Horoskop za Strelca, 2024. godina: strološki pregled godine koja je pred nama za horoskopski znak Strelac.

Ova prognoza je za one rođene u znaku Sunca Strelca (od približno 22. novembra do 21. decembra) ili sa ascendentom u Strelcu.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Oblasti širenja u 2024. za Strelca

Vaš horoskop Strelac za 2024. ukazuje na oblasti života koje su predodređene da se prošire, procvetaju, poboljšaju i rastu.

 • Posao (dnevni posao) i kućni poslovi
 • Zdravlje, navike i rutine
 • Partnerstva
 • Sporazumi, savetovanje i pregovori

Do 25. maja vaš rad, svakodnevne rutine i zdravstveni napori nastavljaju da se šire, poboljšavaju i rastu.

Ovaj uticaj traje ukupno nešto više od godinu dana. Počeo je prošle godine 16. maja 2023. i sa vama je dok počinjete 2024. i do 25. maja 2024.

Ovo je vreme kada se vaši radni projekti ili dužnosti proširuju, ili imate povećane mogućnosti za zapošljavanje. Međutim, možete biti toliko sigurni u svoju sposobnost da preuzmete projekte i poduhvate da preopterećujete svoj tanjir, pa pazite na to. Međutim, ovo je potencijalno divno vreme za uživanje i poboljšanje svakodnevnog života.

Tokom ovog perioda, više uživate u svom poslu (sve dok se ne opterećujete), nastojanjima da se samousavršite i brinete o svom zdravlju. Ako pružate uslugu drugima, ona će verovatno napredovati, pre svega zato što više uživate u njoj!

Ako je primenjivo, neverovatno ste uspešni u zapošljavanju ljudi da rade za vas, a verovatno je i poboljšanje vašeg radnog okruženja. Sada može biti lakše nego obično pronaći posao.

Tokom ovog ciklusa možete dobiti novi posao ili značajno poboljšati postojeći. Posao vam je obično veoma dostupan. Pažljivije se fokusirate na ono što je zaista važno za napredovanje, a priznanje za vaše napore možda će uslediti. Ipak, ovaj ciklus je manje o prepoznavanju, koliko o uživanju u vašim dužnostima ili svakodnevnom životu.

Ponosni ste na to koliko ste korisni drugima tokom ovog ciklusa. Što više integriteta i poštenja unesete u svoje usluge, to ćete više „vraćanja“ ili nagrada možete očekivati.

Zdravlje bi sada moglo da napreduje, a medicinske procedure ili programi, ako je potrebno, verovatno će biti uspešni. Naravno, ovo nije nešto što treba uzeti zdravo za gotovo jer uvek postoje drugi istovremeni tranziti koji mogu da poboljšaju ovaj. Možda postoji sklonost da se malo ugojite, na primer, ako ne pazite na svoje slatkoće. S druge strane, veća ljubav prema hrani može umesto toga dovesti do dodatnog hobija.

Unosite sveže i originalne ideje u svoj rad i usluge koje nudite. Tokom ovog ciklusa, možda ćete doživeti preopterećenje ili početno povećanje problema oko posla. Sada postoji tendencija da se fokusirate na detalje svog posla i ponekad se možete osećati preopterećeno monotonim zadacima. Opet, ključ je izbeći preterivanje.

Vaš posao može uključivati više usluga ili pomoći drugima tokom ovog ciklusa, a za neke profesije povezane sa zdravljem ili isceljenjem mogu biti privlačne. Možete se osećati motivisanim da poboljšate svoj život tako što ćete voditi zdraviji način života i kroz svoje svakodnevne rutine, navike, kućne poslove, zadatke, usluge i posao.

Izazovi se mogu javiti sporadično tokom ovog perioda sa potrebom da odvojite vreme od svojih obaveza, bilo da se brinete o sebi ili o drugima kojima je potrebna briga, ili posledicama preuzimanja toliko da imate problema da odvojite vreme za sebe. Odgovornosti na drugim mestima ponekad mogu biti u sukobu sa vašom jačom željom da radite, vodite računa o poslu i brinete o zdravlju i dobrobiti.

Međutim, uglavnom, ovo je dobar trenutak za sticanje zahvalnosti za ono što radite ili svoje veštine, uživanje u onome što radite, pronalaženje posla i radne odnose.

Lično samopouzdanje, identitet i slika o sebi mogu biti usko povezani sa radom i zdravljem tokom ovog perioda. Vaše usluge drugima mogu biti izuzetno profitabilne. Naročito, vaša radna etika se ističe kao posebno moćna u ovom trenutku – možete biti posvećeni tome da radite!

Ove godine ste skloniji da se snažno identifikujete sa svojim poslom, zdravljem, navikama i rutinom. Pomaganje drugima pomaže vam!

To nije najživlji ili najizlazniji ciklus u vašoj životnoj priči, ali je snažan period za povezivanje sa vašom potrebom za rutinom, smislenim radom ili zadacima i boljim stanjem zdravlja.

U aprilu i maju ste u posebno jakoj poziciji za posao, zdravlje i rutinske stvari.

Kosmička atmosfera je električna u aprilu – cilj je da se prilagodite ovim uzbudljivim vibracijama koje gledaju u budućnost. Prilike i novi uvidi dolaze u oblastima rada ili zdravlja. Iskušenje da se oslobodite beživotnih aspekata posla je jako i mogli biste biti inspirisani da napravite radikalnu promenu.

Promene koje ste doživeli u svom poslu i svakodnevnim rutinama možete videti u novom svetlu kada shvatite da je otpuštanje nečega što ste koristili kao štaku na nekom nivou zaista najbolja stvar koja se mogla dogoditi ti.

Možda ćete u novom svetlu videti promene koje ste doživeli sa svojim poslom i svakodnevnim rutinama jer shvatite da je otpuštanje nečega što ste koristili kao štaku na nekom nivou zaista najbolja stvar koja se mogla dogoditi ti. Vellness program ili metod koji bi mogao biti malo izvan okvira mogao bi biti privlačan i ohrabrujući.

Više od stvarnog sebe donosi posao koji obavljate, a povećana nezavisnost u ovoj oblasti vašeg života deluje više oslobađajuće nego preplavljujuće.

U maju uticaji podstiču vašu svakodnevnu rutinu i život u kući. Možda ćete poboljšati odnose sa porodicom i saradnicima kroz bolje razumevanje. Novi način gledanja na svoj posao, usluge i zdravlje može vam od velike koristi. Otkrivate više značenja i svrhe kroz svoj posao, velnes programe i porodične inicijative. Takođe biste se mogli osećati cenjenijim i vrednijim u poslu koji obavljate i inspirisanim da bolje brinete o sebi.

Posao i kućni život se kombinuju na divne načine. Porodica može biti podrška vašem poslu, ili vaš posao dobro funkcioniše u vašem porodičnom životu tako da možete da uživate u oba potpunije. Otkrićete da je primarni ključ sreće u ovom trenutku inspiracija!

Od 25. maja nadalje, odnosi dobijaju podsticaj energije za napredovanje. Ovaj ciklus vam pomaže da uspete u partnerstvu ili poboljšate svoj status/situaciju u vezi.

Prednosti u vezi se javljaju nešto više od godinu dana, u periodu od 25. maja 2024. do 9. juna 2025.

Vaša partnerstva, srodne sposobnosti i moći pregovaranja rastu i proširuju se tokom ovog vremenskog okvira. Nove mogućnosti za partnerstvo mogu stići sada, ili će se pojaviti šansa da se unese sveža energija u postojeću posvećenu vezu.

Veze u koje sada ulazite su generalno uspešne i srećne — obostrano su korisne. Ponekad ovaj tranzit oslobađa postojeće partnerstvo, ali ako je to slučaj, verovatno će doći kao olakšanje ili „prikriveni blagoslov“. Upoznavanje sa nekim ko vam više odgovara u ovom trenutku vašeg života može biti razlog za to, mada je važno da ne skačete slepo u nešto novo jer biste mogli da patite od osećaja da je na drugim mestima „trava zelenija“.

Vaša sposobnost da se slažete sa drugima se poboljšava jer ste posebno spremni na kompromise, a privlačniji ste i druželjubiviji nego inače.

Pozitivni potencijali ovog tranzita su mnogi, i oni zavise od vašeg trenutnog životnog puta: Možete uspešnije pregovarati i, ako je primenljivo, pobediti u pravnim stvarima. Pravni problemi ili izazovni problemi u odnosima iz prošlosti mogu se rešiti, a rešavanje više slučajnih sporova može biti dobro.

Možda ćete preuzeti ulogu konsultanta ili savetnika, ili biste mogli imati koristi od iste pomoći. Dobar publicitet može doći do vas. Ako u vašoj karijeri radite sa ili ispred javnosti, sada možete sa sigurnošću očekivati povećanu popularnost, posebno ako se bavite savetovanjem ili pregovaranjem u svom poslu.

Veze i partnerstva imaju koristi od ekspanzivne, tople energije, teške veze se mogu ispraviti i/ili ući u nove uspešne tokom ovog perioda. To je period za jačanje odnosa!

Jupiter upravlja vašom ličnošću, inicijativom, osećajem sebe, zdravljem i samopouzdanjem, a bilo koja od ovih stvari je povezana sa partnerstvom tokom ovog vremena. Moglo bi se formirati partnerstvo koje je povezano sa vašim samopouzdanjem ili osećajem inicijative. Veze su vaš prioritet u ovom periodu!

Partnerstvo može ojačati, ili značajna osoba u vašem životu može pomoći da se osećate snažnije. Umesto toga, možda radite na poboljšanju svoje nezavisnosti i imidža tela kako biste poboljšali odnose. Ličnost je sada snažan privlačan.

Zajednička verovanja, interesi i ideologije mogu biti centralna tačka u bliskom odnosu tokom ovog ciklusa. Za neke, značajna osoba dolazi u vaš život sa zajedničkim obrazovnim ciljevima ili sistemima verovanja, verovatno kroz veze na daljinu, škole ili izdavačke/onlajn aktivnosti. Za mnoge od vas privlačite ljude koji žele da pomognu, koji su na vašoj strani i koji se snažno interesuju za vas.

Potencijalne negativne strane: Možda ćete privući partnere koji su više zabrinuti za slobodu nego za uparivanje ili vam se čini da su prilično ekstravagantni ili puni sebe. Problemi mogu biti povezani sa ekstravagancijom postojećeg partnera ili željom za povećanom autonomijom. Budite pažljivi da izbegnete zaslađivanje ili zatvaranje očiju na problematična područja koja bi u ovom trenutku mogla eksponencijalno da rastu. Pazite da imate slepe oči sa ljudima.

Međutim, uglavnom ćete verovatno uživati u poboljšanom društvenom životu tokom ovog ciklusa. Naučite mnogo kroz svoja iskustva i interakcije sa značajnim „drugim“.

U avgustu i decembru mogu biti izazovi koji se uglavnom vrte oko kuće i porodice, kao i bliskih partnerstava i odnosa. Na primer, mogli biste da se borite da uravnotežite porodicu sa drugim odnosima. Čini se da vezanost za određene tradicije i načine života ograničava rast u odnosima. S druge strane, ako je preterana pažnja prema vašim odnosima bila problem, sada je trenutak kada treba da se pozabavite problemom. U nekim slučajevima su mogući sukobi između partnera i porodičnog života ili porodice. Pažnja prema porodici može dovesti u pitanje partnerstvo ili obrnuto. Članovi porodice ili obaveze prema domu mogu se osećati opterećujuće ili ograničavajuće, posebno u poređenju sa vašim odnosima i društvenim životom. Sada je ključ prepoznati ograničenja i prilagoditi se u skladu sa tim.

Na sreću, posebno u maju i junu, otvaraju se linije komunikacije između vas i posebne osobe. Deljenje dnevnih događaja i dešavanja jedno sa drugim pruža vam veliko zadovoljstvo. Može postojati snažno iskustvo učenja sa nekim sa kim možete odbiti ideje i bolje razumeti kako se definišete. Vaš uticaj i moć ubeđivanja su pojačani. Povećana komunikacija i uključenost mogu povećati vezu.

Kreativno povezivanje je posebno istaknuto i divno u julu i oktobru, posebno. Uparivanje sa nekim da biste bolje uživali može biti veoma važno. Partner ili veza mogu vas inspirisati da dosegnete nove visine ili da uživate u novim stvarima. Zabavna veza prelazi na novi nivo. Trendovi su veoma jaki za otkrivanje ili ponovno otkrivanje romantike.

Oblasti kontrakcije i lekcije iz jednostavnosti

Vaš horoskop za 2024. ukazuje na područja kontrakcije, ograničenja i neophodnog „mršavljenja“ kako biste testirali stabilne temelje. Uvek postoje oblasti života koje zahtevaju više jednostavnosti. Testovi mogu biti deo slike dok naučite da život samo sa rastom i širenjem može pobeći od samog sebe.

 • Kuća
 • Porodica

Tokom cele godine, oblasti vašeg života koje zahtevaju pristup „povratku na osnove“ povezane su sa vašim ličnim životom, domom, porodicom, vašim korenima, kućnim aktivnostima, uslovima života i bezbednošću. Možda postoje neka vrsta testova u ovim oblastima života – kao da univerzum proverava da li su temelji čvrsti. One stvari izgrađene na slabim temeljima mogu vrlo dobro da puknu pod pritiskom ovih testova. Oni koji su podobni i dostojni izdržaće i ojačati.

Ovaj uticaj traje od marta 2023. do 2025/2026. Ovaj tranzit ćete verovatno najjače osetiti ranije ili kasnije u ciklusu, u zavisnosti od toga da li ste rođeni ranije ili kasnije u znaku Strelca. Ove godine će najviše uticati na one rođene od 24. novembra do 11. decembra i sa ascendentom u Strelcu od 3-19 stepeni. Oni koji su rođeni ranije prešli su najjaču fazu, a ostatak znaka, rođen kasnije, osetiće njegov uticaj direktnije u narednim godinama.

Postajete posebno orijentisani na bezbednost i imate potrebu da živite organizovanijim životom. Neki od vas mogu biti privatniji o svom kućnom životu tokom ovog ciklusa. Odlično je vreme da budete štedljivi zbog vaše povećane želje da se osećate sigurno i bezbedno. Sada imate ili osećate posebnu odgovornost prema svom domu i porodici. Istina je, možda postoje neka ograničenja u vašim životnim uslovima ili aranžmanima, ili vas okolnosti vezuju za vaš dom ili određeno mesto. Na kraju krajeva, radi se o sređivanju i učvršćivanju stvari.

Testovi mogu doći u vaš dom ili lični život dok je ovaj tranzit pod uticajem. Odgovornosti i zahtevi domaćeg života mogu biti veliki. Može postojati osećaj da drugi nisu toliko simpatični prema vama ili da vas ostavljaju na miru da se sami branite tokom ovog perioda. Istina, učite da stojite na svojim nogama, ispunjavate svoje obaveze i popravljate ono što ste pustili da prođe u prošlosti.

Na kraju ovog ciklusa, izgradićete jaču osnovu. Videćete sebe i svoju porodicu jasnije, a vaša očekivanja će posledično biti realnija. Dobar je trenutak da organizujete i strukturirate svoj kućni život; vaš um može da se rasprši dok pojednostavljujete stvari. Ovo se ne uklapa uvek savršeno sa vašim ličnim interesovanjima, studijama i komunikacijama, posebno istaknutim u martu, ali postizanje ravnoteže može biti dobra opklada.

Možete ispuniti željom – ili okolnosti stvaraju potrebu – za više strukture u vašem kućnom životu. Ovo je i vreme za same početke poslovnog projekta za neke, a posebno za one sa ascendentom u znaku Strelca. To je faza izgradnje karijere ako gledate daleko unapred. Rani počeci posebnog dugoročnog projekta/posla mogu se pojaviti sada.

Od vitalnog je značaja da dovedete svoj dom i lični život u red kako biste mogli da krenete napred osećajući se ukorenjeno i bezbedno. Možda ćete uliti više novca ili sredstava u svoj dom ili porodicu. Možete zaraditi novac radom od kuće ili radom u kući. Poslednji put kada je Saturn prošao ovde od 1993. do početka 1996. godine.

Posebno u avgustu i decembru, imajte za cilj da budete posebno pažljivi da stvari radite umereno. Moguća je provera stvarnosti ili manje razočaranje. Članovi porodice ili obaveze u kući mogu se ponekad osećati opterećujuće ili ograničavajuće, posebno u poređenju sa vašim odnosima i društvenim životom. Vaši instinkti mogu signalizirati da morate usporiti i prilagoditi se.

Naročito u februaru, septembru i novembru, posao i život kod kuće kombinuju se na divne, konstruktivne načine. Vaš posao ili svakodnevna rutina dobro funkcionišu u vezi sa vašim porodičnim životom, tako da možete potpunije uživati u oba. Otkrićete da je glavni ključ sreće u ovom trenutku održavanje nekih stvari tradicionalnim, ali inovativnim u drugim oblastima. Uravnotežen pristup najbolje funkcioniše. Izgradnja veće strukture i organizacije u vašem domaćem svetu koristi vam u drugim oblastima – pre svega u vašem poslu, kućnim poslovima, dužnostima i zdravlju, gde radite više inovacija.

Oblasti uzbuđenja, inovacija, nezavisnosti i brzine: rutine, svakodnevni poslovi

Vaš horoskop za Strelca za 2024. ukazuje na oblasti vašeg života koje izgledaju ubrzano da biste mogli da rizikujete, inovirate i revolucionišete.

 • Rad
 • Zdravlje
 • Navike
 • Rutine

Cele godine ste deo dugoročnog trenda u kome vaš posao, svakodnevne rutine i zdravlje mogu biti nepredvidivi i neobični, ali i inspirativni i uzbudljivi! Sada možete da donesete novi uvid u svoj posao, iako može biti trenutaka kada ste nestrpljivi sa pravilima i rasporedom. Dnevne rutine mogu biti haotične, a vaša energija za njih ima tendenciju da bude gore-dole.

Na kraju, tražite autentičniji izraz sebe u vezi sa poslom, službom ili svakodnevnim životom, i iako za sada može biti malo haotično, učite da iskoristite svoj „unutrašnji genije“. Može biti izazovno povezati se sa svojom intuicijom po rasporedu, a to je ono što sada treba da upravljate – pronalaženje prave ravnoteže.

Ovo je važno vreme da ostanete otvoreni za promene i trenutna dešavanja u vezi sa vašim poslom ili zdravljem. Najsavremenije vrste tehnologije mogu da transformišu vaš rad. Ostanite u kontaktu sa nedavnim dešavanjima u vašoj oblasti daje vam dobru prednost.

Tokom ovog perioda, pazite na nervozu, napetost i promene koje ometaju vašu udobnost, zdravlje i ravnotežu ili radni učinak.

Bilo bi najbolje da imate više uzbuđenja ili raznovrsnosti u svom poslu, a čini se da bolje radite kada sami postavljate tempo. Poslovi mogu biti slobodni ili neobični tokom ovog ciklusa.

Imajte na umu da ovaj uticaj traje do aprila 2026! Vreme je da se usredsredite na poboljšanje svog praktičnog sveta, posla, finansija ili zdravlja na revolucionarne načine. Međutim, važno je paziti da se ne stresate. Nepouzdane rutine ili neredoviti poslovi i rasporedi rada mogu vam ove godine uzeti danak bez brige i upravljanja. Nepažnja prema detaljima takođe može biti problem ako je vaš pristup pomalo šašav.

Novi pristupi mogu doneti svežu energiju i divne prednosti. Promena vaše definicije udobnosti ili posla može delovati snažno i pozitivno. To je vreme kada češće razmišljate i razgovarate o svom zdravlju ili poslu.

NAPOMENA: U aprilu, iznenađujuće, verovatno je odličan napredak u ovim oblastima. Prilike i novi uvidi dolaze u oblastima rada ili zdravlja. Iskušenje da se pobegne iz beživotnih aspekata posla je jako, a neki od vas će osećati takav unutrašnji nemir da osećate da treba da napravite radikalnu promenu.

Bolja vremena za ove stvari i prilike su posebno verovatna u 2024. godini u februaru, aprilu, septembru i novembru, kada otvorenost za različite načine obavljanja svakodnevnog života može poboljšati vaš život svuda okolo na značajan način. Prilazite stvarima sa progresivnošću i praktičnošću, što je dobitna kombinacija.

Oblasti promene, čišćenja i transformacije

Vaš horoskop za Strelca za 2024. otkriva oblasti života u kojima se dešavaju promene i transformacije. Vreme je za „napolje sa starim, unutra sa novim“.

 • Finansije i vrednosti
 • Komunikacije i učenje
 • Romantika i uživanje
 • Rekreacija i prijateljstvo

Do 20. januara i od 1. septembra do 19. novembra nastavlja se transformacija odnosa prema finansijama i imovini, kao i prema samom novcu i ličnim vrednostima. Možda će vam se pojaviti životne lekcije da biste bolje stupili u kontakt sa sopstvenom vrednošću, principima, samoodbranom i stavovima o novcu.

Promene se mogu desiti u vašem izvoru prihoda, ili se vaš nivo prihoda može promeniti. Međutim, moguće je da se vaš odnos prema vašim stvarima, dragocenostima, stvarima, talentima, imovini i novcu razvija.

Možda ćete morati da se suočite sa problemima kontrole i posesivnosti i naučite kako da bolje upravljate ovim delom svog života tokom ovog opsežnog ciklusa. Ovaj trend je veoma dugoročan – bio je deo vašeg života dugi niz godina – ali je počeo da se gasi prošle godine, a 2024. se u potpunosti završava (ceo tranzit se proteže od 2008. do 2024.).

Može biti trenutaka kada prisila da se osećate bezbedno, udobno i bezbedno može biti preterana i ometati druge vitalne oblasti života kada Pluton formira izazovne aspekte. Vaša želja da budete samodovoljni ponekad može da se takmiči sa različitim životnim odeljenjima.

Prednosti i prednosti ove teme su mnoge. Kada je ovaj uticaj najbolji, postoje šanse za poboljšanje novca, odnosa, prihoda i talenata. Potražite prilike da preokrenete tešku emocionalnu ili finansijsku situaciju. Možete dobiti priliku da preuzmete kontrolu nad svojim finansijama, razvijete svoje talente i pronađete nove načine da zaradite novac od skrivenih ili trenutnih resursa.

Borba sa problemima sopstvene vrednosti može vas ponekad frustrirati, ali vaš rad u ovoj oblasti može imati snažne, dugoročne i pozitivne rezultate. Previše naglašavanja materijalne strane stvari može vam štetiti, ali posebna pažnja na to kako i zašto uredite svoj život da bude stabilan i siguran je od vitalnog značaja u ovoj fazi vašeg rasta.

Usklađivali ste i balansirali svoju pažnju na bezbednost i svoju sposobnost da preuzmete zdrave rizike. Mogu postojati dodatni resursi ili novac za ulaganje u rekreaciju, ili promene i renoviranje sa vašim interesovanjima i resursima mogu dovesti do zadovoljavajućeg načina života. Ove godine, problemi sa novcem i stvari se raščišćavaju.

Od 20. januara do 1. septembra i od 19. novembra pa nadalje, sa vama je nova tema o Plutonu. Dobili ste kratak pregled ovog tranzita koji će trajati godinama koje dolaze 2023. Ove godine ulazite u ovaj period i ne gledate unazad od novembra unapred.

Komunikacija, učenje i svakodnevni život se transformišu. To je odličan, dugoročan period za učenje, pisanje i komunikaciju, iako postoji tendencija ka intenzitetu koji ponekad može da deluje protiv vas ako niste pažljivi.

Možda postoje neki izazovi u vezi sa ovim promenama, naročito početkom maja i avgusta, kada želite da radite više sa svojim poslom i rutinama, ali takođe više ulažete u porodicu i partnerstva. Pazite da preuzmete previše. Imate ubedljive lične interese i nalet želje da poboljšate svoj društveni život, i teško je sve uklopiti!

U suprotnom, to može biti dobro vreme za lični uticaj i ubeđivanje. Učite da prihvatite svoje ambicije i prepoznate potrebu da promenite, reformišete i renovirate svoje projekte. Naročito od kraja maja do juna, u odličnoj ste formi za saradnju i ugodne aktivnosti.

Severni čvor nastavlja da prolazi kroz vašu solarnu petu kuću ove godine. Možete imati velike koristi ako se izrazite razigranije i jedinstvenije. Ne plašite se da se sada izdvojite iz gomile!

Pomračenja vas izazivaju da se izrazite kreativnije i otvorenije. Prijateljstva, grupna udruženja, kreativnost i romantične veze se razvijaju na značajan način. Mogu se stvoriti nove grupne asocijacije, prijateljstva se mogu proširiti, a vi ste pred izazovom da pronađete ravnotežu između vašeg romantičnog života i vaših veza sa prijateljima.

Pošto se Severni čvor kreće kroz vaš sektor zabave/kreativnosti i romantike 2021. godine, možete imati velike koristi od toga da se izrazite razigranije i jedinstvenije. Ne plašite se da se sada izdvojite iz gomile!

Novija tema koja će se potpunije razvijati 2025. počinje u septembru 2024. Ova tema je o prihvatanju vašeg ličnog života, domaćeg sveta, porodice i kućnih poslova. U ovim oblastima života, verovatno ćete videti važne promene, počevši od pomračenja Meseca 17. septembra.

Vaš planetarni vladar u 2024: Jupiter je vaš planetarni vladar

U 2019. Jupiter je veći deo godine proveo u vašem znaku, a možda ste izlazili iz svoje ljušture i prepoznavali važne ciljeve i ideale. 2020. želeli ste da zaključate stvari. Nije se radilo toliko o samootkrivanju koliko o preduzimanju konkretnih koraka ka ostvarenju vaših ciljeva. Možda ste želeli da se skrasite i uživate u svojim nedavnim pobedama!

Jupiter je 2021. podelio svoje vreme između vašeg sektora komunikacija i kuće/porodice. Raširili ste svoja krila na mentalnom nivou. Uživali ste u više ličnih interesovanja i imali ste mnogo toga da naučite i otkrijete.

U 2022. Jupiter je ponovo podelio svoje vreme. Dok je Jupiter bio u Ribama, bio je to uglavnom udoban period kada su dom, porodica i vaš lični život imali veći prioritet. Međutim, dok je Jupiter bio u Ovnu, izašli ste iz svoje ljuske, prigrlivši svoju igrivu ili kreativnu stranu.

Godine 2023. period samootkrivanja Jupitera u Ovnu se nastavio, ali samo do sredine maja. Od sredine maja pa nadalje vaša odlučnost je došla do izražaja.

Nastavljajući do maja 2024. godine, praktična strana života postaje sve važnija i možda ćete se često naći da radite, brinete se o zdravlju, pratite bolje rutine i poboljšavate svoj životni stil i navike.

Od maja ove godine, život je mnogo interaktivniji na društvenom nivou. Mnogo više se fokusirate na povezivanje, ćaskanje, komunikaciju, davanje i uzimanje, povratne informacije i balans.

Jupiterovi retrogradni periodi svake godine su prirodni ciklusi introspekcije i dodatnog odmora ili periodi refleksije, a 2024. Jupiter je retrogradan od 9. oktobra do kraja godine (i do 4. februara 2025.).

U aprilu i maju-junu, Jupiter dobija posebnu podršku od spoljnih planeta, a periodi prilika mogu biti u jačem fokusu. Ove godine možete biti avanturističkiji i ambiciozniji.