Reći ćemo vam više o ovom modnom trendu!

Kada je Kejt Midlton imenovana za princezu od Velsa i ostavila iza sebe status vojvotkinje od Kembridža, ona je takođe odlučila da promeni svoj stil.

Kako prenosi magazin Vogue France, od krunisanja kralja Čarlsa III, Kejt Midlton je evoluirala svoj stil odevanja. Od tada je u svakom njenom pojavljivanju u javnosti vidimo u vrlo šik, sofisticiranijim komadima, sastavljenim od odela, pantalona, sakoa, suknji i plisiranih pantalona.

Povodom kraljevske posete Kardifu 3. oktobra 2023. Kejt Midlton je ostavila utisak u tamnoplavom odelu sa belim prugama. Veoma elegantan izgled inspirisan “Power Dressing” trendom.

Šta je „Power Dressing“?

Rođen 1970-ih u Sjedinjenim Državama, ovaj trend je definisan stilom odevanja koji omogućava ženama „da uspostave svoj autoritet u profesionalnom i političkom okruženju kojim tradicionalno dominiraju muškarci“.

Modni trend koji se uglavnom sastoji od modnih komada inspirisanih muškom garderobom. Uglavnom se sastoji od odela, kompleta sa blejzerima, džempera sa okovratnikom, pa čak i diskretnog nakita. Ukratko, to je minimalistički stil radne žene.

Šik i vanvremenski, ovaj stil savršeno pristaje Kejt Midlton. Pojavljuje se redovno u plisiranim pantalonama raskošnog kroja ili čak uklopljenim kompletima sa blejzerima.

Image by marymarkevich on Freepik

Štaviše, nedavno, tokom revije Boss u Milanu, modna kuća je predstavila neke modne komade inspirisane ovim trendom. Gigi Hadid izazvala je pometnju u sivoj krojenoj suknji uparenoj sa sakoom. Pravi dokaz nezavisnosti i moći, o „power dressingu“ se nikada nije toliko pričalo.

Dopada vam se?