NA VELIKOM PLATNU USKORO  ORIGINALNI, BEOGRADSKI, MANGUPSKI FILM O TROJICI DRUGARA KOJI STAVLJAJU NA KOCKU SVOJU LJUBAV, VERU, NADU  I PRIJATELJSTVO

Svečana premijera filma “Ne igraj na Engleze”, reditelja Slobodana Pešića, biće održana 10. maja, u 20 časova, u mts Dvorani (bivšoj Kombank Dvorani).

Glavne uloge u filmu tumače Ivan Tomić, Daniel Sič i nedavno preminuli Marko Živić. Ostale uloge u filmu snimljenom na osnovu istoimene kultne pozorišne predstave tumače Isidora Građanin, Frano Lasić, Vesna Čipčić, Milorad Kapor, Marija Vicković, Pavle Veselinović, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.

“Ne igraj na Engleze” je orginalni, beogradski, mangupski film o trojici drugara, koji stavljaju na kocku svoju ljubav, veru, nadu i prijateljstvo. Iz komedije u parodiju i nazad, film vas vozi (bukvalno) kroz drugačiji i neobičniji Beograd.

Kako pišu Film Star magazin i Immigrant Daily u svom kulturnom dodatku, reditelj se probudio posle tridesetogodišnje filmske kome i snimio, što bi Pajtonovci rekli: „A sada, nešto sasvim drugačije“. Nešto što ne postoji u srpskom filmu i ne liči ni na jedan drugi (srpski) film. Pišu i da od kultne predstave, sa kultnim glumcima, sa “kultnim” rediteljem kultnog filma… može samo nešto kultno da se očekuje… a “ja tu ne bi’ ništa dir’o”…

Y***ga, izgleda da ćete morati da pogledate film i sami odlučite. Ipak je to film sa geografskim poreklom u kome samo jedna obična reč ima više od 100 značenja. A film počinje i završava sa njom…”, tvrdi reditelj Slobodan Pešić.

„Ne igraj na Engleze“ prati trojicu dugogodišnjih prijatelja Buleta, Piksija i Pauna koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Tokom samo jednog poluvremena, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav “prljav veš” njihovog odnosa.

Reditelj Slobodan Pešić ujedno je napisao i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića.

Direktor fotografije je Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, kostimograf Dragica Laušević, dizajner zvuka Velibor Hajduković. Originalnu muziku iz filma je komponovao i dirigovao Duško Gojković (u izvođenju RTS Big Benda), što je prvi put da neko u svetu koristi njegovu muziku u filmu.

Film je snimljen u produkciji producentske kuće Eden Rock production, a producent filma je Ivana Pešić.

KUPOVINA KARATA NA BLAGAJNI MTS DVORANE, A REZERVACIJA I  NA SAJTU MTS DVORANE

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.