Premijera dugo očekivanog domaćeg špijunskog trilera „Vera“ zakazana je za 9. novembar, a u biskopima širom zemlje počinje da se prikazuje od 10. novembra. Uoči premijere, objavljen je i zvaničan trejler.

Film Vera je špijunski triler sa elementima melodrame, inspirisan istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, koju su neki nazivali „srpska Mata Hari“.

U lavirintu špijunskih igara na Balkanu, od Beča do Carigrada, Vera Pešić opstaje među jugoslovenskim, nemačkim i britanskim špijunima s dvostrukim i trostrukim agendama, sama, bez ideologije, ali odlučna da se bori i preživi.

Film Vera je priča o ženi u muškom svetu, čime je relevantan za savremeni trenutak. Od mlade žene koja je volela holivudske filmove, svetlosti velegrada i želela glamurozne avanture, na kraju je Vera Pešić postala nevoljni saradnik okupatora optužen za izdaju.

Paralelno sa akcionom, špijunskom linijom radnje, fokus filma je na Verinoj intimnoj, psihološkoj drami u kontekstu tajne njenog porekla.

Jovana Stojiljković u glavnoj ulozi fantastično donosi Veru Pešić, a uz nju ćemo gledati i Petra Zekavicu, Tihomira Stanića, Viktora Savića, Nikolu Koju, Aleksandra Srećkovića, Anitu Mančić, Džeka Dimića, Vuka Kostića, Nebojšu Dugalića, Bojana Žirovića.

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Manjifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.