Predstavljamo vam najnovije modele mačkastih naočara za sunce + kako da izaberete pravi model za sebe!

Cat eye ili mačkaste naočare za sunce u trendu su već deset godina. Skoro svake godine, izveštaji o trendovima uključuju mačkaste naočare, na modnim pistama manekenke se šepure u njima, modne influenserke – Instagramerke ih ne skidaju, ni zimi, ni leti, a dame se ponovo zaljubljuju u njih.

Nije ništa drugačije ni ovog leta, kada su mačkaste naočare za sunce ponovo vodile glavnu reč na modnim pistama. Cat eye sunčane naočare su flertuozne, zavodljive, seksi i privlačne, pogotovo kada su u kombinaciji sa drugim vrhunskim trendovima za ovu godinu.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019

Tokom godina, mnoge vrhunske glumice su ih obožavale, od Audrei Hepburn do Elizabeth Tailor i Marilin Monroe. To su naočare za sva vremena, vintage i izgledaju odlično na većini onih koji se usude da ih nose.

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

Mačkaste sunčane naočare su ujedno i model naočara koji se najviše viđa na ulicama modnih prestonica u ovom trenutku, tako da možemo da kažemo da su svetski modni hit. Stoga, predstavljamo vam naše omiljene komade kako biste što pre prihvatili trend.

Pročitajte i ovo: Više od 100 hit ženskih tašni za proleće – leto 2019

Na pitanje ko može da nosi mačkaste naočare za sunce odgovor je da pristaju skoro svakom obliku lica. Stvar je u tome što postoje različiti modeli mačkastih naočara za sunce tako da svako može da pronađe odgovarajući model za sebe.

Mačkaste naočare najbolje pristaju obliku lica sa jačom donjom vilicom, uključujući okruglo i četvrtasto lice, ali pristaju i trouglastom obliku lica. Važno je da se pobrinete da odaberete pravi model za sebe i svoj oblik lica jer ne postoji nijedan razlog zašto biste se odrekli najtraženijeg oblika naočara za sunce u ovom trenutku.

Pročitajte i ovo: Boje u trendu za proleće leto 2019

Luda mačkarka ili seksi sekretarica – na vama je da odaberete kako želite da vas drugi vide ovog leta. U svakom slučaju, koji god model mačkastih naočara da odaberete, izgledaćete moderno i šik, kao holivudska filmska zvezda iz zlatnog doba filmske prestonice.

Mačkaste sunčane naočare za okrugla lica

Birajte modele sa oštrijim ivicama i oversized modele za najbolji izgled, naročito uzdužno zakrivljene nagore i sa debljim okvirom. Ovo skreće pažnju sa okruglih obraza i punih čeljusti, stvarajući više nego privlačan konačni izgled. Držite se podalje od obojenih sočiva.

Pročitajte i ovo: Tufne – najradosniji modni trend za proleće – leto

Mačkaste naočare za četvrtasti oblik lica

Ovde bi trebalo da se držite uskih, suptilnih okvira, sa zaobljenim ivicama i mekšim izgledom, efektivno smanjujući ugaonost vilice. Nešto što ima oštrije ivice samo će naglasiti kvadratni efekat.

Pročitajte i ovo: Započnite leto u sandalama sa punom petom – najosporavanijem, a najudobnijem modelu obuće

Mačkaste naočare za srcoliki oblik lica

Sa širokim čelom i visokim jagodicama, trebalo bi da se odlučite za okrugliji par mačkastih naočara, preskačući sve što je previše ukrašeno. Lepe boje, okviri od žice i slično mogu izgledati prilično laskavo na vama.

Pročitajte i ovo: Radničke bluze – novi trend ženskih bluza

Mačkaste naočare za dugački oblik lica

Sa dužim licem, uskim obrazima i uskom bradom, prevelike mačkaste sunčane naočare, sa debljim okvirima, su najbolji izbor za vas. Dekorisani okviri pomažu da se izjednači duži oblik lica. Držite se podalje od opcija bez okvira.

Pročitajte  ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Miu Miu, Net-a-porter.com

Mačkaste naočare za sunce za ovalna lica

Vaša struktura je izbalansirana, čineći vaše lice savršenim za bilo koji oblik naočara za sunce kojih možete da se dočepate. Debeli ili tanki okviri, nije bitno. Imate sreće. Bitno je samo da se vama dopadaju. Polu okviri imaju odličan retro fazon. Na vama je samo da izaberete pravi model za sebe.

Pročitajte i ovo: Najveći izbor naočara za sunce za proleće leto 2019 – Više od 50 najnovijih modela

Ganni, net-a-porter.com
George Keburia, net-a-porter.com
Illesteva, net-a-porter.com
Le Specs, net-a-porter.com
Lucy Folk, net-a-porter.com
Miu Miu, net-a-porter.com
Miu Miu, net-a-porter.com
Miu Miu, net-a-porter.com
Prada, net-a-porter.com
Saint Laurent, net-a-porter.com
Sunday Somewhere, net-a-porter.com