Po romanu Sto godina samoće, kolumbijskog nobelovca Gabrijel Garsije Markesa, biće snimljena serija u produkciji Netfliksa.

Netfliks je stekao prava da prilagodi roman Gabrijel Garsije Markesa, iz 1967. godine, Sto godina samoće, za snimanje televizijske serije.

Produkcijski gigant snimiće originalnu seriju na španskom jeziku, baziranu na čuvenoj knjizi, koja će biti snimljena u Kolumbiji, domovini Gabrijel Garsije Markesa.

Sve ostaje u porodici Markes, jer sinovi Garsije Markesa, Rodrigo Garsija i Gonsalo Garsija Barća, preuzeće ulogu izvršnih producenata.

Pročitajte i ovo: Kloi Bendžamin – Besmrtnici, najbolji američki roman godine

Ali, bila je to duga borba za ostvarivanje autorskih prava, budući da je autor – koji je preminuo 2014. godine, u svojoj 87. godini – navodno bio skeptičan prema tome kako bi se priča mogla prikazati na malom ekranu.

Pročitajte i ovo: Naomi Alderman – Snaga

“Decenijama je naš otac nerado prodavao filmska prava jer je verovao da se to ne može uraditi pod vremenskim ograničenjima igranog filma, ili da to nije na španskom jeziku,” rekao je Rodrigo Garsija u izjavi.

Međutim, sin autora je dodao da “u sadašnjem zlatnom dobu serija” nema boljeg vremena “da se roman prilagodi izvanrednoj globalnoj gledanosti koju pruža Netflix”.

Pročitajte i ovo: Miljenko Jergović – Selidba

Roman Sto godina samoće prodat je u oko 50 miliona primeraka širom sveta i od njegovog objavljivanja preveden je na 46 jezika.

Čarobni, realistički roman postavljen je u mitskom gradu Makondo i ispričan je kroz istoriju sedam generacija porodice Buendía.