Koje su to navike koje odlikuju visoko stilizovane osobe, da ne kažemo, modne ikone ili ikone stila?! One što uvek dobro izgledaju, šta god imali na sebi!

Svako može da poznaje najpopularnije robne marke i trendove. Svako, ko ima novca, može da ih kupi.

To što ćete da posedujete par brendiranih stvarčica može da vam posluži da se pravite važni u društvu ili na Instagramu, ali posedovanje istinskog stila zahteva malo više od toga.

Pročitajte i ovo: Podesite ton odevanja za novu sezonu obućom u neutralnim tonovima

Foto Leandro Puca
Foto Leandro Puca

Šta je to što istinske ikone stila imaju da izgledaju tako nonšalantno, šta god da obuku?

Oni uvek izgledaju sjajno, ali nikada ne deluje kao da su u to uložili mnogo truda i napora. Kako to da im uspeva da kombinuju različitu odeću na način koji vama nikada ne bi pao na pamet? I šta go radili, nikada vam ne polazi za rukom da skinete njihov stil. Kako to da kod vas uvek nešto manjka, iako ste na sebe stavili apsolutno sve isto kao i oni?

Pročitajte i ovo: Obrni igricu uskom suknjom koja nikad nije bila seksipilnija

Da bismo vam pomogli da unapredite svoj stil, dajemo vam par saveta. Ipak nije toliko teško kao što u prvi mah izgleda.

Pre svega, dobro stilizovane osobe poseduju vanserijsko samopouzdanje i opuštenost po pitanju toga šta oblače.

Nisu opterećeni time. Čak iako u pola dana shvate da im se bluza baš i ne uklapa sa suknjom ili da su haljiinu obukli naopako, neće se mnogo uznemiriti. Prisvojiće svoju grešku kao da je to nešto sasvim normalno i u redu. Greške se čak mogu podvesti pod modne trendove.

Pročitajte i ovo: Volite li slatke parfeme? Pred vama je izbor od 10 najboljih!

Samopouzdanje je zaista ključ! Ono čini da kombinacije koje napravite i sve što nosite na sebi deluje dest puta bolje nego što bi to inače bilo.

Ikone stile ne stide se nijedne robne marke!

Bilo da se radi o najjeftinijoj ili najskupljoj robnoj marki, ikone stila nikada neće pomisliti da su previše dobri ili da nešto nije dovoljno fensi za njih. Ikone stila znaju da odlično ukombinuju različite komade odeće, bez trunke snobizma i podizanja nosa. Jer oni znaju šta je dobar komad odeće, koji će moći dobro da iskoriste i iskombinuju, čim ga ugledaju ili uzmu u ruke.

Pročitajte i ovo: Umetnost stila: Svi nose Oksford košulje, zašto ne biste i vi?!

Čak i kad sebi ne mogu nešto da priušte, a dešava se jer niko ne može baš sve, sa punim samopouzdanjem i bez blama, ući će i u najskuplju radnju i pogledati šta je u ponudi jer inspiracije nikad nije na odmet.

Ikone stila se oblače samo za sebe!

Možda vam se čini kontradiktornim ali ikone stila se ne oblače da bi im se drugi divili i za njih rekli kako su dobro obučeni!

Pročitajte i ovo: Predstavljamo vam sve varijacije dezena koji se nose ove modne sezone

Zato jer njih nije briga šta drugi misle o njihovom odevanju. Nose ono što nose jer im se to sviđa, i to je jedan od ključnih sastojaka njihovog dobrog stila. Kad se oblačite samo za sebe, lakše probijate granice i stvarate svoj lični trend. A i brend!

Ikone stila nisu opsednute etiketama!

To jest, onim što na njima piše! Jer ikone stila znaju da im ime brenda koji nose ne podiže cenu. To ne znači da su brendovi loša stvar već da ikone stila ne uzimaju to u obzir kada odabiraju šta će da obuku tog dana.

Pročitajte i ovo: Lepe u ružičastom ove jeseni i zime

Kao što rekosmo, zaista dobro stilizovane osobe umeju da pronađu izuzetne komade odeće u bilo kojoj radnji, bilo ona brendirana ili ne.

Ikone stila ne prate svaki trend!

Obično, visoko stilizovane osobe idu ukorak sa aktuelnim trendovima, prate modu, ali to ne znači da mahnito skaču čim se nešto novo pojavi kao najnoviji modni hit.

Pročitajte i ovo: Najnoviji modeli džempera koji jedva čekaju da ih nosite

Znaju da modni trendovi dolaze i odlaze, ali posežu samo za onim što im posebno zapne za oko. Ponekad čak i namerno neće posegnuti za najnovijim modnim trendom jer ne žele da se utope u gomili, jer to ne doprinosi na dobar način njihovoj stilskoj reputaciji.

Koriste mnogo toga za inspiraciju, ali ne kopiraju!

Inspiraciju nalazi na raznim mestima, modnim revijama, izlozima radnji ili na ulici. Postoji bezbroj izvora inspiracije.

Pročitajte i ovo: Bela košulja, osnova svakodnevnog dobrog odevanja

Ikone stila vole da pronalaze inspiraciju svuda oko sebe, ali nije im potrebno da kopiraju bilo koga. Znaju kako da prilagode sebi ono što im se dopalo i što ih je inspirisalo tako da to izgleda kao da je njihova originalna kreacija.