Suvišno je reći – oblikovanje lica senčenjem iliti contouring, uprkos tome što sužava lice, rezbari jagodice i dovodi izgled do savršenstva, nije za svakoga.

Ako ste u potrazi za nečim, što bi zbacilo sa trona šminkanja ovu nemoguću, u kućnim uslovima tehniku šminkanja, bar za nas laike, strobing bi mogao biti pun zgoditak. Mogli bismo ga nazvati francuskim rođakom sa sela contouring-a.

Evo u čemu je suštinska razlika – umesto slikarskog bronziranja, senčenja i izbeljivanja, strobing tehnika za definisanje crta lica koristi svetlost i samo svetlost. Praktično, strobing pomaže da aktiviramo našu unutrašnju disko kuglu i zasijamo nedoljivo reflektujućom svetlošću. Pojedine zone i tačke na licu se naglašavaju stvaranjem odsjaja, koji oblikuje i daje licu izgled posebne svežine i prijatnosti.

Iako je tehnika manje zahtevna od contouring-a, vodite računa da se ne pretvorite u pravu disko kuglu. Sa druge strane, ovakav izgled zahteva potpuno zdravu, prirodno blistavu kožu, kao svoju bazu, koja vapi za disciplinovanom negom (redovno čišćenje i hidratacija) i ishranom bogatom antioksidansima. Plus, popiti najmanje dve litre vode dnevno!

Sve velike kozmetičke kuće imaju neki od proizvoda ove vrste. Samo tražite strobe cream. Na vama je da izaberete pravi, po svojoj meri.

A na slikama, pogledajte kako bi to trebalo da izgleda na vašem licu.

Alexander Wang, proleće 2015
Alexander Wang, proleće 2015
Isabel-Marant-700x1050
Isabel Marant proleće 2015