Želite da svojoj ženi pružite sjajan provod u krevetu? Upoznajte kako njeno telo funkcioniše i kako da je ohrabrite – i oboje ćete reći „da, da, DA!“

Pošteno je reći da su ženska tela prilično manje direktna od muških. Funkcionisanje naših genitalija i seksualnog sistema – za razliku od muškog veoma vidljivog skupa penisa i testisa – nije tako očigledno, a istorijski je bilo mnogo dezinformacija i mitova koji, nažalost, još uvek postoje, kaže poznata seks edukatorka, Trejsi Koks.

Srećom, ažurno znanje koje dolazi iz naučnih tehnika kao što je skeniranje sada ulazi u mejnstrim i svi – i muškarci i žene – mogu bolje razumeti divne načine na koje žensko telo doživljava uzbuđenje i ispunjenje.

Međutim, nije samo fizički aspekt složen. Muškarci često smatraju da je i sa ženskim libidom teško se uhvatiti u koštac.

Problem je u tome što za mnoge žene na seksualno samopouzdanje i želju negativno utiče društvo koje se gomila na nesveto trojstvo samosvesti, sumnje u sebe i samookrivljavanje, kao i telesna dismorfija (iskrivljeni pogled na to kako vaše telo izgleda što vodi do gubitka samopouzdanja u telo).

Povrh toga, hormonske fluktuacije mogu odigrati svoju ulogu u podizanju i smanjenju ženske želje tokom mesečnog ciklusa. Dakle, sve u svemu, ono što se dešava u ženinoj glavi dok ste zajedno u krevetu može izgledati zbunjujuće, ali je jednako važno kao i ono što se dešava u njenim intimnim delovima tela. Dakle, ako učinite svoj deo da joj pomognete da se oseća srećno, samopouzdano i napaljeno će rezultirati mnogo boljim vremenom za oboje.

Da biste joj dali ono što želi i treba, morate mnogo toga da znate (izvinite!), pa hajde da počnemo od njenog tela.

Sex couple photo created by cookie_studio - www.freepik.com
by cookie_studio – www.freepik.com

ŠTA TREBA DA ZNATE O… NJENOM TELU

Klitoris je jedini organ ljudskog tela koji je dizajniran posebno i isključivo za zadovoljstvo. Ima više nervnih završetaka po kvadratnom inču nego bilo koji drugi deo ljudske anatomije, i dva do četiri puta više od glave penisa. Srećne žene!

Međutim, klitoris nije samo onaj mali deo veličine graška u njenim labijama koji možete videti. To je samo vrh ledenog brega (iako vrh veoma osetljiv) i zapravo je mnogo više klitoralnog organa zapravo unutar njenog tela, omotanog oko njene vagine.

Unutrašnji organ klitorisa je prilično istog oblika kao ptica sa raširenim krilima. Ta krila su duga oko dva do tri i po inča i kreću se unutar nje, sa obe strane njene vagine, pokazujući u pravcu njenog dna. Napravljene su od erektilnog tkiva, što znači da se pune krvlju, baš kao što to čini vaš penis kada je uzbuđen. Štaviše, tu su i klitorisne sijalice erektilnog tkiva ispod unutrašnjih usana njenih vaginalnih usana.

Ovo su sve izuzetno dobre vesti.

To znači da umesto jedne male oblasti, postoji mnogo njih koje možete stimulisati – direktno ili indirektno – da biste je uzbudili. Pročitajte dalje!

Sex couple photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

ŠTA TREBA DA ZNATE O… NJENOM ORGAZMU

Mnogo se priča o tome koliko je ženama teško da dožive orgazam, ali činjenica je da mnogi od nas (uključujući i mene) mogu da dožive za manje od pet minuta. Čak je i Kinsi, pre svih tih godina, znala da je prosečnoj ženi potrebno samo četiri minuta da masturbira do orgazma.

Kada žena masturbira, ona je opuštena, i zna kako da se stimuliše na optimalan način. Sa ljubavnikom koji je naučio veštinu i osetljivost, ženski orgazam je takođe lako postići kao i muški orgazam.

Kada je u pitanju da je dovedete do orgazma, morate prihvatiti šta će uspeti, a šta ne. Možda ste odrasli verujući da je ispravna tehnika guranje penisa u njenu vaginu i iz nje. Nije. Taj organ klitorisa o kome smo ranije govorili treba da bude uključen, bilo da se radi o direktnoj stimulaciji spoljašnje glave klitorisa, kroz indirektnu stimulaciju skrivenog dela, ili kroz lukavu manipulaciju njenog prednjeg vaginalnog zida (doma G-tačke).

Dakle, koji je najlakši način da se to dogodi i da žena doživi orgazam?

Istraživanje na više od 500 žena pokazalo je da je posle masturbacije sledeći najpouzdaniji metod oralni seks. A nakon toga, to je stimulacija klitorisa prstima ili vibracija tokom prodornog seksa.

Dakle, nije u pitanju nekoliko nasumičnih trljanja i povlačenja, već uvežbane, fokusirane metode koje zahtevaju znanje o tome kako žensko telo funkcioniše zajedno sa onim što to konkretno čini za nju.

Korišćenje jezika, prstiju i karlice – ili vibratora – u veoma specifičnim manevrima prilagođenim ženama je pravi način. Dobra tehnika se može naučiti i vežbati: potražite na našem sajtu prethodne postove koji će vas naučiti, koristeći termine za pretragu „oralni seks“, „klitoris“, „G-tačka“ i „ručni posao“.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

ŠTA TREBA DA ZNATE O… DA JE POMOGNETE DA PRESTANE DA OSEĆA DA TREBA DA LAŽIRA ORGAZAM

Da li ste se ikada zapitali zašto žene ponekad lažiraju orgazam? (I da, jedna od vaših partnerki će to učiniti, i ne, verovatno niste mogli da provalite.) To je zato što je zabrinuta da će to biti problem za vas ako ne doživi orgazam. I ta briga se pretvara u kamen spoticanja koji zapravo zaustavlja njen orgazam. Pa ona to lažira da bi pokušala da stvari popravi. Ludo, a?

Dakle, evo najboljeg načina da joj pomognete da se opusti i garantuje da nema više lažnih orgazama: jasno dajte do znanja da to neće biti problem ako ne doživi orgazam.

Ali ne na način „znam da je ženama zaista teško… pa hajde da ni ne pokušavamo“. Uradite to na način „Pružiću ti puno zadovoljstva, i bilo da doživiš orgazam ili ne, sve je dobro“.

Dajte nam puno (dobrog) oralnog seksa koji traje neko vreme. Dodirni nas vešto (podmazanim) prstima. Pokažite koliko vam je prijatno sami sa sobom tako što ćete predložiti korišćenje vibratora tokom seksa.

Onda umukni malo. Nema ništa gore od toga da ste na ivici, samo da bi vaš muškarac ponovo iskočio u iščekivanju i pitao: „Jesi li svršila?“