Adamski dijeta ili Adamski metod ishrane dobio je ime po francuskom naturopati i osteopati koji ga je izumeo, a ime mu je Frenk Laporte Adamski.

Ovaj način regulacije ishrane poboljšava sveukupno funkcionisanje i zdravlje organizma. Nastao je pre skoro 30 godina.

Adamski dijeta nije bazirana na proračunu kalorija, ali obećava da će nam pomoći da izduvamo stomak, doprineti našem boljem varenju i da ćemo uz ovaj metod ishrane uspeti da izgubimo na težini kroz pravu kombinaciju hrane tokom dana.

Pročitajte i ovo: Detoksikacija na balkanski način

Kako funkcioniše?

Uspešnost Adamski dijete zasniva se na različitom vremenu varenja određenih namirnica, što se svodi na razlikovanje, takozvane, brze i spore hrane.

Pročitajte i ovo: Sedenje – najveći neprijatelj dobrog zdravlja žena 35+

U brzu hranu spadaju, na primer, svo voće, paradajz, paprika, čili i jogurt, dok se sporom hranom smatraju hlebovi, testenine, riba, meso, mlečni proizvodi i povrće.

Pročitajte i ovo: Kako da očistimo digestivni trakt

Postoji i, takozvana, neutralna hrana, u koju spadaju namirnice poput crnog luka, plavog patlidžana, bosiljka i kafe, koja ubrzava varenje ostale dve kategorije namirnica.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti gojaznost

Važno je da se tečnost ne konzumira tokom obroka brze i spore hrane.

Ukratko, Adamski metod ishrane je više od dijete jer se pre može svrstati u neki oblik re-edukacije u načinu ishrane koji je vrlo lako pratiti i za koji nam nije potrebna neka naročita filozofija, kalkulator, spiskovi i šeme ili dodatni skupi preparati i aparati.

Pročitajte i ovo: Najbolje vežbe za zatezanje tela

Uz Adamski način ishrane njen tvorac kaže da možemo da počnemo da primećujemo prve rezultate već posle tri, četiri dana pridržavanja ove metode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.