Žene koje nas inspirišu odsustvom straha od starosti, stilom i lepotom!

Imamo dovoljno sreće da živimo u doba kada se standardi lepote polako ali sigurno menjaju. Posebno što se tiče percepcije starosti. Svedoci smo da medijski prostor više nego ikada zauzimaju žene u poodmakloj dobi, koje uprkos svojim godinama, ne prestaju da rade, stvaraju i inspirišu svojom lepotom.

Ove žene u svojim 60, 70 ili čak 80-tim godinama, odbijaju da boje svoje sede kose i da se identifikuju kao babe. A kada i ofarbaju kosu, farbaju je u boju svetle lavande. Vrlo vešto kombinuju stvari iz najnovijih kolekcija sa vintage komadima i vode svoje kozmetičke brendove. Nepotrebno je reći da ove dame uspevaju da prikupe mnogo više lajkova nego mnogo mlađe devojke, koje mogu da im budu unuke. Govorimo o sedam Instagram heroina sa neograničenom energijom i jedinstvenim stilom, kojima se divimo i na koje možemo da se ugledamo.

Stefani Lang provela je ceo svoj život radeći u modi. Tokom 60-tih godina, bila je model u Njujorku i Los Anđelesu, a 80-tih je radila kao lični kupac (personal shopper) holivudskih zvezda. Nakon preseljenja u London, Stefani se uhvatila u koštac sa poslom stiliste i otvorila je svoju radnju. Sada Stefani ima nešto više od 60 godina i dalje je neumorno uključena u modna snimanja i hoda modnim pistama Londona, a njen uspeh je sasvim razumljiv i može da zahvali svojoj raskošnoj platinastoj kosi i aristokratskom izgledu, koji je zaista fascinantan.

Linda Rajt, bivši model i modna dizajnerka iz Teksasa, sada živi u Parizu i upravlja kućom francuskog kašmira, Crimson. Istovremeno, Lida vodi blog i Instagram, na koji sa zavidnom periodičnošću stavlja svoje i slike svojih prijatelja, dajući primer besmrtnog pariskog šika i pobija zabludu da se to može samo ste Parižanka u trećoj generaciji.

Stanovnica Njujorka, Lin ima svoj modni blog Icon Accidental (ikona slučajno), u kome govori na temu stila žene, umetnosti i paralelno na sopstvenom primeru pokazuje kako da budete poznata ikona stila, uprkos impresivnom godištu. Ako ste mislili da odeća marki Acne, Comme Des Garçons i kožne jakne izgledaju skladno samo na mladim rok zvezdama i foto modelima, koje slikaju čuveni modni fotografi, duboko grešite. Lin to sve tako uspešno kombinuje i nosi na sebi da mlade blogerke jednostavno ostaju u zapećku kad se ona pojavi.

U mladosti, Linda Roden studirala je modu u Italiji, a zatim je u svom rodnom gradu Njujorku pokrenula svoju concept prodavnicu odeće. Nakon rada kao modni urednik u Harper’s Bazzaru, Linda odlučuje da samostalno uplovi u vode modnog stajlinga i započne karijeru stiliste, u čemu je bila vrlo uspešna. Između ostalog, bila je stilista Madone i Leticije Kaste. Međutim, to joj nije bilo dovoljno, tako da je nedavno pokrenula svoju nominalnu liniju kozmetičkih proizvoda za zrelu kožu, koja, sudeći po Instagramu, stvarno odlično ide.

View this post on Instagram

Confidence Review The start of a New Year is a great place for a review – a confidence review:- Are you happy with how you feel, look and are approaching this stage of your life? How is your wardrobe, make-up, hair, confidence and self-esteem? Do you want this New Year to be the one where you are happy with your age, weight, appearance, mood and impact on others? Is this the time for that new job, partner, hobby or adventure and you don’t want to hold yourself back any longer? How much more energy and confidence would you have if you were really comfortable in your own skin expressing your own uniqueness and style? I understand that change is uncomfortable and it is much easier to…… continue reading click or tap:- http://www.daphneselfe.com/confidence-review/ or go to my website link in my profile details (Photo for the Hayward Gallery Let The Light In Campaign – photographer Rankin)

A post shared by Daphne Selfe (@daphneselfe) on

Dafne Self, jedna je od najstarijih u svetu mode. Ima 82 godine i to je ne sprečava da bude angažovana za slikanje u modnim editorijalima i reklamnim kampanjama, kao, na primer, za marku & Other Stories. Dafne je, takođe, poznata po svom stilu, leopard bundi i otvorenim haljinama, koje na njoj deluju toliko prikladno da se pitanje o njenim godinama odmah povlači. Pored posla modela, Dafne je angažovana kao savetnica za mlade manekenke, početnice, u svojoj agenciji. Njenom iskustvo svakako može da se veruje.

Sa svoje 74 godine, Beatris Ost je umetnica, producentkinja, glumica, dizajnerka nakita i hodajuće umetničko delo. Svojim načinom odevanja trudi se da predstavi telo kao umetnički predmet, a to je zaista nemoguće. Jer ko drugi bi se usudio da boju cipela odabere u skladu sa bojom kose?! Beatris je rođena u Nemačkoj 1940. godine. Karijeru je počela kao psiholog, a onda je otišla u sferu dizajna i istorije umetnosti. Njena predavanja mogu da se slušaju na nekoliko različitih američkih univerziteta, a knjige o istoriji mode i stila prodaju se kao alva. U svojoj kući, Beatris ima impresivnu kolekciju vintage stvari i retke predmete iz ranih kolekcija modne kuće Prada, na koje je posebno ponosna.

Tzipora Salamon je prava njujorška legenda. U mladosti je radila kao model i bila na mnogim naslovnim stranama poznatih magazina. Tokom svog života, skupljala je vintage odeću i nije oklevala da je pokazuje na ulici. Zahvaljujući svom neobičnom stilu i beskrajnoj energiji, postala je street style zvezda i muza Bila Kaningama. Sada Tzipora radi kao modni konsultant i drži predavanja o stilu, a uskoro će poznata izdavačka kuća Rizzoli objaviti njenu knjigu pod naslovom Umetnost odevanja.