House of Gucci, priča o životu i smrti (ubistvom) naslednika modne marke GUCCI, Mauricija Guccija (Adam Driver), i njegove supruge (Lady Gaga).

Kada su počele da kruže prve slike Adama Drajverai Lejdy Gage odevene u odeću kasnih 80-ih, kako uživaju u jednom danu u planinama, društvene mreže su se zapalile.

I to ne samo zbog prisustva dve zvezde u Italiji.

Da, jer je to bila prva zvanična fotografija filma House of Gucci: Senzacionalna priča o ubistvima, ludilu, glamuru i pohlepi; film koji je režirao Ridley Scott, u kojem Adam Driver i Lady Gaga glume gospodina i gospođu Gucci, inače poznate kao Maurizio Gucci i Patrizia Reggiani.

Ali o čemu govori film? Koji još glumci rade na njemu? Kada će izaći? Evo svega što treba da znate o filmu.

Zaplet: o čemu govori House of Gucci?

Kuća Gucci (u prevodu) priča priču o porodici Gucci.

Godine 2001. Sara Gai Forden napisala je knjigu pod nazivom Kuća Gucci: Senzacionalna priča o ubistvu, ludilu, glamuru i pohlepi, koja je sada postala osnova za film režisera Ridleyja Scotta, za koji je scenario prilagodio Roberto Bentivegna.

Knjiga, kao i film, pokušava da rekonstruiše sve one događaje značajne za život i lične stvari Mauricija Guccija pre njegove smrti, koja se desila zbog naručenog ubistva.

Maurizio Gucci bio je jedan od najvažnijih i najpoznatijih italijanskih preduzetnika, predsednik modne kuće Gucci 80-ih i 90-ih.

Do 1988. godine, gospodin Gucci je prodao skoro polovinu kompanije investicijskom fondu sa sedištem u Bahreinu. Posle toga, finansije luksuznog brenda su znatno opale sve dok 1993. godine on sam nije prodao i svoje akcije istom investicionom fondu za 170 miliona dolara.

Dve godine kasnije, Maurizio Gucci je ubijen.

Istragom za pronalazak ubice otkriveno je da je naručilac ubistva bila njegova bivša supruga, Patrizia Reggiani.

Gde se snima film (i gde možemo da upoznamo Lady Gagu)?

Snimanje je započelo u Rimu, gde su snimljeni prvi kadrovi. Fotografija koja se pojavila na Instagramu Lady Gage i Adama Drajvera snimljena je u gradu Gressoney, opštini u Aosta Valley, iako će film kasnije biti sniman u Sankt Moritzu.

Njih dvoje su trenutno vrlo često slikani od strane paparaca na ulicama centra Milana, a potom će na red doći jezero Como.

Kada će film biti u etru i gde ćemo ga gledati?

Teško je reći. Nejasno je da li je COVID usporio snimanje, ali s obzirom na reputaciju Ridleyja Scotta, ne bi nas iznenadilo da da House of Gucci izađe prema rasporedu, 26. novembra 2021.

Nadamo se da će film biti pušten u bioskopima, mada naravno sve zavisi – još jednom – od stanja pandemije.

Za sada, međutim, nema (najavljene) premijere u strimingu.

Glumačka ekipa je zvezdana

Pored Adama Drivera i Lady Gage, koji igraju glavne uloge gospodina i gospođe Gucci, ni ostatak ekipe Kuće Gucci nije manje zvezdan.

Ulogu Alda Guccija (sin Maurizia Guccija i žene mu) igra još jedan italijansko – američki glumac, Al Pacino.

Jared Leto, trenutno jedno od lica Guccijevih reklamnih kampanja, igraće Mauriciovog brata Paola.

Zatim, tu je, takođe, još jedan brat, stariji, Rodolfo Gucci, koga glumi Jeremy Irons.

Dok će francuska glumica Camille Cottin glumiti Paolu Franchi, devojku sa kojom je Maurizio Gucci varao svoju suprugu Patriziju.

Napokon, u glumačkoj ekipi su i britanski glumac Jack Huston i brodvejska zvezda Reeve Carney.

Pre nego što je glumačka ekipa ozvaničena, Penelope Cruz i Margot Robbie bile su u razmatranju za ulogu Patrizie Reggiani, dok je Leonardo DiCaprio bio jedna od opcija za glavnu ulogu sa likom Mauricija Guccija.