Da li sanjate o zategnutom i sportskom telu kao što je Šakirino? Potrebna je istrajnost i posvećenost, kao i prikladan plan treninga i malo korigovanja ishrane.

Kada je izašla na scenu na Superboulu, bilo bi nemoguće ne primetiti Šakirin stomak sa six pack trbušnjaka i skulpturalni zadnji deo.

I, naravno: žena (46 godine početkom februara) svakako počinje sa dobrim genetskim osnovama, ali bilo bi glupo pomisliti da sličan izgled može imati samo zbog sreće pri rođenju i dobre finansijske situacije.

Šakira taj aspekt bukvalno znoji (svakodnevno, i to, godinama).

Zahvaljujući rečima njene trenerke, Ane Kajzer, sada znamo i kako.

Food photo created by freepik - www.freepik.com
Food photo created by freepik – www.freepik.com

Evo Šakirinog režima treninga i dijete

„Bila je neverovatno marljiva sa svojom ishranom i vežbama: želela je da se oseća kao da je najjača i najbolja. Za sebe i za svu javnost koja bi je slušala».

Ana Kajzer ju je pratila tokom celog procesa koristeći AKT metod (čiji je ona osnivač), koji se u osnovi sastoji od „koncepta treninga zasnovanog na plesnim i kružnim pokretima uz korišćenje traka otpora“.

Šakira je vežbala šest dana u nedelji uoči Superbola, kombinujući aktivnost sa ishranom u kojoj je izbacila šećer i mlečne proizvode.

«Eliminisali smo jednostavne šećere i mlečne proizvode u poslednjih nekoliko nedelja pre nastupa i opredelili se za brojne obroke dnevno (njeni dani su bili veoma dugi s obzirom na program nastupa) na bazi nemasnih proteina i puno, puno povrća»

Najteži deo? Držite se podalje od čokolade.

„Da ne bismo opterećivali duh – što je osnovno – stvorili smo mnoge zdrave zamene za čokoladu, kako se ne bi osećala kao da sebi uskraćuje svako zadovoljstvo u ustima. Uspelo je veoma dobro.”

Dakle, hajde: ko želi da pokuša?