Sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu!

Ako ste voleli da gledate seriju Gossip Girl, svideće vam se Bridgerton: evo šta treba da znate (i šta da očekujete) od nove Netflix TV serije koju je producirala Shonda Rhimes (Scandal, How to get away with the murder i mnoge druge).

Ako tražite novu TV seriju od koje ćete postati zavisni, pripremite se za intrige iz Bridgertona, dugo očekivane TV serije koja stiže iz radionice Shondaland, sada već čuvene producentkinje najpopularnijih serija, Šonde Rajms, koja se na Netflixu strimuje od 25. decembra.

Malo Gossip Girl, malo Male žene, malo Marija Antoaneta Sofije Kopole, Bridgerton će začas da bude TV serija o kojoj će svi pričati i ona od koje nećete moći da se otrgnete.

A razlog će vam biti jasan od prvih minuta prve epizode.

O čemu se radi u seriji Bridgerton

Engleska, 1850. godina, londonska elita našla se suočena sa onim što je u to vreme obično bio najviši i prioritetni cilj svake dobre porodice: dobro (čitaj: bogato) udati ćerke.

Zapravo, da navedem citat iz serije, učinite sve što je moguće kako bi njihove ćerke mogle da „zgrabe muža, izbegavajući ultimativno sramoćenje u slučaju da ostanu usedelice“.

Upitno. Muški šovinizam. I poprilično mizogino. Ali neka bude tako. Nekada je bilo tako (a nekima je i danas to najveća briga, da budemo iskreni).

Ukratko: Bridgerton prati priču o najstarijoj ćerki moćne porodice Bridgerton (zapravo) Daphne (glumi je Phoebe Dynevor) i njenom debiju na konkurentnom londonskom tržištu udavača u doba namesništva.

Daphne sanja o tome da krene stopama svojih roditelja i pronađe pravu ljubav, ali kada njen stariji brat počne da odbacuje sve udvarače za koje smatra da ispunjavaju uslove, s tabloidnim izveštajima koje je širila misteriozna Lady Whistledown rizikuje da izađe na loš glas i postane nepoželjna na tržištu udavača.

I tu dolazimo do Tračerice (Gossip Girl).

Da, zato što je Bridgertonov pripovedač misteriozna Lady Whistledown: offscreen koja zna sve, ali o kojoj niko ništa ne zna, autorka tabloidnih novina koje se besplatno distribuiraju širom grada nakon što su devojke debitovale pred kraljicom.

Tri glavna razloga zbog kojih ćete voleti Bridgerton

#1 Odeća

Nismo slučajno na početku pomenuli Mariju Antoanetu Sofije Kopole.

Odeća, scenografija i stilski detalji serije ljubav su na prvi pogled.

U lice Džejn Ejr bačena je rukavica, Bridgertonova Engleska je eksplozija haljina u najrazličitijim pastelnim tonovima i njihovim nijansama koje izgledaju kao da su ukradene iz pakovanja žele bombona.

Svaki detalj odeće i nakita ručno je izrađen sa izuzetnom pažnjom i napravljena je drugačija odeća za (skoro) svaku scenu.

Dovoljno je reći da je glavna junakinja Daphne, samo u prvoj sezoni, promenila 104 haljine.

#2 Scenario

Ok, ok, Shonda Rhimes je sigurica (Grey’s Anatomy, Scandal, Private Practice …), ali prva serija koju je za Netflix potpisala njena produkcijska kuća (Shondaland, zapravo), zaista je dizajnirana da uđe u istoriju, takozvanih, ženskih serija.

Čak i samo zbog uspostavljenih mehanizama igre zavođenja i osvajanja ili zbog sekvenci koje će izaći na društvenim mrežama u narednim mesecima.

Usred hordi „takmičara“ koji mole za pažnju i ples, i isto toliko žestokih majki koje broje udvarače, zapravo Daphnein brat (koji preuzima ulogu svog oca, koji je umro pre nego što je ćerka debitovala u društvu, u odabiru i odobravanju muža), predstavlja izvor (dobrih?) saveta.

S druge strane, ono što će najviše raditi da bi bila poželjna biće najstariji (i najotporniji) trik u istoriji privlačnosti: takmičenje za alfa mužjaka i činjenica da svako želi ono što vidi kao izazov.

#3 Vojvoda od Hastingsa

Da li ste ikada videli uspešnu žensku TV seriju bez slatkog glavnog muškog protagoniste? Baš tako.

Kada šarmantni i buntovni vojvoda od Hastingsa (Regé-Jean Page) uđe na bračno tržište, osvedočeni neženja i dobra prilika koji privlači pažnju svih majki debitantkinja, mi, takođe, uzdahnemo.

Daphne i vojvoda kažu da nemaju šta da ponude jedno drugom, ali njihova privlačnost je nesporna.

Da biste bili mirni i da biste na miru mogli da odgledate seriju do kraja (mada, verovatno će biti mnooogo sezona), nećemo vam reći šta će dalje da bude među njima.

Pogledajte trejler serije!