Prema Vedskoj astrologiji, Venera je ušla u znak Strelca, u četvrtak, 21. novembra, gde ostaje do 16. decembra.

Ona će nam simbolički ili nesvesno iz više razloga doneti sećanja na odnose iz prošlosti ili susrete sa tim osobama.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

U Đotišu, Vedskoj astrologiji, svaki znak ima tri sazvežđa, a momentalno se Venera nalazi u sazvežđu Moole. Ovo je sazvežđe povezano sa prošlim životima, pa Venera ovde može da donese sećanja ili susrete sa partnerima iz prošlosti.

Pročitajte i ovo: Emotivne blokade, odbrambeni mehanizmi i realna sposobnost shvatanja problema

Taj osećaj će pojačati karmički čvor Ketu koji se nalazi u blizini Venere, kao i Saturn koji će doneti određene nedostupnosti da se razviju nerealne veze iz prošlosti. Venera neće moći baš da pokaže želju za slobodom u odnosima, kretanjem i izlascima na koje je tera Strelac jer će biti sprečena da se razmaše zbog Ketua i Saturna.

Tražiće od Venere duhovniji pristup, tako da će polovična rešenja u odnosima slabije prolaziti, što je, na kraju krajeva, dobro. Iako će Veneri pomoći Jupiter, pa će smanjiti loše aspekte u odnosima.

Pročitajte i ovo: Zašto narcisoidnost dominira odnosima – pogubni obrasci ponašanja koje ne otpuštamo

Kako će se pomerati, pomalo će ući u klešta između Ketua i Saturna i na taj način odnosi će doći u probleme kod mnogih. Takođe, možemo očekivati i više saobraćajnih nesreća, tačnije od 3. decembra, ali to će zavisiti od svake individualne karte.

Pročitajte i ovo: Emocionalna previranja i fizičke manifestacije napada panike

Ovo je razdoblje koje donosi i dobre duhovne aspekte, sa puno uvida koji će biti otvoreni pogotovo onim pojedincima koji su dugo u praksi. Mogu imati jako dobre uvide jer Venera, takođe, donosi uvide u kombinaciji sa Ketuom.

U ljubavnom aspektu, pored naglašenih prošlih veza, loše veze ili one nedostupne mogu teže prolaziti jer će neke nerešene stvari iz prošlosti izlaziti na videlo, ali oni koji imaju psihološka znanja, sasvim suprotno, mogu ovaj aspekt pretvoriti u nešto kvalitetno.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

Stoga, pokušajte ovaj tranzit da sagledate što duhovnije.