Karakterne crte ličnosti, šta ih zanima ili ne zanima, pali ili odbija i sa kojim zvezdanim znacima se najbolje slažu.

Datumi rođenja pripadnika znaka Jarca uklapaju se u datume u zvezdanom znaku između 22. decembra i 20. januara i pripadaju elementu Zemlje (zajedno sa Bikom i Devicom – sa kojima su neverovatno kompatibilni, romantično). Kompletna posada u znaku Zemlje je praktična, samostalna, stoična i ambiciozna. Da ih poželite u svom okruženju… ali možda ne na zabavi.

Jarčevi su najvredniji radnici zodijaka i ne vole ništa više od napredovanja u životu i visokog statusa. Oni su ambiciozni, odlučni, materijalisti i jaki. Oni će nastaviti kada bi drugi odustali deset kilometara unazad. To ih čini odličnim partnerima u životu, kao i prijateljima ili saradnicima.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa JARCEM

Jarčevi imaju tendenciju da drže uske krugove, ali su odani i podržavaju svoje prijatelje i voljene. Oni vole da stvaraju sigurna, luksuzna gnezda i žive udobnim, zavidnim načinom života. Za njih je važno da žive dobro. Jarčevi su rođeni oštroumni, lako shvataju ono što drugi možda ne bi, a takođe su svesni svojih potreba i osobina. Jarčevi su dobri ljudi!

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci se najčešće vraćaju bivšima: da li ste vi među njima?

Da bismo stekli predstavu o klasičnim crtama i tipovima ličnosti Jarca, treba samo da pogledamo neke od najpoznatijih Jarčeva: Kejt Midlton, Mišel Obama, Doli Parton, Bredli Kuper, Zejn Malik, Džon Ledžend i Lijam Hemsvort, da navedemo nekoliko.

Da, vi ste u dobrom društvu.

Datumi Jarca

Kao što je pomenuto, Jarčevi su rođeni između 22. decembra i 20. januara.

Tipične osobine ličnosti Jarca

Ambiciozan (čitaj: radoholičar)

Pročitajte i ovo: Ovi horoskopski znaci vole da budu u centru pažnje! Jeste li među njima? 

Ponuđeni da daju sve od sebe, Jarčevi nikada ne ispuštaju priliku. Odlučni su da pokažu drugim ljudima od čega su napravljeni. I, da se razumemo, pomalo opsednuti statusom i zamkama uspeha.

Uporan (čitaj: nemilosrdan)

Jarci možda nisu najtalentovanije osobe u prostoriji, ali rade najteže. Zato tako često uspevaju: nikada ne odustaju.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Realističan (čitaj: pesimističan)

Oni su bistri, pronicljivi, stoje čvrsto na zemlji i svetski mudri likovi. Njihova stopala su toliko ukorenjena na tlu da im se ponekad pogled spušta nadole i fokusiraće se na negativne stvari, a ne na „moguće“.

Osetljiv (čitaj: dirljiv)

Jarčevi imaju nultu toleranciju kada je u pitanju ismevanje, znači, NULA. Oni će loviti nekoga ako se osećaju ismejanim ili potkopanim od strane njih. To je greh koji neće biti zaboravljen u njihovoj knjizi.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Praktičan (čitaj: surov)

Jarčevi nisu za letenje u svetu mašte ili sanjarenja o novim svetovima, već su zainteresovani da stvari poboljšaju u stvarnom svetu. Uvek su pametni i intuitivni u pogledu toga kako stvari funkcionišu, i vole da se uključe i samo to rade (umesto da to čitaju/pišu/gledaju/slušaju).

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Disciplinovan (čitaj: uštogljen)

Ako bi 12 znakova dobili taj test za mališane o tome da pojedete slatkiš sada ili sačekajte i posle uzmete dva slatkiša… Pogodite ko bi bio pobednik? Jarac, naravno. Svaki Jarac bi mogao godinama da sedi u toj laboratoriji ako bi mislio da je ovo borba volje sa opipljivom nagradom. Jarac će se žrtvovati za svoj (viši) cilj. Oni mogu da kontrolišu svoje porive. Čvrsti su kao stena.

Image by Allexxandar on Freepik
Image by Allexxandar on Freepik.com

Jarčeve kosmičke moći

Jarac je element Zemlje što znači da su prirodno praktični, oštroumni i rođeni mudri (čitaj: starmali). Takođe su zainteresovani za sve materijalne stvari, kao što su novac, imovina, status. Element Zemlje uzemljuje Jarca u čvrsto i jasno razumevanje stvarnosti. Sa ovim znakom NEMA vrdanja.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pod vladavinom Saturna, planete zadužene za zadatke, Jarčevi su kalemljeni, savesni radnici, svetski operateri, i nisu zaslepljeni preuzimanje odgovornosti i vođstva. Rođeni poslovni gurui. Rođeni da budu ’’odrasla osoba’’.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT PLUTON – Mračna i složena priroda ličnosti

Kardinalni znak (rođen na početku sezone) daje Jarčevima moć pokretanja, iniciranja stvari. Kardinalni znaci se ne beže od praznog lista papira, oni pišu novu priču!

Website photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto Rawpixel, Freepik.com

Za šta su zainteresovani Jarci?

# Novac. To je najopipljiviji način da se izmeri njihov uspeh, a uspeh je njihova mačja trava.

# Zagonetke i igre. Ali one zaista teške – nešto poput soba za bekstvo, ali ekstra. Zadaci koji su apsorbujući i komplikovani (idealno „nikad završeni“) na koje mogu da usmere svoj metodički um da ih reše… i dokažu drugima koliko su sjajni. Obožavaju da trijumfuju nad drugima! Čitaj: egomanijaci.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – ZRELA LJUBAV, SVEPROŽIMAJUĆA I BEZGRANIČNA

# Uradi sam i baštovanstvo. Jarčevi VOLE da budu kod kuće i da rade nešto korisno, praktično i da poboljšavaju stanje u kući ili unapređuju izgled bašte. Baštovanstvo sa namerom…

# Čitanje. Ne na lakomislen način, o ne, ne, već da nagomilaju dragoceno znanje, nauče kako da rade stvari i nadmaše druge ljude sticanjem iznenađujućih super-veština!

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – MISTERIOZNO NESHVAĆENA OSEĆANJA

# Instant zadovoljstvo. Uz svu njihovu ozbiljnost i postojanost, u svakom Jarcu postoji veliko dete koje želi sve slatkiše/piće/bonus poene/cipele/koktele i želi ih SADA. Ako se puste sa sopstvenog lanca, imaju tendenciju da malo podivljaju.

Privlačne osobine Jarca

Jarčevi poseduju unutrašnju odlučnost i ambiciju koja ih osposobljava da se nose sa svime što im život baci sa stoicizmom i verom u sebe. Jarčevi rade stvari. A ovo je samo po sebi super atraktivno. I oni uvek izgledaju dobro, jer im je važno predstaviti svetu složen, skup i dobro stilizovan front. Oni imaju tendenciju da imaju mračan, zamišljen dobar izgled. Snažan, neumoljiv – neodoljiv, tih tip.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

Njihove najatraktivnije osobine uključuju:

# Ulažu veliki trud da izgledaju dobro, pa je njihov spoljašnji izgled uglađen, mirisan i privlačan.

# Često imaju zaista svež i mladalački ten, blagoslovljen sjajnom kožom.

# Kada vam posvete pažnju, to je 100%. Pažljivo slušaju, postavljaju znalačka pitanja i daju neprocenjive savete. Znate da im možete verovati i osloniti se na njih.

Pročitajte i ovo: MARS U VODOLIJI okuplja oko zajedničkog cilja, a slobodan, nezavisan i originalan

Ko se najbolje slaže sa Jarčevima?

Zemljana posada (Jarac, Bik, Devica) se dobro slaže jedni s drugima. Oni su jedni na drugima na talasnoj dužini i dele slične prioritete i vrednosti – u svakom slučaju u određenoj meri. Imaju pragmatične, materijalističke, tvrdoglave glave. Ne zanimaju ih eterično ili maštovito carstvo, sve je to novac/apetit/status/nagrada, hvala vam puno.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Ova zemaljska atmosfera deluje romantično, profesionalno i na nivou prijateljstva. To je jedna velika, čudna ljubav. Svi oni mogu da osuđuju, pritiskaju i kritikuju jedni druge do kraja sveta. A ostali znaci jednostavno moraju da ih propuste, jer to je nešto što posada Zemlje radi!

U svakom Jarcu postoji veliko dete

Vrući savet za vrući seks za Jarčeve je da pronađu ljubavnika Raka.

Ova astrološka kombinacija stvara iskre iz suprotnosti privlače energiju oko sebe. Jarac je sav snažan i zaštitnički nastrojen, a Rak voli da bude voljen i zbrinut, nedozvoljeno saosećanje i zaštitu (koju će Jarac pružiti).

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA PLUTON – Prodorna moć i neobuzdana snaga

Zauzvrat, Jarčevi cene lojalnost iznad svega, a Rakovi će to isporučiti u piku. Postoji staromodan osećaj u ovom paru, ali on traje.

Jarčevi će ukrstiti mačeve sa Vatrenim znacima, jer će njihovo samopouzdanje (arogancija) razbesneti zodijačkog kozjeg kalemara. Blizanci će ih razbesneti svojim prevrtljivim i besmislenim idejama i planovima. Sve u svemu, ponekad, Jarčevi zapravo vole da budu ostavljeni sami. Ali mi ih previše volimo da bismo to uradili.

Kako se Jarčevi slažu sa drugim znacima?

Jarac je prirodno suzdržan, oprezan, sumnjičav, uzdržan i tih. Dakle… oni nisu društveni leptir koji privlači gomilu ili privlači pažnju. Oni više vole senovite uglove! Ipak, oni koji se približe, mogu da iskuse njihov opak i zajedljiv smisao za humor.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Potencijal bliskog prijatelja – Rak, Bik, Devica, Jarac, Ribe

Poznanstvo – Blizanci, Vaga, Strelac

Potencijal svađe – Ovan, Lav, Škorpija, Vodolija

Šta pali Jarčeve

Fizički, osim kolena (koja možda i ne izgledaju kao najlakša erogena zona), Jarčevi su veoma osetljivi oko donjeg dela leđa, zadnjice i butina. Držanjem i milovanjem ovih područja dok šetate, njihove (obično ozbiljne) oči će se raširiti od zadovoljstva.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

All Jarci su ludi za shopping terapijom. Ali ne sasvim običnom… Dizajnerske prodavnice, umetničke galerije, saloni automobila, čak i za nekretnine. Mesta koja vam omogućavaju da zavirite u materijalni svet u kome uživaju bogati i slavni. Jarčevi se mega pale na statusne simbole. Dakle, ako i sami niste bogati i slavni, iskoristite razgledanje izloga da maštate sa njima o tom svetu.

Šta odbija Jarčeve

# Slabost

Pod tim mislimo na kenjkavost, kad neko nije u stanju da se ponaša neustrašivo i da si nesposoban da donosiš čvrste odluke ili obaveze. Ako volite da idete za životom, da lutate kroz život i da radoznalo, spontano otkrivate šta se dešava, da se okrenete za čim god poželite (zdravo Strelac, Ribe, Blizanci), onda biste mogli da nagrizete živce Jarca koji funkcioniše kao sat. Neće osećati da se mogu osloniti na vas ili uložiti svoje vreme i energiju u vas.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

# Zafrkancija, šegačenje

Pažljivo postupajte sa svojom voljenom osobom u znaku Jarca (ili samo prijateljem) kada su u pitanju zadirkivanja i šale, posebno ako su šale na njihov račun. Čak i najlakša lična zapažanja ili dosetke spaliće ih do same srži. Svi Jarci su super-osetljivi, sujetni (ako ne i malo paranoični) u pogledu svog izgleda / reputacije / humora / društvenog statusa. Nikad vam to neće zaboraviti! Oni će se godinama zadržavati na svakoj kritici njima upućenoj.

Jarčev idealan izbor karijere

Najvredniji radnik zodijaka u prostoriji i prirodno poslovna osoba, Jarac uživa u usponu u rangu, penjanju uz merdevine, dokazujući da su ’’glavna faca’’ i usput zarađujući prokleto dobro za život. Jarčevi prave planove za karijeru iz zabave, uživaju u kreiranju strategije kako bi osigurali svoj uspeh i prosperitet u bilo kojoj izabranoj oblasti. Kao takvi, oni su odlični konsultanti i rešavači poslovnih problema.

Pročitajte i ovo: MESEC KONJUNKCIJA MARS – Emocionalna ishitrenost

Jarčevi su praktični, odlučni, marljivi, fokusirani na pažnju i dobri sa novcem. Oni uživaju u tome da stvari rade teže, trče bolje, rastu. Vole da isporučuju više od očekivanja.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Jarčeve obično privlači posao i to da budu sami sebi šef. Oni vole da poseduju kompanije, obezbeđuju proizvode i usluge, konsultuju se o poslovnim pitanjima, nude mišljenje i finansijske smernice, uravnotežuju knjige i vode stvari iz paketa za upravljanje. Oni žele da preuzmu odgovornost i neometani su nošenjem teških tereta ili upravljanjem velikim grupama ljudi.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Ključna stvar za Jarca je da osećaju da su pravedno nagrađeni za svoje dragocene napore. Spremni su da rade više nego bilo ko drugi, ali samo ako to opravdava isplata. Oni su rođeni da zarade velike iznose!