Kad teškoće i sumnje nađu me, poželim da me tama prekrije, ali znam da postoji bolje od ovoga i vičem jer vidim svoje neuspjehe, svoje strahove, svoje mane i bijesnim jer znam da sam bolja od ovoga.

Solarna eklipsa dočekuje nas na 23°08′ znaka Strelca. Ovaj pojačani mladi Mjesec nalazi se do Merkura i podržan je Marsom u Ovnu. Iza sebe ostavlja kvadrat sa Neptunom. Dispozitor je Jupiter koji se sprema u znak Vodenjaka zajedno sa Saturnom i Plutonom.
Sanja Paraminski, astrološkinja

Pomješanih okusa isparava još jedno naše nebo. Naše molitve. Naše nade. Vjerovanja. Još jednom nas bole istine. Realnosti. Spoznaje. Jer negdje dugo tinjaju prostori koje smo punili neisupunjenim stvarima. Još negdje drhte odaje u kojima smo skupili svoje strahove.

Pročitajte i ovo: TOTALNO POMRAČENJE SUNCA U STRELCU 14. decembra 2020. – Sreća prati hrabre!

Još negdje u hrapavim zidovima postoje otisci nas kao rane sjećanja. Još jednom se ponekad promoli krik svih naših oslobađanja. Još su tu. Kratko. Podsjetnici da nismo završili završeno. Otpočeli već započeto. Da još stojimo u mjestu u kojem trebamo naučiti letjeti.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Svaka Sunčeva pomračina zajedno sa Mjesečevom, obilježi jednu etapu. Epohu. Jedan naš dio svemira. Čekajući neki novi. Onaj koji nas očekuje u narednih šest mjeseci. Da li smo dorasli promjenama? I da li nas dovoljno bole?

Mnogi ljudi ovih će dana pričati o velikim promjenama. Osjećaju da se raspadaju neke niti njihovog života. Neki će napuštati. Neki ostavljati. Neki samo promatrati život koji im se događa. Neke će se slike razbistriti. Neke situacije postati jasnije. Neke će se stvari ubrzati i postati intenzivnije.

Pročitajte i ovo: Sve o Velikoj konjunkciji JUPITERA i SATURNA u VODOLIJI 21. decembra 2020. godine

Zaokružit ćemo posljednje dve i po godine Saturnovog boravka u Jarcu. A možda i sedam posljednjih. Tražit ćemo pogled u budućnost i nadu. Iščekivati ćemo velike promjene, ali ništa se spektakularno neće dogoditi. Novo doba Vodenjaka neće započeti dok ne shvatimo da – možemo bolje od ovoga.

Pročitajte i ovo: Kako DIREKTAN MARS U OVNU utiče na vaš horoskopski znak posle dvomesečne retrogradnosti (14.11.2020. – 07.01.2021.)

Jer… Ako se nalaziš na kraju neke priče u koju si posumnjao već sto puta. Ako se nalaziš ispred zida koji uzaludno probijaš. Ako razmišljaš da li se trebaš vratiti nekome kome si se iznova vraćao. Ako se osjećaš povrijeđeno dok prolaziš kroz nečije živote.

Ako je tvoja snaga na umoru i tijelo više ne izdržava terete. Ako se budiš noću sa neprospavanim mislima i pitaš se gdje si pogriješio. Ako se i u jednoj milisekundi svog postojanja preispituješ da li je to – to. Ako sumnjaš u sebe pored nekoga koga si volio.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Ako zapinješ o noge onih koji bi trebali biti tvoj oslonac. Ako ikad posumnjaš u iskrenost onih kojima vjeruješ. Ako si iza sebe ostavio neke snove da bi u njima drugi uživali. Ako si ispunjavao tuđe vrijeme bez da su tvoje ispunili.

Ako si u bilo kojem dijelu sebe ikada radi drugih pomislio da nešto ne možeš… Onda je jedina stvar koju moraš naučiti ta da – TI možeš bolje od ovoga.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Ono što nas očekuje ovih dana je shvaćanje. Prihvaćanje. Usaglašavanje svih glasova u glavi. Riješenje svega što smo mislili da nilad neće biti rješeno.

Zaokruživanje svega što je ostalo nezaokruženo. Čeka nas let. U nešto novo. Možda i nestvarno. I nespremno. I neočekivano. Možda i nešto što ne želimo, ali što će se kroz vrijeme pokazati da je bilo potrebno.

Jer, rast je recipročan načinu na koji padamo. I ustajemo. I nastavimo.

Pročitajte i ovo: Završni prolazak Saturna u Jarcu posle retrogradnog hoda – Sa vrdanjem je gotovo, dužnost zove!

Mars iz Ovna dati će podršku da krenemo. Nezaustavljivo ka svemu što je naše. Jupiter će zajedno sa Saturnom uploviti u znak Vodenjaka.

Uz Plutonovu transformaciju sada, sutra će nas dočekati neka nova putovanja. Neizbježna. I naša. U vremenu u kojem će se sve više cijeniti da budemo individue, nego likovi nečije tuđe priče. Prepoznatljivi će napokon biti prepoznati. Priznati. I zasluženi. Nemojte odustajati. Ne od Sebe.

“Jer vidjela sam planinu i pomislila “Previsoka je”. Čula sam ptice kako šapuću “Ne možeš letjeti”.

Vidjela sam te i znala sam da mogu bolje od ovoga.

Znam da možemo bolje od ovoga.”

(citat iz pjesme Palome Faith “Better than This”)