Strast za trčanjem postoji i kod poznatih ličnosti. Neki od njih, istrčali su bar jedan maraton – za sada.

Ališa Kiz učestvovala je Njujorškom maratonu 2015. godine. Vreme koje joj je bilo potrebno za poduhvat je pet sati i 50 minuta. Američka kantautorka nedavno je proslavila 43. rođendan, a njen izgled nam govori da ova majka dvoje dece, uz „dobru genetičku osnovu”, dosta radi na svom zdravlju, formi i negovanju lica i tela.

Pročitajte i ovo: Planiranim obrocima protiv gojaznosti

Đani Morandi je jedan od najpoznatijih italijanskih VIP trkača. U sjajnoj formi sa 80 godina, učestvovao je na 13 maratona tokom svog života, uključujući četiri u Njujorku sa vremenom od 5 sati i 47 minuta. Danas više ne ide na maratone, već svake nedelje trči najmanje 25 do 30 kilometara.

Pročitajte i ovo: Ne morate na spavanje gladni i nevozni: Ove namirnice možete da jedete i u ponoć

Kejti Holms je istrčala Njujorški maraton 2007. godine. Razdaljinu od 42 kilometra, prešla je za pet sati i 29 minuta, a njen tadašnji muž Tom Kruz i ćerka – čekali su je na cilju.

Rekla je da je za pripremu slušala savete svog brata koji trči maratone i da je za nju pripremio plejlistu sa pesmama za slušanje tokom vežbanja.

Pročitajte i ovo: Ako imate 50+, ove namirnice obavezno uvrstite u ishranu

Ešton Kučer, zvezda romantičnih komedija i bivši suprug Demi Mur, istrčao je Njujorški maraton 2002. godine, završivši rutu za tri sata i 54 minuta.

Pamela Anderson je trčala Njujorški maraton 2013. postigavši vreme od pet sati i 41 minut i na taj način prikupila više od 288.000 dolara za dobrotvorne svrhe.

Pročitajte i ovo: Spava vam se posle ručka? Evo zašto i kako da to rešite!

Rekla je da nije mnogo trenirala za razliku od drugih poznatih ličnosti koje učestvuju u maratonima, ali je bila zadovoljna vremenom koje je postigla. Ubrzo je objavila fotografiju na kojoj se vidi da ima kese leda po celom telu.

Gordon Remzi nije profesionalac samo u kuhinji, već i na asfaltu. U stvari, kuvar je maratonac godinama. Takmičio se i u atletici i takmičenjima u izdržljivosti.

Pročitajte i ovo: Najbolje besplatne aplikacije za vežbanje od kuće

Godine 2004. istrčao je Londonski maraton za tri sata i 30 minuta . Remzi je takođe triatlonac i trenira kad god mu se ukaže prilika.