Strelac je deveti astrološki znak, koji je povezan sa sazvežđem Strelac i prostire se na 240-270 stepeni zodijaka. Pod tropskim zodijakom, Sunce prelazi ovaj znak između približno 22. novembra i 21. decembra.

Element: Vatra

Vladajuća planeta: Jupiter

Dekada 1 STRELAC – od 23. oktobra do 1. novembra (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 STRELAC – od 1. do 11. novembra (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 STRELAC – od 12. do 21. novembra (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 STRELAC 2023

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca Oktobra 2022. u polusekstilu sa vašom dekadom vam pomaže da napravite male korake ka svojim dugoročnim ciljevima. Objektivno ćete prikupljati nove informacije dok jasno ne sagledate šta želite i kako do toga doći. Povećana fleksibilnost i otvorenost omogućavaju vam da se prilagodite malim, ali pozitivnim promenama u okolnostima. Međutim, ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 13. decembra 2022. do 23. februara 2023. – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Takođe ste imali ovaj tranzit od 8. maja do 3. novembra 2022.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od 2023. do 2030. – Pluton sekstil sa vašom dekadom donosi samopouzdanje, moć i uticaj. Osećaćete se više motivisanim da napredujete i postignete svoje ciljeve. Odnosi mogu izgledati intenzivniji, ali na dobar način. Vezivanje i dublje značenje dolaze kroz veće razumevanje. Skriveni talenti i sposobnosti će pomoći u ličnom i profesionalnom napredovanju.

Rođeni 22. novembra ove godine najsnažnije osećaju Pluton.

Rođeni od 23. novembra do 1. decembra to jače osećaju narednih godina.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od marta 2023. do marta 2024. – Saturn u kvadratu sa vašom dekadom znači da morate više raditi da biste postigli svoje ciljeve strpljenjem i upornošću. Može predstavljati prinudnu prekretnicu zbog teških tereta i testova karaktera. Ako su vaše ambicije osujećene, možda ćete morati da preispitate svoje ciljeve. Taktičko povlačenje može ili neki kompromis može biti najbolja opcija. Kada prođe ova izazovna i iscrpljujuća faza života, vaše samopouzdanje i entuzijazam će se vratiti. Tada možete početi da gradite nove temelje sa većim osećajem svrhe.

Oni rođeni 30. novembra i 1. decembra jače će osetiti efekte 2024. godine.

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca Oktobar 2023. kvinkunks na vašu dekadu može da izazove promene raspoloženja i nemogućnost da se opustite i nađete harmoniju u odnosima. Sve veći stres i napetost mogu učiniti da se osećate anksiozno, nesigurno i nesigurno. Naučiti da se prilagodite, napravite kompromis i prilagodite svoje ponašanje vratiće emocionalnu ravnotežu i pomoći u izbegavanju krize.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 9. do 17. novembra – Merkur vašoj dekadi donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo će biti najprometnije vreme vašeg horoskopa za 2023. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Od 27. decembra 2023. do 8. januara 2024. – Venera vašoj dekadi usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena u godini za zabavljanje, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Dekada 2 STRELAC 2023

Od 8. novembra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Meseca u novembru 2022. u kvinkunsu na vašu dekadu može izazvati promene raspoloženja i nemogućnost opuštanja i pronalaženja harmonije u odnosima. Sve veći stres i napetost mogu vas učiniti anksioznim, nesigurnim i nesigurnim. Naučiti da se prilagodite, napravite kompromis i prilagodite svoje ponašanje vratiće emocionalnu ravnotežu i pomoći u izbegavanju krize.

Od 15. februara do 8. aprila – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Samopouzdaniji i avanturistički pogled čini ovo odličnim vremenom za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Od 5. maja do 14. oktobra – Pomračenje Meseca, maj 2023. polusekstil na vašu dekadu vam pomaže da uspostavite značajnije emocionalne veze sa prijateljima i porodicom. Naučićete nove stvari o sebi i drugima koje postepeno poboljšavaju odnose. Prilagođavanje malim, ali pozitivnim promenama u okolnostima poboljšava vaš osećaj sigurnosti i emocionalnog blagostanja.

Od 3. do 18. juna – Pun Mesec drugoj dekadi Blizanaca fokus stavlja na vaše intimne odnose. Ovo je odlično dve nedelje da započnete novu vezu ili da aktivirate postojeću. Drugima će vaša otvorenost biti privlačna, a vaša unutrašnja harmonija ih opušta. Razlozi za bilo kakvu nedavnu napetost u vezi biće jasni. Vaš uravnotežen pristup rešavanju problema čini ovo idealnim vremenom da očistite palube i počnete iznova.

Od 16. do 24. novembra – Merkur vašoj dekadi donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo će biti jedno od najprometnijih perioda u godini. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Dekada 3 STRELAC 2023

Od 2021. do 2025. – Neptun u kvadratu sa vašom dekadom može učiniti da se osećate kao da gubite put. Možete se zapitati šta je to što želite od života. Slabljenje vašeg ega može vam ostaviti manje energije i entuzijazma i dovesti do nesigurnosti, konfuzije i razočaranja. Prevara i izdaja su mogući ako se umešate u veze koje izgledaju previše dobro da bi bile istinite. Pronađite snagu okrećući se ka sebi i verom u sebe.

Za rođene 12. i 13. decembra efekat jenjava.

Oni rođeni od 14. do 19. decembra ove godine osećaju punu snagu Neptuna.

Rođeni 20. i 21. decembra pun efekat dobijaju sledeće godine.

Od decembra 2022. do marta 2023. – Saturn u sekstilu sa vašom dekadom je vreme za stabilan napredak ka vašim dugoročnim ciljevima. Imate strpljenja, izdržljivosti i snažnog samopouzdanja da preuzmete više odgovornosti. Trebalo bi da postoje prilike da iskažete svoje liderske kvalitete i da ispunite važne dužnosti. Označeno postignuće i uspeh mogu dovesti do veće stabilnosti, sigurnosti i zadovoljstva. Ljubavne veze bi trebalo da uživaju u većoj posvećenosti, ili biste mogli da upoznate nekoga mnogo starijeg ili mlađeg od sebe.

Rođeni od 12. do 17. decembra takođe su imali ovaj tranzit od marta do septembra 2022. godine.

Od 1. aprila do 20. maja – Jupiter u trigonu sa vašom dekadom donosi rast, prosperitet, sreću i uspeh. To vas čini srećnim, optimističnim, entuzijastičnim i velikodušnim. Povećana dobra volja, vera i tolerancija čine većinu odnosa harmoničnijom. Sa više samopouzdanja i avanturizma ovo je najbolje vreme u vašem horoskopu Strelac 2023. za početak novih projekata, veza, putovanja na daljinu ili studija. Možete povećati svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne ugovore ili samozapošljavanje.

Od 20. aprila do 14. oktobra – Pomračenje Sunca u aprilu 2023. trigon vaša dekda ima harmoničan i opuštajući uticaj. Unutrašnja smirenost i ravnoteža čine ovo odličnim pomračenjem za poboljšanje odnosa ili započinjanje nove. Dobici se takođe mogu ostvariti u vašem profesionalnom životu. Povećano samopouzdanje pomaže vam da ostavite dobar utisak na nadređene i autoritete. Takođe bi trebalo da postoje mogućnosti da unapredite svoje lične i profesionalne ciljeve.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca oktobar 2023. sekstil vaša dekda daje energiju, inicijativu i kreativnost. Povećana lična moć i uticaj pomažu u samopromociji i postizanju ciljeva. Bilo koji problem bi trebalo da bude lakše rešiti, a prethodni otpor nestaje. Vaše samopouzdanje i entuzijazam će impresionirati druge. Ovo je dobro pomračenje za početak novih veza i traženje usluga.

Od 23. novembra do 2. decembra – Merkur vašoj dekadi donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo će biti jedno od najprometnijih perioda u godini. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Od 22. decembra 2023. do 14. januara 2024. – Merkur je ponovo u vašoj dekadi zbog retrogradnog Merkura od 13. decembra do 1. januara. Može doneti izazovne vesti i ograničiti i odložiti razmišljanje, komunikaciju i putovanja. Poslovni pregovori mogu biti u toku. Neki ključni detalji možda još nisu dostupni, a drugi mogu biti nepouzdani ili nepošteni. Ali ima pozitivnih stvari, kao što je prisećanje na lepe uspomene ili neočekivano susretanje sa ljudima iz vaše prošlosti.