Treba li vam hirurški makeover?!

Hteli biste da povećate grudi, mali smanjite stomak, a kad se već doterujete, zašto da malo ne usisate mast sa bokova? Da li je to moguće? Da li se kod nas radi ono što gledamo na američkim televizijama kao total makeover ili kompletna estetsko-hirurška tranfromacija tela.

Ljiljana Grujić, urednica časopisa Estetika
Ljiljana Grujić, urednica časopisa Estetika

Da, ali ne za svakog pacijenta.

Mnogi hirurzi povremeno imaju pacijente koji bi da urade “sve odjednom” – više intervencija u toku jedne operacije. Na ovaj način se štedi novac i vreme, vreme trajanja operacija i vreme oporavka od njih.  Zvuči sjajno, ali se ove operacije veoma retko rade – što više intervencija, to veći rizici.

Pročitajte i ovo: Hijaluronskim filerima do regeneracije kože

Za koga je totalni makeover?

Ovakve intervencije rade se samo za pacijente koji su izvrsnog zdravlja i psihički snažne ličnosti.

Pročitajte i ovo: Prevencija starenja i regeneracija kože

Pre nego što se odluči na ovakvu višestruku operaciju, hirurg će tražiti proveru opšteg zdravlja pacijenta i obaviti razgovor sa njim, da se uveri u ispravnost motiva.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Gde da radite totalni makeover?

Kada odlučite da pristupite ovako komplikovanoj hirurškoj intervenciji, morate da nađete odgovornog i iskusnog hirurga koji može da vam dokumentuje da je takve operacije već radio.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

Morate da poslušate njegov – ili njen – savet, čak i ako vam kaže da takva intervencija nije za vas. Saslušajte pažljivo sve što vas čeka tokom operacije i posebno posle nje. Oporavak od ovakvih operacija je mnogo zahtevniji i teži od oporavka od samo jedne operacije. Razmislite da li to možete – i želite – da izdržite.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

Liposukcija i povećanje grudi - bolnica Diona
Liposukcija i povećanje grudi – bolnica Diona

Šta se kombinuje?

Liposukcija može da se kombinuje sa svim vrstama transplantavije vlastite masti (za podmlađivanje lica, oblikovanje zadnjice, povećanje grudi i sl.), ali i sa drugim intervencijama, poput povećanja grudi ili abdominoplastike (zatezanje stomaka).

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Liposukcija zatezanje stomaka i lifting grudi - bolnica Diona
Liposukcija zatezanje stomaka i lifting grudi – bolnica Diona

Na ovaj način kompletna linija tela se menja za kratko vreme.

Na licu, uz facelift, mogu da se rade i drugi delovi lica, recimo, popularna blefaroplastika (operacija gornjih i/ili donjih kapaka), lifting vrata, čela i sl.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

I ne zaboravite da jednom doterano telo nije zauvek! Odmerenom ishranom i redovnim vežbanjem održavaćete ga vitkim i zategnutim na dugi rok.