za društvom i društvenim aktivnostima, a vi reagujete napeto i nemirno. Ako tranzitna Venera u Biku formira kvadrat sa vašim natalnim Mesecom u Lavu, problem da osetite bliskost sa partnerom je prisutan, jer se ponašate „ja na prvom mestu“ i važniji su vam status, položaj i lične ambicije.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

Može da se desi da počnete da preterujete u željama za raskošom i luksuzom i reagujete na partnera tvrdoglavo, egocentrično i ponosno.

Pročitajte i ovo: Afrodita, boginja ljubavi u ženi – kako otkriti pun spektar svoje ženstvenosti

U slučaju da je tranzitna Venera u Biku u opoziciji sa vašim natalnim Mesecom u Škorpiji, slično je kao da vam se pojavi šansa da se zaposlite u banci, a vi se pitate i ponašate: „Pa, šta ja mogu da istražujem i otkrivam na takvom mestu?!“

Pročitajte i ovo: Kako da popravimo narušeni odnos

Ako je tranzitna Venera u Biku u trigonu sa vašim Mesecom u Jarcu, nalazite se u procesu u kojem je potrebno pokazati sigurno, kontrolisano i razumno ponašanje prema bliskim osobama, ali i svemu onome što posedujete.

Foto Jake Melara
Foto Jake Melara

U slučaju da je tranzitna Venera u Biku u trigonu sa Mesecom u Devici možda ćete uspešno početi neki režim ishrane.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Nalazite se u procesu u kojem vaše samokritično ponašanje može stabilizovati vašu vezu, ali i račun u banci. Osobe sa kojima ste bliski bude u vama potrebu da učinite nešto korisno za njih i da im budete na usluzi, pomognete da se osećaju opušteno i udobno, prinosite hranu i sve što im je potrebno, traljate im leđa, masirate, itd.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Ako tranzitna Venera u Biku prelazi preko vašeg Marsa u ovom znaku, osoba koja vas fizički privlači izaziva u vama nestrpljive reakcije.

Slično kao kada ne možete više da čekate da bi zgrabili nešto i osetili da je u vašem posedu. Zbog toga raste uzbuđenje, fizička strast i seksulani nagon da bi osetili fizički užitak.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Nalazite se u procesu u kojem treba da pokažete kako je potrebno da se borite i aktivirate da bi imali nešto čvrsto u rukama i da osetite ljubav, uživanje i prijatnost za čega ste se izborili. Isto je ako i govorimo o nekoj lepoj ili vrednoj stvari i dok je gledate u vama raste uzbuđenje da je zgrabite i što pre imate.

Pročitajte i ovo: Da li je zavisnost odgovor na traumu? Najviše nas boli ono što nismo mogli da promenimo!

Osoba koja vam se dopada ili prema kojoj imate simpatije podstiče vas na inicijativu i hrabre reakcije, pa postajete i odlučniji kako bi je osvojili šarmom.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Međutim, Mars može biti i uzrok izliva besa, koji se akumilirao mesecima i mesecima i može eksplodirati kada tranzitna Venera dotakne Marsa u Biku, jer je osoba koja vas fizički privlači sposobna da vas istera iz takta ili da pokrene u vama erupciju ljubomore i posesivnosti.

Pročitajte i ovo: Tek kad prođeš proces raspadanje ega, možeš da doživiš ljubav

Ali, ovo je i inicijativa i akcija da se proba, otme i zgrabi sve ono što je privlačno, lepo opuštajuće i u čemu se uživa.

U slučaju da tranzitna Venera u Biku formira kvadrat sa vašim natalnim Marsom u Vodoliji, možete imati besne i grube reakcije, jer se partner tvrdoglavo drži nekih konzervativnih i tradicionalnih stavova i ne želi da izađe iz svoje uljuljkanosti.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Ako je tranzitna Venera u Biku u kvadratu sa vašim natalnim Marsom u Lavu, onda bliska osoba ili osoba koja vas privlači, izaziva u vama rivalitet i borbu, jer želite da dokažete svoju moć i autoritet.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

U slučaju da je tranizitna Venera u Biku u opoziciji sa vašim natalnim Marsom u Škorpiji dolazi do nesklada i suprotstavljenih stavova, jer nemate želju da postignete mir tako što ćete se odreći potrebe za uzbuđenjem i dramom. Slično kao kada vam neko nudi udobnost, pa i materijalnu sigurnost u partnerskom odnosu, ali vi to ne želite, jer ne osećate nikakvo uzbuđenje i strast.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Nalazite se u procesu u kojem se pitate: „Kako pomiriti mir, koji garantuje sigurnost, i rat, koji garantuje ubuđenje i strast?“

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Ako tranzitna Venera u Biku formira trigon sa vašim natalnim Marsom u Devici možete imati novčani dobitak zbog nekog posla koji ste odradili ili ako je u trigonu sa natalnim Marsom u Jarcu, onda postojana i sigurna osećanja utiču pozitivno da bi se aktivirali ka nekim dugoročnim ciljevima.

Foto Ian Schneider
Foto Ian Schneider

Ako tranzitna Venera prelazi preko vašeg Jupitera u Biku, osećanja i ljubav podstiču vaše pozitivne i velikodušne reakcije. Slično kao kada vas lepota ili ljubav druge osobe inspirišu da joj velikodušno uzvratite i kupite neki veliki ili vredan poklon. U najmanju ruku otvorićete joj širom svoja vrata, ugostiti i pripremiti ukusan ručak ili večeru.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ako vas neko snažno fizički privuče, a onda  počnete sa Jupiterom da preuveličavate njenu lepotu i fizički izgled, neko će biti spreman da otvori novčanik i pita: „Šta i koliko košta?“

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

U svakom slučaju, nalazite se u procesu kada lepota i ljubav u vama pokreću velikodušne reakcije i zbog toga možete biti široke ruke prema partneru, prijateljima, dragim i bliskim osobama sa ciljem da osete udobnost, prijatnost, pa i luksuz.

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Ovo je tendencija i ka rasipničkoj ekstravaganciji, ali samo pod uslovom da postoji poverenje u ljubav.

Foto David Mark Pixabay

U slučaju da tranzitna Venera u Biku formira kvadrat sa vašim natalnim Jupiterom u Vodoliji, nalazite se u procesu u kojem je potrebno razumeti da vaša pozitivna i velikodušna uloga prema drugim ljudima i društvu ne mora i da destabilizuje vaš bliski odnos. Partner vam može reći: „Tvoja velikodušnost prema drugim ljudima i spremnost da im uvek pomogneš i priđeš ugrožava naš odnos.“

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Ako tranzitna Venera u Biku formira kvadrat sa vašim Jupiterom u Lavu, tražićete odgovor na pitanje: „Kako se pokazati kao laf, a ipak sačuvati sigurnost, novac, imetak i vrednosti?“

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

U slučaju da tranzitna Venera u Biku formira opoziciju sa vašim natalnim Jupiterom u Škorpiji, budite oprezni da ne rasipate previše novac na uživanje i lepu stranu života, jer sa Jupiterom u Škorpiji imate veru u rizične i ekstremnije izbore, a to vas može udaljiti od sklada i harmonije koji su mogući samo ako ste oprezni i ako idete na sigurno.

Pročitajte i ovo: Obrazac žrtve kao beg od ljubavi

Ako tranzitna Venera u Biku formira trigon sa vašim natalnim Jupiterom u Devici, možete uložiti novac u neki posao ili adaptirati poslovni prostor ili proširiti.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

U najskromnijoj opciji, poplaćaćete zaostale račune i napuniti kuću hranom. Ako tranzitna Venera u Biku bude formirala trigon sa vašim Jupiterom u Jarcu, možete uložiti novac u neku staru nekretninu ili renoviranje privatnog prostora. U svakom slučaju nalazite se u procesu u kojem se ponašate odgovorno i ozbiljno da bi zaštitili ono što posedujete, pa i vezu u kojoj se nalazite.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Ako tranzitna Venera u Biku prelazi preko vašeg natalnog Saturna u ovom znaku, onda se nalazite u procesu kada je potrebno ozbiljno i odgovorno da planirate budžet.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Možda ćete se zapitati gde i u šta je sigurno da se uloži novac? Koji posao može doneti trajnije i sigurnije rezultate?

Može da vam se vrati neki stari finansijski problem, koji je potrebno rešiti za vreme ovog tranzita. Ako ste nekom pozajmili novac, pod uticajem ovog aspekta može vam biti vraćen dug.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu u srcu nosi sve tragične ljubavi iz prošlosti

U slučaju da se odlučite na kupovinu, to je uglavnom kupovina antikviteta, polovnih i starih stvari, pa i stvari koje su vredne, ali su istovremeno praktične, korisne i trajne.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Osoba sa kojom ste bliski pokreće u vama ozbiljne reakcije i počinjete da razmišljate o nekim ozbiljnim odlukama, jer osećate zrelost i postojanost kod partnera, što je dovoljno za osećanje vaše sigurnosti.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Ljubav može biti i na ozbiljnoj proveri i ispitu, jer je to važno za vašu sigurnost i stabilnost.

Ovo su i periodi kada se organizuju ozbiljni poslovni sastanci.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi Venera u Biku, od 5. marta do 3. aprila

Partner vam pomaže u definisanju sopstvenih stavova, kada je vaša veza u pitanju, i pokreće u vama osećaj dužnosti i ekonomičnosti. Takođe, partner vam pomaže da imate ozbiljan stav prema ličnim vrednostima i finansijama i da vas disciplinuje po tom pitanju.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Srećete neke prijatelje iz prošlosti, ali i stare ljubavi, što vas raduje, mada se trudite da imate kontrolu.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

U slučaju da je tranzitna Venera u Biku u kvadratu sa vašim Saturnom u Lavu, može doći do zahlađenja i udaljavanja u vezi, jer reagujete strogo i surovo zato što se partner lako prepušta uživanju i hedonizmu, a takvo ponašanje može narušiti vaš položaj, ugled ili autoritet. Možete čak i pomisliti: „Mrzim tvoju sposobnost da uživaš i da se sladiš životom.“

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

Ako se i vi prepustite uživanju, možete i sami narušiti čvrstu strukturu i status što se gradili polako i strpljivo. U slučaju da je tranzitna Venera u Biku u kvadratu sa vašim natalnim Saturnom u Vodoliji, nalazite se u procesu u kojem je potrebno prihvatiti disciplinu i odgovornost za materijalnu stranu života bez obzira na to što ste odlučili da gradite sigurnost kroz intelektualni rad, pa i po cenu odricanja od okolnosti u kojima možete profitirati.

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Postavljate pitanje: „Kako graditi čvrst temelj prihvatajući neku društvenu ulogu, a istovremeno ne zaboraviti na potrebe za posedovanjem vrednosti?“

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

U slučaju da je tranzitna Venera u Biku u opoziciji sa natalnim Saturnom u Škorpiji nalazite se u procesu u kojem osećate strah od prepuštanja osećanjima, ljubavi i uživanju, a onda iz tog straha pokazujete tvrde i surove reakcije u kojima se ispoljava esktremnost, mržnja i želja za osvetom, što vas udaljava od partnera i ljubavi.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter