Najlepši je spontani seksualni odnos. Samo, ponekad zna da se desi u nevreme.

Recimo, kad smo u menstrualnom ciklusu i u trenutku zanosnog seksualnog uzbuđenja zaboravimo da izvadimo tampon. Ili se setimo prekasno! Najgore od svega je ako se uopšte i ne setimo, čak ni posle seksualnog odnosa.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Nemojte se mrštiti, govoriti bljak, pitati se ko su te žene kojima može tako nešto da se desi jer može da se desi svakoj od nas! Ne, to nisu aljkave žene, samo su se malo zanele.

Ne sudi da ti se ne bi sudilo! Drugo, Marfi nikad ne spava.

Tek kada se desi ovako nešto, shvatimo koliko su tamponi zaista neosetni i olakšavaju nam mentrualni period. Možda čak i previše.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Nije neuobičajeno da žene jednostavno zaborave da imaju tampon u svojoj vagini pre nego se upuste u spontani seksualni odnos, ali problem je u tome šta sve može da se desi nakon toga. Najveća opasnost je da tampon bude gurnut preduboko u vaginalnom otvoru. Što dalje, to je teže izvaditi ga, bez odlaska kod lekara.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Neretko se dešava da žene koje su zaboravile da imaju tampon i nisu ga izvadile pre seksualnog odnosa, ne sete se toga čak ni posle odnosa. Kad osete bol i nelagodni osećaj infekcije, saznaju o čemu se radi tek kad odu kod lekara i utvrdi se da se radi o zaboravljenom tamponu.

Savet lekara je da čim shvatite da ste zaboravile tampon u vagini pre seksa, što pre pokušate same da ga izvadite. Istina je da to ponekad može da bude lakše rečeno nego učinjeno. Ako imate problema da doprete do tampona i ako je otišao predaleko, preporučuje se da probate da čučnete ili podignete jednu nogu na lavabo i onda probate da ga izvadite.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Prethodno, ruke temeljno operite da ne bi došlo do dodatne infekcije. Nije loše da prethodno ruke dezinfikujete Povidon jodom za unutrašnju upotrebu.

Ako ne možete da ga nađete i doprete do njega rukom, nemojte nikako da pokušavate da gurate bilo kakav predmet da biste ga dohvatili!

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o pružanju oralnog seksa ženama

Umesto toga, idite odmah kod lelara, čak i u Hitnu pomoć. Znamo, nelagodno vam je i sramota vas je ali to nije ništa u poređenju sa tim kakve komplikacije mogu da nastanu ako ne odete kod lekara i dopustite da nastane infekcija, koja svakim danom može da bude samo gora.

Pročitajte i ovo: Jedini razlog zašto je veličina penisa bitna

Lekarski postupak uklanjanja tampona iz vagine nije ništa što niste videle ili doživele ranije. Postupak je vrlo sličan normalnom ginekološkom pregledu. Vaš lekar će koristiti adekvatne medicinske instrumente, prethodno, sterilisane, da bi uspeo da dopre do zaglavljenog tampona i izvadi ga napolje.

Ponavljamo, ništa strašno, nesreće se dešavaju, samo što pre obratite se lekaru da ne bi došlo do infekcije.