Advokatkinja za ljudska prava ima stil poslovnog odevanja kojim se može ponositi!

Amal Kluni je poznata kao jedna od najšik žena na planeti. Iako uvek izgleda besprekorno na crvenom tepihu, njen stil poslovnog odevanja je ono po čemu se izdvaja iz mase i polje na kome zaista sija.

Od njenih smelih, šarenih haljina do savršeno skrojenih odela, predstavljamo vam stilske lekcije poslovnog odevanja koje vredi da ukradete iz Pravilnika o poslovnom odevanju advokatkinje za ljudska prava, a pritom vas niko neće kriviti za to. Naprotiv!

Ne bojte se boja!

Amal Kluni ima neverovatno važan posao gde treba da je shvate ozbiljno, ali to ne znači da ne može da nosi jarke boje ili zanimljive dezene na posao. Prisvojte malo smelosti od advokatkinje za ljudska prava i ubrizgajte malo svetlosti u vašu poslovnu odeću sa nekoliko šarenih haljina, uparenih sa neutralnim modnim dodacima.

Blok potpetice za duge radne dane

Amal Kluni se retko viđa bez visokih potpetica, ali zna da odabere opcije koje su udobne i praktične za radne dane kada će biti na nogama ceo dan. Pratite njene stope i izaberite obuću sa blok-petama ili one sa manjom, niskom potpeticom, takozvane, mačkaste štiklice.

Plisirana suknja je modni klasik u domenu poslovnog oblačenja

Bilo da se radi o zimi ili letu, ne možete izbeći jednostavnu, plisiran suknjuu, ako želite da budete elegantno obučeni. To je jedna od najboljih modnih opcija i isplativih investicija u domenu poslovne odeće, jer plisirana suknja nikada ne izlazi iz mode.

View this post on Instagram

❤️ #amalclooney

A post shared by Amal Clooney (@amalclooneyy) on

Pantalone sa visokim strukom su neverovatno zahvalne

Dok je Amal Kluni blagoslovljena vitkom figurom koja odgovara supermodelu, ovaj modni odabir je još uvek dokaz da pantalone sa visokim strukom, u kombinaciji sa kratkim blejzerom osiguravaju da vam noge izgledaju duže nego što ste ikada pomislili da mogu da budu.

I majica može da vam završi posao!

Ne biste pomislili da bi advokatkinja za ljudska prava u kancelariji nosila neformalnu i udobnu majicu kratkih rukava, ali Kluni je dokaz da one, kada su dobro stilizovane, mogu da izgledaju jednako otmeno i elegantno, kao i košulja.

Od glave do pete u istoj boji

Oblačenje od glave do pete u jednoj boji jedan je od naših omiljenih načina da osigurate da vaša odeća izgleda skupo i dobro stilizovano. Usklađivanje kaputa i haljine, uz obezbeđivanje da su modni dodaci koje nosite uz tu kombinaciju iliti aksesoar u jednom tonu, znači da izgledate uglancano do savršenstva.

View this post on Instagram

#amalclooney

A post shared by Amalclooneyfanpage_72 (@amalclooneyfanpage_72) on

Dodajte detalj u jarkoj boji

Čak i ako niste tako hrabri kao Amal Kluni, kada je u pitanju nošenje šarene odeće, advokatkinja je dokaz da samo jedan detalj može da napravi veliku razliku. Crvena mašna na ovoj, inače jednobojnoj Gucci haljini, savršeno upotponjuje izgled, bez napora. Isto se može uraditi i sa torbom ili cipelama u nekoj intenzivnoj boji.

Investirajte u veliku kožnu tašnu

Dobra, velika i kvalitetna tašna je najbolja modna investicija svake poslovne žene, to će vam svaki modni stručnjak reći. Amal Kluni ima mnogo velikih, kožnih tašni u svom ormaru (mada, da budemo iskreni, sada se modne kuće utrkuju koja će joj pre dati svoju da nosi, reklame radi, tako da joj uopšte nije teško da svaki dan nosi dobru i kvalitetnu tašnu), u velikom rasponu boja koje su dovoljno velike da može u njih da spakuje sve što joj je potrebno za ceo radni dan i posao koji obavlja, i još pride da izgleda vrlo šik. Ako želite da vaš modni ansambl izgleda skupo, a da i dalje bude u mogućnosti da primi mnoge stvari koje su vam potrebne za posao, izbegavajte da nosite malu tašnu, tako da vam je uz nju potreban i platneni ceger – velika kožna tašna izgleda daleko lepše i elegantnije.

Opredelite se za dobro skrojeno odelo

Nema nikoga ko ne izgleda dobro u odelu sa pantalonama koje je dobro skrojeno. Iako je ovaj ansambl u zagasitoj boji, u poređenju sa mnogim drugim odelima u poslovnom garderoberu Amal Kluni, klasičan i savršen kroj čini da se za ženom u njemu okreću glave.

Kad vam je kosa dobro isfenirana, znači da imate dobru frizuru ceo dan

Iako ovo pravilo svakako nije ograničeno samo na njeno poslovno odevanje, zaštitini znak Amal Kluni svakako jeste njena uvek dobro isfenirana i stilizovana bujna kosa, što joj obezbeđuje da uvek izgleda savršeno uglancano. Maznite ovaj trik od nje i nađite vremena za feniranje kose svako jutro – nećete zažaliti!

View this post on Instagram

#amalclooney

A post shared by Amalclooneyfanpage_72 (@amalclooneyfanpage_72) on