Da li ste ikada poželeli da ste došli sa kompletom uputstava koje biste mogli da predate svom ljubavniku?

Pa, evo liste koju je sastavila za vas Trejsi Koks, poznata seks edukatorka. Prilagodite i dodajte… i nastavite da dodajete tokom vaše veze.

Što mi više govoriš koliko sam seksi, u krevetu i van njega, to ću se bolje osećati i biti seksipilnija. Ako mi kažeš da sam dosadna ili nemaštovita, da na avanturu nisam spremna, to me čini još manje samouverenom i verovatno ću manje želeti da probam nove stvari.

S tim u vezi, neću uvek biti spremna za stvari koje bi želeo da probaš (i obrnuto). Biću otvorena za sve tvoje predloge, ali hajde da se oboje složimo da ljubazno odbacimo stvari koje nas zaista ne zanimaju.

Pročitajte i ovo: Kakav je osećaj kada partnerku ne možete da dovedete do orgazma? Šta kaže ONA, a šta kaže ON

Znam da je tvoj najomiljeniji deo seksa snošaj. Moj omiljeni deo seksa je predigra. Možemo li da požurimo kroz to da bismo došli do onoga što vidiš kao „glavni deo“?

Nemoj da budeš paranoičan ako predložim nešto novo. Kunem se da to verovatno nije nešto što sam radila sa nekim drugim, već nešto što sam pročitao na mreži i pomislio: „To zvuči vruće!“

Pročitajte i ovo: Sve što muškarci rade u krevetu a žene ne podnose

Volim da se oblačim za seks onoliko koliko ti voliš da me gledaš u seksi stvarima. Ali dozvolite mi da izaberem trenutak. Ako se osećam debelo ili smešno, neću uživati u tome. Dozvolite mi da odaberem odeću i vreme.

Pričaj sa mnom i slušaj me. Što više razgovaramo, bliža sam ti i više ti verujem. Što ti više verujem, veća je verovatnoća da ću napustiti svoje inhibicije.

Znam da se umoriš od uveravanja o mom telu. Ali teško je biti žena u doba društvenih medija gde svi izgledaju savršeno, imaju tela kao seks bombe čak i kada to nije slučaj (a uglavnom nije). Što više komplimenata mi daješ, to bolje za nas oboje, zato samo nastavi.

Pročitajte i ovo: Deset laži koje (skoro) svi izgovaramo o seksu

Slušaj, razumem tvoju opsesiju sa devojkom na devojci. Znam da voliš da gledaš dve žene. I ja imam fantazije o tome. Ali fantaziranje i želja da to sprovedeš u stvarnosti su dve različite stvari – obećavam da ću te obavestiti čim odlučim da to želim. Nema potrebe da me stalno pitaš. U međuvremenu, hajde da odigramo ideju ili zajedno pogledamo pornografiju.

Pročitajte i ovo: Morate da popijete malo alkohola (ili malo više) da biste se opustili i uživali u seksu? Evo u čemu je problem i kako da ga rešite

Dodirni me upola onoliko koliko želiš da i sam budeš dodirnut. Moja koža je tanja i osetljivija od tvoje. Ono što ti se čini normalnim, može biti previše grubo za mene. Pitaj me šta je dobro. Pročitaj moj govor tela. Ako se odmaknem od tvog dodira znači da treba da ideš mekše, budeš nežžniji, ako krenem ka tebi, znači da treba jače.

Volim da mirišeš. Ne mislim da se previše dezinfikuješ tako da utopiš prirodno seksi i prepoznatljiv miris svog tela. Samo se uveriš da ne smrdiš na cigarete i kari ili beli luk,  pa sve to prekriješ (konačnim odbijanjem) jeftinim losionom posle brijanja.

Pročitajte i ovo: Kako da vaša veza traje (radeći suprotno od zvezda)

Što više kućnih poslova radiš, više ću se osećati kao seks bomba. Što ravnomernije podelimo kućne poslove, osećaću se vrednije. Radi se o stvaranju prave fizičke i emocionalne energije i razmene. To će nas još više zbližiti.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNI BONTON: Ovi fini maniri u krevetu garantovano će impresionirati vašeg partnera

Znam da pokušavaš da me impresioniraš menjanjem tehnika i položaja tokom seksa. Ali to može biti ometajuće. Svakako pokaži svoj repertoar, ali kada odlučim šta mi se sviđa, bolje je da se držiš jedne stvari i da je nastaviš. Sporo, konstantno, dosledno: u tome je trik.

Nemoj da pretpostavljaš da želim samo romantičan seks. Volim da mešam stilove isto koliko i ti, pa donesi na sto požudne, prljave stvari ponekad!

Pročitajte i ovo: Zašto moj partner i dalje masturbira solo: Da li je to loš znak?

Sačekaj da se dobro upoznamo pre nego što predložiš nešto. Moram da znam da se ne radi samo o tome da se prepustiš tvojoj „stvari“, već da je istražuješ sa mnom.