Mlad Mesec u Strelcu, u ponedeljak, 14. decembra 2020. godine, predstavlja i potpuno pomračenje Sunca (Solarna eklipsa).

I to nije sve, već u konjunkciji sa Merkurom. Dakle, duhovno značenje mladog Meseca decembra 2020. odnosi se na naše razmišljanje i komunikaciju.

Pomračenje Sunca u decembru 2020. takođe je dobro aspektovano sa Marsom u Ovnu. To daje energiju i inicijativu za postavljanje novih ciljeva i pouzdano delovanje na vašim planovima.

Međutim, grubi aspekt kvadrata Neptuna znači da morate da se zaštitite od obmane i infekcije, posebno od pandemije Koronavirusa.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Pomračenje Sunca je poput redovnog mladog Meseca gde Mesec prolazi između Zemlje i Sunca. Međutim, pomračenje Sunca je moćnije jer Mesec zatamnjuje Sunce.

Najjači i najvažniji aspekt astrologije je Mesec u konjunkciji sa Suncem. To znači da su sve mogućnosti na stolu i da s pravom možete da stavite u prvi plan svoje nove planove za budućnost.

Pročitajte i ovo: Odgovori na najčešće postavljana pitanja astrologu

Ovo je idealno vreme za novi početak, pa napišite svoje nove ciljeve na papir. Preispitujte svoje stare navike i ponašanja dok tražite nove i inventivne načine za napredak.

Pomračenje Sunca 14. decembra na 23°08′ Strelca nalazi se na samo tri stepena od Merkura. Dakle, glavne teme pomračenja su razmišljanje i komunikacija.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Harmonični aspekti trigona prema Marsu donose energiju i inicijativu. Izazovni aspekti kvadrata Neptuna donose zbunjenost i obmanu.

Kvadrati su jači od trigona. Ali orbisi aspekata trigona su upola manji od kvadrata. To znači da je pozitivan uticaj Marsa jači od izazovnog uticaja Neptuna.

Aspekti totalnog pomračenja Sunca

Konjunkcija pomračenja Sunca i Merkura stavlja fokus na vaše razmišljanje i komunikaciju, kao i na kratka putovanja. Donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Očekujte povećanje lične interakcije u vašem susedstvu, sa braćom i sestrama, u školama i putem Interneta. Ovo je dobro vreme za razmenu ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Strelca, u natalu i tranzitu

Solarna eklipsa u trigonu sa Marsom daje podsticaj vašoj energiji, samopouzdanju i entuzijazmu.

Dakle, ovo pomračenje Sunca je izvrsno za postavljanje novih ciljeva i započinjanje novih projekata. Trebalo bi da se osećate snažno i hrabro i možete iskoristiti svoju inicijativu da pokrenete loptu sa centra i rešite se teških zadataka.

Ovo je dobro vreme da impresionirate nekoga, posebno nadređenog na poslu ili nekog posebnog u vašem privatnom životu. Povećanom seksualnom nagonu odgovara povećana harizma i magnetni šarm. Sreća prati hrabre!

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Merkur u trigonu sa Marsom donosi povećanu mentalnu energiju i koncentraciju za papire, studije i ispite. Brzo razmišljanje i odlučnost omogućavaju vam da pravite planove i na njih delujete sa poverenjem. Pustolovniji i rizičniji trebalo bi da dovedu do pozitivnih rezultata.

Asertivniji i uverljiviji stil komunikacije čini ovo vreme idealnim za pregovore, rasprave, traženje usluga i javni nastup. Imate hrabrosti da podelite ideje koje biste inače zadržali za sebe, ili da branite sebe, voljene osobe ili pitanje koje vas zanima.

Pročitajte i ovo: Mars u VII polju – interakcija sa partnerom i širim okruženjem

Kvadrat pomračenja Sunca sa Neptunom može učiniti da se osećate slabo, lenjo i nesigurno. Zbunjenost, obmana, preterana idealizacija i lakovernost mogu dovesti do gubitka, razočaranja, skandala ili klevete. Paranoja i hipohondrija su mogući, ali postoji povećani rizik od izdaje i podložnosti bolestima i infekcijama.

Merkur u kvadratu sa Neptunom iskrivljuje vaše razmišljanje što može zbuniti i zakomplikovati diskusije i poslovne odnose. Povećani rizik od pogrešnog tumačenja i obmane znači da je važno biti jasan i sažet. Izbegavajte teorije zavere ili čudna i ekstremna duhovna i verska gledišta.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Pomračenje Sunca 14. decembra u znaku Strelca poravnava se sa zvezdom u Sazvežđu Škorpije. Ova razlika je posledica precesije ravnodnevice koja je pomerila Sunčeve znakove gotovo čitav znak van poravnanja sa Sazvežđima iz kojih su dobili imena pre više od 2000 godina.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Sunčevo pomračenje mladog Meseca decembra 2020. biće vidljivo iz Čilea i Argentine. To je takođe delimično pomračenje Sunca u Boliviji, Brazilu, Ekvadoru, Paragvaju, Peruu i Urugvaju.

Sledeća faza Meseca: Pun Mesec 29. decembra 2020. u Jarcu.