Često smo skloni tome da previdimo stvari koje muškarci žele u vezi.

Za većinu vremena fokus je na tome šta žena misli i za čim čezne. Međutim, ne smemo zaboraviti da je za održavanje uspešne veze potrebno dvoje, a to uključuje i muškarce.

Da biste održali dugu i srećnu vezu, treba uzeti u obzir stvari koje muškarci žele. U nastavku je navedeno šest stvari koje muškarci žele u vezi.

Image by lookstudio on Freepik
Image by lookstudio on Freepik

Pohvala i prihvatanje

Ne može se poreći da muška vrsta ima veći ego od svojih ženskih partnerki. Iako je ženama potrebna stalna potreba za odobravanjem i pljuskom pohvala, i muškarcima je to potrebno s vremena na vreme. Takođe im je potreban osećaj odobrenja od partnera u vezi sa njihovim poslovima, ambicijama i skoro svim stvarima. Dakle, dame, ako postoje određeni aspekti vaših muškaraca koji vam se sviđaju, slobodno ih obavestite o tome. To ih neće učiniti arogantnim, već će se osećati dobro i zauzvrat će se bolje ponašati prema vama.

Image by cookie_studio on Freepik
Image by cookie_studio on Freepik

Poštovanje

Videćete da se muškarci trude da dobiju poštovanje koje osećaju da zaslužuju. Nazovite to muško, ali poštovanje ljudi do kojih im je stalo im mnogo znači. A to uključuje poštovanje njihovog partnera i voljenih. Muškarci žele da budu poštovani od strane svojih partnera u smislu posla koji rade i kako odluke koje donose utiču na vezu i tako dalje. Ako ih ne poštujete, onda ćete primetiti osećaj nesigurnosti koji se uvlači u njega.

Image by ansiia on Freepik
Image by ansiia on Freepik

Seksualna veza

Vitalni deo uspešne veze je zdrava komunikacija i dobra seksualna veza. I muškarcima i ženama potrebna je intimnost da bi cvetali u vezi, ali kako sada stoji, muškarcima je potrebna više. To ne znači da je seks sve o čemu muškarci razmišljaju. Jednostavnije rečeno, muškarci žele tu seksualnu vezu kao način da osete da ih žena i dalje privlači. Nazovi to, neka vrsta samopouzdanja. To ne mora uvek da bude dugačak seks između vas dvoje, može biti nešto tako jednostavno kao što je ljubljenje sa njim, ulazak u neku predigru pre posla ili neka opuštena zabava.

Image by Freepik
Image by Freepik

Emocionalna intimnost

Muškarcima se oduvek govorilo da su jači od dva pola. Oni moraju da budu takvi da bi zaštitili druge, da budu kamen oslonca za žene i ne mogu se smatrati slabim. Ova slabost uključuje emocionalnu dostupnost. Kao rezultat toga, oni su uvek u onoj zatvorenoj fazi u kojoj ne mogu zaista da se izraze. Međutim, kao što je ženama potrebno vreme da se seksualno otvore, muškarcima je potrebno to vreme da se emocionalno izraze. U stvari, ako možete da ih naterate da se otvore, to znači da ste uspeli kao ljubavna devojka ili žena. Uvek budite tu za svog partnera, ohrabrite ga da se otvori i saslušajte ga. To je vrlo jednostavna stvar.

Image by Racool_studio on Freepik
Image by Racool_studio on Freepik.com

Prostor

Zapravo je smešna stvar da je u vezi ženska strana ta koja želi da provede svaki trenutak zajedno. Muškarci, s druge strane, žele svoj prostor i žele da provedu neko vreme „sami“. Često ćete videti da se momci odlučuju za radnu sobu, garažu ili teretanu u svojim domovima gde će se zaključati da bi neko vreme ostali sami. To nije zato što su umorni od svojih partnerki, već zato što im je to potrebno. Dajte mu malo prostora, dozvolite mu da izađe sa prijateljima na piće i ostavite ga na miru dok gleda tu fudbalsku utakmicu. Dajući mu prostor samo ćete ojačati vašu vezu, a osim toga, on će vam se na kraju vratiti kada oseti vaše odsustvo.

Image by senivpetro on Freepik
foto by senivpetro on freepik.com

Sigurnost

Sigurnost za muškarce je važan faktor u vezi. Često čujemo kako se žene žale da ne mogu da nateraju muškarca da se skrasi, međutim, kada se muškarci smire, čekaju ih na duge staze. Sigurnost ne znači samo da će ih žene napustiti, već takođe ukazuje na to da su sigurni da sa njom dele svoje nade i snove. Da izgradimo budućnost sa tom određenom osobom.