Habemus papam! Imamo papu!

Ovog puta, beli dim nije viđen iznad Vatikana, ali jeste se čuo usklik mnogobrojne publike koja je željno iščekivala ”Novog papu”, nastavak serije Paola Sorrentina “Mladi papa”.

Nakon što smo se nagledali uzbudljivih incidenata u seriji ”Mladi papa”, koji su pratili bitku Lennija Belarda, mladog, pametnog i odvažnog čoveka, bukvalno pretvorenog u novoizabranog papu Pija (Pius) XIII, koji se dostojanstveno borio protiv suočavanja sa brojnim kritikama ljudi sa raznih strana, na račun njegove mladosti i nekonvecionalnog pristupa crkvi, i naposletku shvatio kako ih pobediti, nova serija „Novi papa“ dolazi do još jednog izbora novog pape, nakon što Pius XIIII padne u komu.

So, here we are, faced with the frightful task of having to converse.

– Unfortunately, they still have not discovered any better way to make someone’s acquaintance.

– Nonsense, of course they have. What about love at first sight?! Followed by amorous passion, savage and silent.

– That would make me unconfortable, so let’s stick with an old-fashioned conversation.

Samo je jedna od vrlo zanimljivih sekvenci iz serije koja pleni pažnju publike širom sveta i dostiže najviše ocene kritičara nakon puštene samo dve epizode u etar.

Glavnu ulogu tumači John Malkovich, a pored njega u seriji još igraju Jude Law, Silvio Orlando, Cécile De France, Javier Cámara, Ludivine Sagnier, Maurizio Lombardi, Maurizio Lombardi, Mark Ivanir, Antonio Petrocelli, Kika Georgiou, Marcello Romolo.

Reditelj i koscenarista serije je Paolo Sorrentino.

Serija je rađena u HBO produkciji i ima deset epizoda.