Kako kaže naš chef Steva, ovo nije kesa bez mesa, već sasvim suprotno, kesa koja spasava i od loše kuvarice, pravi sjajnu domaćicu, čijim kulinarskim umećima ne bi ni sit mogao da odoli!

Elem, radi se o kesama za pečenje, koje možete da kupite u bilo kojoj bolje snabdevenoj trgovini. Poenta upotrebe kese za pečenje je što sa njom nema zagorelog ručka, a svi sastojci i začini sjedine se na najbolji mogući način.
Kuva i slika Stevo Mandić

Bez po muke, imate sjajan, ukusan i lep na oko obrok. Nema sočnijeg mesa od pripremljenog u kesi za pečenje. Stoga, chef Steva ih preporučuje ne samo za meso, već i ribu i povrće!

Pročitajte i ovo: Ledena moka torta

Za svečanu novogodišnju trpezu pripremite, pre svega, kesu za pečenje, u koju ćete da potrpate ćureće, belo meso, količinu po osobi sami odredite, znate svoje bližnje, začine po ukusu, so, biber, komad putera ili maslinovog ulja, ko šta voli, nek izvoli, i to je to!

Pročitajte i ovo: Čorba od šargarepe i đumbira

Dok se meso peče u pećnici, nekih 40 minuta, pripremite sos (za četvoro) od 50 gr plavog, buđavog sira, sa 250 ml neutralne pavlake, na komadu putera.

Bundeva je pečena u rerni, sa đumbriom, cimetom i malo muskatnog oraščića.

Kuva i slika Stevo Mandić

Za gurmane širokih vidika i istančanog ukusa, chef Steva preporučuje da meso servirate uz kašiku domaćeg džema od šljiva ili brusnica. Prste da poližeš!

Pročitajte i ovo: Torta od sira i bundeve – Pumpkin Cheesecake

Pored toga, kako kaže chef Steva, dobar izbor ako želite da nekog zavedete za Novu godinu! Srećno vam bilo novo leto!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.