Hajde da pričamo o seksu i svemu što bi trebalo da znate o svom seksualnom nagonu!

Muškarci imaju više testosterona od žena, ali mlađe žene imaju veću količinu testosterona u poređenju sa starijim ženama, u periodu menopauze, što se smatra razlogom opadanja seksualne želje s godinama.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

sex drive

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Generalni stav da žene dostižu vrhunac svoje seksualne snage u 32. godini, a muškarci sa 18, u potpunosti je tačan. Libido je sasvim lična stvar ali sve ukazuje na to da je istinita tvrdnja da muškarci imaju najjači libido u vrlo mladom dobu, u odnosu na žene, za šta su odgovorni hormoni.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Kod žena u dobu predviđenom za rađanje dece, ranim dvadesetim, dolazi do konflikta u njihovom libidu, zbog ovulacije, trudnoće i porođaja, dok kod muškaraca sve pršti od testosterona i seksualne želje, što se takođe, dovodi u vezu sa primarnom, biološkom funkcijom seksa, oplodnjom.

Pročitajte i ovo: U bračnom krevetu sa bebom

Nije dokazano da bilo koja vrsta hrane pojačava libido, tako da slobodno možete da preskočite ostrige, iako, možda, sama ideja o izlasku na večeru sa voljenom osobom i romantično ugađanje jedno drugom može značajno da pomogne da se libido pojača.

Pročitajte i ovo: Ima li ljubavi posle prevare?

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Stoga, napravite sebi dnevni jelovnik baziran na zdravoj hrani, koja je bogata antioksidantima, kao što su losos, jagode, šparoge, pasulj i mahunarke.

sex drive 2

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Alkohol je loš za vaš libido, jer funkcioniše kao depresant na nervni sistem. Što, u suštini znači, ako uznemirenost negativno utiče na vaše seksualno zdravlje, mala količina alkohola može da pomogne. Sa druge strane, sve što usporava protok krvi, kao pušenje, na primer, kontraproduktivno je po vaš libido.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Kombinacija jakog lučenja estrogena i testosterona tokom ovulacije vodi do jače seksualne želje, što je sjajno, naročito, ukoliko želite da zatrudnite.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Ova pojava bazirana je na povećanom hormonalnom nivou u krvi tokom trudnoće. Samo uspešno začenje predstavlja dodatno olakšanje kod žena tako da dolazi do značajnog opuštanja, kada konačno mogu relaksirano i slobodno da uživaju u seksu. Bar početnim mesecima.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Većina lekova ne utiče na seksualnu želju, sa izuzetkom antidepresiva i oralne kontracepcije. Stoga, pažljivo!