Usta su odlična za mnogo stvari u krevetu, ali najvažnija od svih je pričanje. Druga najvažnija je da znate kad da zaćutite.

Postoje neke stvari koje se nikada ne govore u krevetu, pogotovo ne u žaru trenutka. Kao, na primer!

young-couple-1031642_1280Jesi li ti to upravo svršio?!

Ova rečenica istog trenutka uzrokuje paranoju, jer nameće našem partneru da oseća da nešto nije bilo u redu, da je trebalo da bude bučniji i dramatičniji da bi stvari bile očigledne. Istina je da na svaku osobu na ovom svetu koja glasno stenje, jauče i pravi veliku buku prilikom orgazma dolazi druga koja to isto radi u tišini. Treba da znate da tišina ne znači da nije bilo prijatno. Naprotiv! Doživljaj u tišini može da bude višestruko dublji i jači od glasne artikulacije.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

Ako žena ovo kaže svom partneru muškarcu, može da se desi da ga dodatno uvredi jer on može da pomisli da treba da budete u stanju da osetite razliku u erekciji koju je njegovo seksualno uzbuđenje izazvalo. Da znate kad počinju stvari i kako se završavaju. Zar je moguće da mi je toliko mali da ona ne može da napravi razliku?! Pita se on.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Napalila si me, sad treba da me dokrajčiš!

Ovakva opaska je često praćena pasivno agresivnom izjavom da ga navlačiš i da si pogana i zla i da će mu od toga muda ostati plava, kako to obično tinejdžeri znaju da ocene, mada i dosta stariji muškarci ponekad znaju da pokušaju da se ogrebu za snošaj na ovu foru.

Pročitajte i ovo: Klinička stanja koja uzrokuju neplodnost i seksualnu disfunkciju

Postoje sasvim dovoljno dobri razlozi zašto je ovo loša fora i način da se iznudi seks.

Pre svega, ako neko kaže da ne želi da nastavi da ima seks, bez obzira na to koliko se mazili, grlili, ljubili i palili jedno drugo, to je sasvim u redu i morate da prihvatite njenu/njegovu želju bez pogovora i ubeđivanja u svoje razloge za. To se zove saglasnost. Pristanak. Seks bez pristanka, odnosno, prisiljavanje partnera na seks bez njenog/njegovog pristanka je silovanje. To da bude jasno.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Drugi dobar razlog je što mnogi partneri koji su dugo u vezi počnu neku vrstu seksualne stimulacije samo da bi videli da li mogu da se uzbude dovoljno da bi imali seks. Stimulacija često dovodi do uzbuđenja. Ako znate da će vaš partner da se duri ili da bude neraspoložen, postane agresivan ako odlučite da ne nastavite, nećete se izvući tako što ćete pokušati da ga nagovorite da se predomisli.

couple-1363982_1280Ako ste uzbuđeni i vaš partner u nekom trenutku seksualne predigre kaže – Znaš šta, ja baš i nisam nešto za seks danas. Hoće li ti smetati ako bismo stali? Jedini ispravan odgovor je – Naravno da mi neće smetati!

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Ako baš ne možete da se zaustavite, a vi se zapucajte u kupatilo na samozadovoljavajuću završnicu. Ili to uradite pored njega/nje, ako njemu/njoj to ne smeta. Opet, saglasnost! Jer poštovanje partnera, pre svega, osnov je svake dobre partnerske veze.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Šta radiš to?!

Uz ne tako, ovo je najgori, ponižavajući komentar koji možete da uputite partneru na račun njegove seksualne tehnike. Ne postoji ništa što može više da sabotira čak i najbolji seksualni odnos. Slažemo se da je potrebno da dobijete povratnu informaciju od strane partnera da bi vaš partner znao šta zaista volite i želite, ali postoji vreme, način i mesto da se to uradi.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Osim ako ste se oboje složili oko toga da je baš taj seksualni odnos trening varijanta da biste se oboje praktično uputili i obučili jedno drugo u ono što želite. Pokazne vežbe i nisu tako loša stvar, uz obostrani pristanak, naravno.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Iznenađenje! Dođi da vidiš našu novu seksi igračku!

Neka iznenađenja znaju da budu sjajna. Donje rublje, nova verzija seksi igračke koju ste već koristili i oboma vam prija, rezervisana soba u seksi hotelu na jednu noć. Skoro smo sigurni da ni sa jednom od navedenih stvari nećete da pogrešite, niti da izazovete podozrevanje partnera.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Međutim, sam uzvik – iznenađenje, prilikom otvaranja vrata za vašeg partnera da bi ušao na scenu vaših najmračnijih seksualnih fantazija, kakve god one bile, znači zagarantovani bumerang.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

U svakom slučaju, predlaganje nečega drugačijeg u odnosu na svakodnevnu rutinu obično se dočeka raširenih ruku, ali, ipak, treba biti oprezan sa pravljenjem drastičnih iskoraka.

couple-731890_1280Sa druge strane, treba dobro da poznajete svog partnera. Dajte mu neki nagoveštaj, koji bi mogao da mu zagolica maštu, a sa druge strane, uvede u novu priču na manje stresan način. Tako ćete i vi znati da ste na pravom putu. Osim toga, uvođenje u novu priču je deo zabave.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Jesi li mi ga stavio?!

O, ne! Ovo je jasno stavljanje do znanja vašem partneru da baš nije nešto naročito obdaren. Postoji li gori način da ga uvredite?! Naročito kada se zna da je 90% muškaraca opsednuto veličinom svog penisa.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o raku dojke

Naravno, ovakva izjava može da bude podjednako uvredljiva i ako je muškarac kaže ženi. Što bi značilo da joj je vagina prevelika i da nije redovno radila Kegelove vežbe.

Samo da se javim! Neću dugo!

Ozbiljno, nekad davno, prekinuti seks da biste se javili na telefon bilo je nešto što se moglo videti samo u serijama B produkcije.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Prema nedavnom istraživanju, svaka deseta osoba proverava svoj telefon tokom seksualnog odnosa, a jedna od pet zaista će se i javiti na telefon.

Većina ima seks u trajanju od 15 minuta po snošaju. Je li taj poziv zaista toliko važan da ne može da sačeka toliko?! Uozbiljite se i poštujte svog partnera/ku! A i sebe!

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Moj/a poslednji/a partner/ka nikada nije imao/la nikakvih problema!

Ovo obično izvlače iz rukava muškarci kad žena ne reaguje na očekivan način prilikom penetracije. Odnosno, ne može da dođe do vrhunca tokom seksualnog odnosa. Treba imati u vidu da samo 30% žena može da doživi orgazam tokom seksualnog odnosa, bez dodatne stimulacije, obično, klitorisa.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Mnogo je verovatnije da vaša partnerka spada u onih 70% kojima to ne polazi za rukom baš tako lako, tako da to ne znači da vaša bivša partnrka nije imala ‘problema’, možda se samo nije osećala dovoljno prijatno da vam to otvoreno kaže, nego je krila i simulirala orgazam, što je najgore od svega.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Postoji mnogo razloga zašto žene simuliraju orgazam. Pričajte sa vašom partnerkom o tome, ako želite blizak odnos, pun topline, poverenja i poštovanja.

Da nije do mene?! Da nisam ja razlog što ne može da ti se digne?!

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Suprotno sveopštem ubeđenju, muškarci nisu seksualni roboti koji mogu da dobiju erekciju na zapovest ili dašak povetarca.

happy-couple-692725_1280Postoji mnogo, mnogo razloga zašto ne može da mu bude visoko podignut jarbol i čvrst kao stena, a to da mu se sviđate i da je do vas je najmanje moguć.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Mnogo je verovatnije da je pod uticajem alkohola, pod stresom ili je jednostavno preumoran. Sa druge strane, možda ga isuviše privlačite, ima frku od vas i nije siguran da će da ispuni vaša očekivanja jer je pod pritiskom da treba da što bolje obavi posao i da se pokaže u najboljem svetlu.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

U svakom slučaju, pravljenje frke oko toga dodatno otežava situaciju. No big deal, biće bolje sledeći put kad budete opušteniji.

Šta nije u redu sa tobom? Što si tako čudan/na?!

Ne morate da se uvek složite sa svojim partnerom i uradite šta god on predloži, ali pokušajte pritom da ne koristite reči kao što su čudan, perverzan ili da bi trebalo da potraži pomoć od nekog stručnjaka jer se vama njegov predlog ne dopada dovoljno. Osim ako predlog zaista nije van granica prihvatljivog, mada je to vrlo diskutabilno i osetljivo polje.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Ne možete da očekujete da imate isti ukus u svemu u životu i budite srećni ako vam se ukusi ponekad razlikuju. Na taj način možete da otkrivate nove stvari, ukuse i zadovoljstva. Ako vam je u redu da ne volite jaja i špagete spremljene na isti način, zašto bi seks trebalo da se razlikuje?!