Jesen je u punom jeku! Traži povlačenje u sebe i ušuškavanje, a jedan od najboljih načina za to je kroz odabir novog mirisa koji će dati pečat ovom trenutku našeg bivstvovanja u večnosti.

Na tržištu se pojavila čitava paleta novih mirisa, a mi smo za vas odabrali najtraženih 13, inspirativnih, senzuaalnih i nadasve, ženstvenih.

#1 Gabrielle Chanel

Parfem kao utelovljenje legende. Ovaj cvetni miris, koji je stvorio Olvier Polge, meša jasmin, pomorandžin cvet i “Tuberreuse de Grasse”, najsimboličniji cvet Chanela. S glumicom Kristen Stewart kao promo licem, ovaj novi parfem osvaja i iznenađuje svojom elegancijom i prozračnošću.

#2 Miss Dior

Obnovljeni miris Diora odaje počast cveću kombinacijom ruža Grasse i Damascene i Bergamota iz Kalabrije. Dodir sveže sečenog drveta i ružičastog bibera prisutni su kako bi upotpunili miris koji nežno oblaže svaku kožu.

#3 Tiffany

Daniela Andrier iz Givaudana kreirala je ovaj miris koji ima note mandarine, irisa, pačulija i mošusa. Cvetna eksplozija koja nastoji da dočara osećaj lepote i sofisticiranosti luksuza kuće Tiffany & Co.

#4 Twilly

Sandalovina i đumbir su postulati ovog mirisa, direktno inspirisanog stilom legendarnog Hermes brenda. Živo, začinjeno i toplo, to je klasičan i moderan parfem u isto vreme.

#5 English Oak

Crvena ribizla dodata zelenoj mandarini, belom mošusu i ruži, kako bi se stvorio jedinstveni miris, zamotan u nežni hrastov oblak, od strane kozmetiče kuće Jo Malone. Idealno za jesen.

#6 Vetyverio

Olivier Pescheux potpisuje ovaj Diptyque miris s obeležjem voća (mandarina i grejp) i cveća (u osnovi, ruža i pačulija). Za muškarce i žene, ovaj je možda najtajnovitiji.

#7 Bergamote Bloom

Čulna eksplozija. Uz note Kalabrije, limuna, đumbira i Bergamota, ovaj novi Carolina Herrera miris očuvaće ružičasti biber, jasmin, pačuli u vašem srcu. Svežina i mir.

#8 Kenzo World

Promotivni video ovog parfema Kenzo, koji je radio Spike Jonze, sa glumicom i plesačicom Margaret Qualley, osvojio je svet svojom izuzetnom energijom, slobodom i strašću. Upravo su to osećanja koja dočarava ovaj miris, koji su osmislili Carol Lim & Humberto Leon, koncentrat maline, božura, jasmina i ambroksana.

#9 Woman

Utelovljenje glumice Džesike Čestejn, ovaj miris Ralph Laurena inspirisan je elegancijom moderne žene. S notama kruške, crne ribizle i s vibrirajućim dahom gustih šuma, kako bi se stvorila sofisticirana i diskretna suština ovog mirisa.

#10 Mon Paris

S cvetom Datura kao glavnim protagonistom, ovaj miris pravo je otelovljnje grada ljubavi i strasti u svom istinskom obliku. Yves Saint Laurent prvi put potpisuje miris kiparske cvetne familije.

#11 Nectar Love

DKNY obnavlja svoju čuvenu jabuku ovim slatkim mirisom čiji je glavni sastojak med. Neke voćne i cvetne note (jasmin i vanila, između ostalih), upotpunjuju ovaj parfem, koji je mekan i sočan.

#12 My Burberry Blush

Voćni, sa “osvežavajućom notom” prema Burberryu, ovaj cvetni i energetski miris sadrži obrise limuna, jabuke, ruže i šipaka. Francis Kurkdjian i Christopher Bailey autori su ovog mirisa koji još uvek miriše na leto. Idealno za one koji su već nostalgični.

#13 Eau de Lacoste L.12.12 Magnetic pour Elle

Poznati proizvođač sportske opreme, Lacoste, adute novog mirisa našao je u mešanju nota anemone, ljubičice i jasmina. Istovremeno sladak i senzualan, idealan je miris za sve one koji žele da zrače sigurnošću i elegancijom bez napora. Uspavljujuće.