Kako kaže naš chef Steva, ovo nije kesa bez mesa, već sasvim suprotno, kesa koja spasava i od loše kuvarice, pravi sjajnu domaćicu, čijim kulinarskim umećima ne bi ni sit mogao da odoli!

Elem, radi se o kesama za pečenje, koje možete da kupite u bilo kojoj bolje snabdevenoj trgovini. Poenta upotrebe kese za pečenje je što sa njom nema zagorelog ručka, a svi sastojci i začini sjedine se na najbolji mogući način.
Kuva i slika Stevo Mandić

Bez po muke, imate sjajan, ukusan i lep na oko obrok. Nema sočnijeg mesa od pripremljenog u kesi za pečenje. Stoga, chef Steva ih preporučuje ne samo za meso, već i ribu i povrće!

Pročitajte i ovo: Ledena moka torta

Za svečanu novogodišnju trpezu pripremite, pre svega, kesu za pečenje, u koju ćete da potrpate ćureće, belo meso, količinu po osobi sami odredite, znate svoje bližnje, začine po ukusu, so, biber, komad putera ili maslinovog ulja, ko šta voli, nek izvoli, i to je to!

Pročitajte i ovo: Čorba od šargarepe i đumbira

Dok se meso peče u pećnici, nekih 40 minuta, pripremite sos (za četvoro) od 50 gr plavog, buđavog sira, sa 250 ml neutralne pavlake, na komadu putera.

Bundeva je pečena u rerni, sa đumbriom, cimetom i malo muskatnog oraščića.

Kuva i slika Stevo Mandić

Za gurmane širokih vidika i istančanog ukusa, chef Steva preporučuje da meso servirate uz kašiku domaćeg džema od šljiva ili brusnica. Prste da poližeš!

Pročitajte i ovo: Torta od sira i bundeve – Pumpkin Cheesecake

Pored toga, kako kaže chef Steva, dobar izbor ako želite da nekog zavedete za Novu godinu! Srećno vam bilo novo leto!