Šta je zajedničko Kevinu Kostneru, Majku Tajsonu, Mocartu, Tomasu Edisonu, Šon Penu i  Majkrosoftu?

Pogađate, sve ove slavne ličnosti su shvatile koristi od hipnoze i koristile je da poboljšaju svoj uspeh na poslu ili da prevaziđu loše navike i strahove.
Tatjana Dejanović, transformacioni trener i multiplikator samopouzdanja i blagostanja
Tatjana Dejanović, transformacioni trener i multiplikator samopouzdanja i blagostanja

Kevin Kostner se uz pomoć hipnoze odvikao straha od vode i mučnine na moru. Tajger Vuds i Majk Tajson su hipnozom umirivali um i povećavali koncentraciju pre takmičenja. Korporacije, kao što su Anheuser-Busch, Caterpillar, Microsoft, Scantron, Verizon Wireless i brojne druge, pružaju svojim zaposlenima seminare iz samohipnoze radi poboljšanja motivacije i učinka.

Da bismo ušli u stanje hipnoze koristimo tehnike dubokog disanja i vizualizacije. Prvo se telo opušta, a zatim i um.

Svesni um se toliko opusti da postane nezainteresovan za sugestije koje se šalju podsvesti i ne meša se u to jer uživa u opuštanju. Podsvest u opuštenom stanju lako prima sugestije za pozitivnu promenu i sprovodi ih sa većom lakoćom i efikasnošću.

Osoba u hipnozi neće uraditi niti reći ništa što ne želi da uradi ili kaže jer je potpuno svesna sebe i svog okruženja. Ne možete se zaglaviti u hipnozi, što je velika šteta jer je to veoma prijatno stanje. Hipnozu karakteriše opušteno telo i um i to je prirodno stanje koje ste doživeli milion puta u životu i doživljavate ga i dalje svakodnevno kad idete da spavate, kad se budite, kad vozite kola, radite na kompjuteru, igrate kompjuterske igrice, kosite travnjak.

To nije stanje transa koje ste viđali u filmovima nego stanje fokusirane pažnje u kom se nalazite dok gledate televiziju a čujete razgovor svoje žene sa komšinicom u pozadini kad pomenu vaše ime.

Ako se uključi alarm za požar dok gledate tv, naravno da ćete to čuti i odreagovati. Vi ne spavate nego ste u stanju pojačane svesti i fokusirani na film koji gledate. Film vas vodi kroz priču. Film vas ne kontroliše. Uvek možete da ustanete i ugasite TV ako želite. Ako lako ulazite u stanje hipnoze, to je pokazatelj natprosečne inteligencije i kreativnosti. Oh, čitanje zanimljivog članka kao što je ovaj je još jedan oblik hipnoze…iznenađenje! Vi ste u hipnozi!!!

Vi uvek imate potpunu kontrolu. Ako vam se ne svidi sugestija, vaša podsvest će je odbaciti. Niko vas neće terati da radite nešto protiv svoje volje. Sa hipnoterapeutom se dogovarate koje sugestije želite u cilju pozitivne promene u svom životu. Vi ste svesni svega. Program rada koji dogovorimo podrazumeva konsultacije preko Skajpa jednom nedeljno i svakodnevno slušanje hipno audio traka kod svoje kuće.

Hipnoterapija može da pomogne kod smanjenja anksioznosti, povećanja samopouzdanja, uklanjanja fobija i strahova, eliminisanja loših navika, kožnih oboljenja, reumatičnog artirtisa, krvnog pritiska, da umanji bolove i druge simptome kod osoba obolelih od raka, da eliminiše alergije, da pomogne u odvikavanju kod pušenja, skidanju kilaže, deci kod noćnog mokrenja i mucanja, zatim da poboljša veština prodaje, samopoštovanje, poslovne rezultate, u privlačenju srodne duše da postanete magnet za ljubav, novac i da uživate u dobrom zdravlju, raspoloženju i unutrašnjem miru.

Hipnoza je jedan od najefikasnijih načina da se sprovede trajna promena u našim uverenjima i mislima.

Svrha hipnoze je da se zaobiđe kritički um i da se pristupi podsvesnom umu otvorenom za sugestiju. Kad slušamo hipno trake mi se osećamo sjajno i potpuno smo svesni svake reči koju hipnoterapeut izgovori a hipnoza uvek deluje.

Naš svesni um analizira stvari i u njemu se nalazi snaga volje, radna memorija a u podsvesnom umu je mašta, navike, emocije, trajna memorija, kontrola nad autonomnim sistemima tela (reguliše krvni pritisak, disanje…), uverenja. Vaš um ima filter koji je čuvar između svesnog i podsvesnog uma. Filter pregleda svaku novu misao i ponašanje proveravajući da li je to zaista ono što želite i veoma sporo prihvata iznenadne promene koje nisu u skladu sa starim programima, načinom razmišljanja i obavljanja stvari koji se nalaze u podsvesti. Hipnozom zaobilazimo ovaj kritički faktor i komuniciramo direktno sa podsvešću.

Sama snaga volje ne može da dovede do trajnih promena ponašanja. To vam je poznato ako ste bili na dijeti pa se opet vratili na staru kilažu.

Vremenom snaga volje oslabi i stare navike se vrate. Zato je hipnoza jedan od najefikasnijih načina da se postigne trajna promena uverenja i navika. Uverenja su svesne i podsvesne informacije koje smo prihvatili kao istinite. Promenom svojih uverenja menjamo svoju svest a onda i spoljašnje okolnosti.

Naučna istraživanja Univerziteta Konektikat (Journal of Consulting and Clinical Psychology, 1996) su pokazala da ljudi koji žele da smanje kilažu 2.5 puta brže mršave kad koriste hipnozu u odnosu na one koji ne koriste hipnozu. Skidanje kilaže pomoću hipnoze je siguran, bezbedan, lak način da se stekne kontrola nad svojim apetitom i kilažom i da se izbegne “jo-jo” efekat (vraćanje kilaže nakon odlaska u teratenu ili dijete). Možete upakovani u termo-pakovanje u kozmetičkom salonu slušati hipno audio traku koja vam pomaže da zamislite sebe sa idealnim izgledom i da vaša podsvest dobije sugestije da održi željenu kilažu i zdrave navike i kad završite sa dijetom i tretmanima za mršavljenje.

Možete li zamisliti na kojim životnim poljima bi hipnoterapija mogla da vam pomogne? Kako biste se osećali kada biste na lak i prijatan način sproveli trajne pozitivne promene u svom životu?

Hipnoterapija je samo jedan od alata i jedna od mnogobrojnih tehnika koje koristim u svom radu kao transformacioni trener i multiplikator samopouzdanja i blagostanja. Ukoliko smatrate da mogu da vam pomognem, javite se na mejl tatjana_zgt@yahoo.com ili pošaljite poruku na moj Fejsbuk profil.