Glumica igra zajedno sa Jessicom Lange, Janurom Jones i Luci Bointon.

Netfliks je objavio prve slike iz, sada već možemo da kažemo, željno očekivane nove serije o Rajanu Marfiju, Političar / The Politician, a Gvineth Paltrow na jednoj od slika izgleda potpuno zapanjeno, očigledno nečim intrigantnim, sa partnerom u seriji Benom Plattom.

Serija prati Platta kao bogatog studenta Santa Barbare Paiton Hobart, koji je težio od svoje sedme godine da postane predsednik Sjedinjenih Država. Ali prvo mora da prođe kroz najjači politički krajolik od svih – Srednju školu Saint Sebastian. Da bi bio izabran za predsednika Studentskog tela, obezbedio mesto na Harvardu i ostao na jedinstvenom putu ka uspehu, Paiton će morati da nadmaši svoje bezobzirne kolege, bez žrtvovanja sopstvenog morala i pažljivo izgrađenog imidža.

Foto Netflix, Gvinet Paltrou i Ben Plat

Murphijeva satirična serija od osam epizoda – koja je napisana u saradnji sa suprugom Gvinet Paltrou, Bredom Falčukom i Ianom Brennanom – nudi retki pogled na to šta je potrebno da se postane političar.

Paltrou je otkrila da je Falchuk inspirisan njenim “toplim” majčinskim osobinama za ulogu Georgine, majke troje dece.

“Bred uvek kaže da imam toliko specifičnu majčinsku toplinu, pa mislim da je on to preuzeo i preneo na ovaj lik i sina kojeg voli”, rekla je filmska zvezda za Netfliks. “I mislim da je pomalo smešno što ne voli baš toliko ostalu dvojicu.”

Platt kaže da je inspiraciju za svoj lik uzeo iz aktiviste Parklanda, Cameron Kaski.

“On je bio jedina osoba koju sam video na javnom forumu kako govori neverovatno elokventno o svojim političkim uverenjima i predstavlja se kao osoba koja, u stvari, ima samo 18 godina”, objasnio je glumac.

O radu sa Paltronovom, Platt je dodao: “Sa svima koji su tako poznati i oko kojih kruži toliko ozloglašenosti, uvek vlada nervozno stanje. Ali čim su se kamere uključile, učinila je da se osećamo jednakima.”

U međuvremenu, zvezda filma Bohemian Rhapsody, Luci Bointon, glumi politički ambicioznu Astrid i otkrila je: “Ona je bezobzirno svojstvena sama sebi, uvek se pobrine da svi budu upoznati sa njenim mišljenjem i ne boji se da zauzme mesto.”

U sastavu glumačkog ansambla nalaze se još Jessica Lange, Zoei Deutch, Theo Germaine, Julia Schlaepfer, Laura Dreifuss, Dilan McDermott, Januari Jones, David Corensvet, Judith Light i Bette Midler.

Političar će biti dostupan za gledanje na Netfliksu kasnije ove godine.