Žene iz Koreje uvek izgledaju mladoliko i negovano, a njihova koža je glatka, zategnuta i bez bora.

Deo ovog fenomena možemo pripisati genetici, ali za tako dobar izgled, još više su važni svakodnevni trikovi koje žene iz ovog dela sveta dobro znaju.

Nature photo created by master1305 - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kožu lica čiste dvaput

Čišćenje je od vitalnog značaja za negu kože i većina žena je očisti dva puta zaredom.

Nakon uklanjanja šminke na kraju dana, prvo bi trebalo da izvučete bakterije pomoću nežnog ulja na bazi sredstva za čišćenje, koje će hidrirati kožu.

„Ulje eliminiše nečistoće bez isušivanja kože“, objašnjava Šarlot Čo, suosnivač „Sokoglama“. Čišćenje treba da se obavlja sa blagom kremom, i ne treba trljati, savetuje Čo. „Blagim kružnim pokretima učinićete neophodno“.

Čišćenje uključuje i masažu lica.

Koža pokazuje šta jedete

Žene iz Koreje vode brigu o svemu što unose u organizam. Nikada se ne prejedaju i izbegavaju velike količine pržene i slatke hrane, dok obožavaju voće, povrće, ribu, žitarice i uopšte sve namirnice koje su dobre za kožu.

Posvećuju pažnju proizvodima za negu

Trebalo bi da znamo šta je najbolje za našu kožu i da posvetimo veliku pažnju odabiru kozmetike. Bilo da je reč o prirodnoj kozmetici ili iz parfimerije, veoma je važno pronaći najbolju kombinaciju brendova i proizvode koji odgovaraju isključivo vašem tipu kože.

Hidratacija tokom celog dana je jako važna

Jedna od najvećih tajni korejskih lepotica – dobro hidrirana koža. Uvek pri ruci imaju hidratantnu kremu, piju mnogo vode i izbegavaju so.

Izbegavaju sunce

Ove žene znaju da je lep ten i u zreloj dobi važniji od preplanule puti. Šešire nose i za šetnju po gradu, a na licu uvek imaju kreme sa visokim zaštitnim faktorom.