Terapija kiseonikom za kosu – šta je to, kako deluje i kome je namenjena?

Lagana i nežna terapija kiseonikom koja osvežava kosu. Terapija kiseonikom je sada prikladna i za kosu, vraća joj oblik, vodeći računa o svim njenim nesavršenostima

Ne samo lice, već i kosa: terapija kiseonikom, tehnika zasnovana na kiseoniku, prelazi sa lica na kosu. Princip je isti, tretman dubokog čišćenja koji uključuje kožu glave i koren kose.

Rezultat? Sveža kosa, prijatan osećaj lakoće i veći sjaj celom dužinom.

Ukratko, za kosu sjajnog oblika!

Ali krenimo od početka.

Od čega se sastoji terapija kiseonikom za kosu?

Pročitajte i ovo: KERATIN TRETMAN: Sve što treba da znate o popularnom tretmanu kose

Osnovni princip je isti kao za lice: isporučiti na kosu, u ovom slučaju 99% -99,5%, čistog kiseonika koji ima zadatak da ojača i ponovo hidrira kosu.

Pored kiseonika, u pištolju za raspršivanje kojim se materija raspršuje po kosi, nalaze se i flavonoidi, prirodne komponente izabrane u skladu sa vašim potrebama.

Pročitajte i ovo: Najlepše svečane frizure za sve tipove kose sa tutorijalima

Odabrani sastojci tretmana, koji mogu da budu i vitamini, osnažujući i hidratantni ili umirujući sastojci, deluju direktno na vlasište i omogućavaju bolji prodor kiseonika u pore.

Pravi wellness tretman, terapija kiseonikom je neophodna kada se čini da je kosa posebno izmošćena kiselinama, blajhanjem, farbanjem i raznim vrstama koloracija, ali i spoljnim uzrocima poput smoga i zagađenja, ili stresom i gubitkom kose, čak i sezonskim, hormonskim promenama, drastičnim dijetama ili oboljenjima kao što su perut, seboreja ili alopecija.

Pročitajte i ovo: Maska za suvu kosu

U svim tim slučajevima, ovaj tretman je savršen jer deluje stimulišući cirkulaciju krvi i obnavljanje ćelija, sintetišujući proteine kose i samim tim promet ćelija i sprečavajući starenje kose.

Terapija traje oko 45 minuta po sesiji.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Koliko je poznato, nema naročitih kontraindikacija za terapiju kiseonikom, zbog čega je kontraindikovano za sve tipove kose i kože.

Dugoročno jača kosu, ali i poboljšava njen rast kako bi bila zdravija.