Pipa Midlton (40) ima vitku figuru. Otkrijte njenu tajnu mršavljenja koja joj je omogućila da izgubi tri kilograma za nedelju dana.

Pipa Midlton je 6. septembra 2023. proslavila svoj 40. rođendan. Majka troje dece i dalje pokazuje vitku figuru. Dokaz: njen izlazak u bikini 3. septembra u severnoj Italiji.

Zaista, na slikama se pojavila sa istaknutim trbušnjacima i mišićavim butinama. Ako je sledbenica sportske prakse, kao njena sestra Kejt Midlton, takođe je podlegla prilično iznenađujućoj dijeti. Zaista, ona je sledbenik Sirtfood metode koja joj je omogućila da izgubi 3 kilograma za samo nedelju dana!

Food photo created by freepik - www.freepik.com
Food photo created by freepik – www.freepik.com

Sirtfood dijeta: metoda koju Pipa Midlton veoma ceni, a koja još uvek ima nedostatke

Kako funkcioniše ova dijeta?

„U praksi se radi o konzumiranju samo ‘superhrane’, bogate sirtuinima, familije enzima koja ima 7 članova (SIRT1, SIRT2… do SIRT7). Prema autorima, ovi višestruko korisni enzimi bi ojačali imuni sistem, zaštitili od neurodegenerativnih bolesti i delovali protiv starenja ćelija“, kažu Aidan Goggins i Glen Matten, diplomci nutricionističke medicine.

Dakle, morate konzumirati jabuke, kafu, urme, celer ili čak soju, pa čak i crno vino. Prva tri dana morate unositi samo 1000 kalorija dnevno, piti sokove od povrća ali i obrok sastavljen od superhrane.

Zatim je potrebno nastaviti sa 4 dana od 2 soka i 2 kompletna obroka. Zatim period od 14 dana sa 1 Sirtfood obrokom i 3 soka.

Sirtfood se odnosi na sirtuine, proteine koji se aktiviraju određenom biljnom hranom da bi uključili mršave gene, prema kreatorima dijete. Hrana koja aktivira sirtuine je centralna u ishrani.

Međutim, ova dijeta ima nedostatke:

„Sastav obroka bogatih sirtfood-om može brzo da bude veoma nizak u proteinima, tako da je rizik od nedostatka i gubitka mišićne mase značajan.

Složeni ugljeni hidrati, omega 3 i vitamin D takođe bi bili veoma nedovoljni.“, prenosi Health Pass.