Da li je trio veštica odgovoran za niz iznenadnih smrtnih slučajeva ili postoji racionalno objašnjenje?

Kako reče jedna od njih, svi smo mi racionalni kada sunce sija, ali kad se smrači, stvari se menjaju i počinjemo da verujemo u onostrano.

London početkom 1960-ih. Mark Easterbrook ima sve o čemu bi čovek mogao da sanja, bogat je, uspešan i popularan, ima prelepu ženu i savršen dom. Ali kad malo zagrebemo ispod površine, otkrivamo da još uvek pati zbog gubitka prve supruge Delphine. Kad se Markovo ime otkrije na spisku nađenom u cipeli mrtve žene, zajedno sa imenima nekolicine drugih, uključujući ekscentričnog inženjera Zachariaha Osborna (Bertie Carvel), njegov savršen svet počinje da se raspada.

Pročitajte i ovo: Serija Hidden – briljantna krimi drama koja će vas zakucati za fotelju od prve epizode

The Pale Horse jedna je od natprirodnih, okultnih priča čuvene spisateljice kriminalističkih romana, Agate Kristi. A kada je Sara Felps adaptirala u scenario za seriju, dobili smo pravu horor drama, sa elementima trilera.

Pročitajte  ovo: Filmska preporuka – Vadi noževe – Danijel Krejg, Džejmi Li Kertis i Don Džonson u glavnim ulogama

Glavnu ulogu igra Ruffus Sewell, šeretski elegantan, u fazonu Dona Drejpera, sve sa četvrtastom čeljusti, zavodljivim pogledima ispod obrva i elastičnom idejom bračne vernosti.

Naslov romana, kao i serije, potiče od zloslutnog imena starog paba u selu Much Deeping, gde tri veštice praktikuju gatanje i predskazanje sudbine. Jedna od njihovih klijentkinja je Delphine Easterbrook (Georgina Campbell). Nestrpljiva da udovolji svom novom suprugu Marku (Rufus Sewell), dolazi da pita veštice hoće li ga usrećiti. Pronađena je mrtva ubrzo nakon toga, pod tajanstvenim okolnostima.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Stigao je ”Novi papa”, nastavak serije Paola Sorentina ”Mladi papa”

Sve u svemu, dolazimo do toga da je poznavanje Marka Easterbooka loš znak za nečiji životni vek.

Inače, ovo je peta od adaptacija Sare Felps dela Agate Kristi.

Pročitajte i ovo: Druga sezona britanske hit serije SEKSUALNO VASPITANJE je u etru – gledajte bezobrazno zabavnu seriju o seksualnom sazrevanju

Pored Sewella (Čovek u visokom dvorcu, Judy, Victoria, Veličanstvena gospođica Mejzel, Mračni grad, Iluzionista, Priča o vitezu), u seriji igraju Kaya Scodelario, Sheila Atim, Madeleine Bowyer, Bertie Carvel i drugi.

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

Serija se emituje nedeljom uveče u 21:00 na BBC One. Emitovanje je počelo u nedelju, 9. februara. Priča je podeljena na dva dela, što znači da postoje samo dve epizode. Svaka epizoda traje sat vremena i epizode ​​nisu posebno naslovljene. Druga od dve epizode ​​biće emitovana u nedelju, 16. februara.