Nežnija alternativa hemijskom balajažu, mineralni balajaž se etablirao kao trendovsko kolorisanje kose u ovom trenutku.

Balajaž ostaje jedno od najpopularnijih farbanja kose među ženama, posebno sa dolaskom sunčanih dana, jer donosi svetlost i olakšanje kosi sa prirodnim rezultatom.

Pročitajte i ovo: Maska za suvu kosu

Cilj je u stvari da reprodukujemo blago osvetljenje koje proizvodi sunce na našoj kosi. Još jedna velika prednost: balajaž se prilagođava svim bojama kose.

Image by ArthurHidden on Freepik

Crvenokose će moći da podlegnu bakrenom balajažu, na primer, smeđa kosa karamel balajažu, a plavuše medenom ili polarnom balajažu.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Međutim, ovo moderno bojenje nema samo prednosti. Ova tehnika se sastoji od osvetljavanja kose na finim delovima, putem izbeljivanja, sa ciljem da se kosa osvetli na suptilan i diskretan način.

Pročitajte i ovo: Maska za detoksikaciju kose

No, ovo hemijsko izbeljivanje nije uvek nežno za vlakna kose i može oštetiti ili osušiti kosu. Nežnija prirodna alternativa za našu grivu, mineralni balajaž ili balajaž od gline, međutim, osvaja zavisnike od lepote.

Image by gpointstudio on Freepik

Šta je mineralni skening?

Takođe se zove balajaž od gline, mineralni balajaž daje kosi efekat osvetljenja od sunca bez upotrebe hemijskog izbeljivanja. To je i dalje tehnika delimičnog izbeljivanja, koja se izvodi suptilno na određenim finim pramenovima, ali korišćeni prah za posvetljivanje ima drugačiji sastav od onog koji se koristi u klasičnoj metodi.

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Ovaj rastvor za izbeljivanje se u suštini sastoji od sastojaka mineralnog porekla (kao što su glina, silicijum dioksid ili čak dijamantski prah). Tako će otvoriti ljusku kose i nežno olakšati oksidaciju.

Image by Freepik

Uprkos prirodnijoj formuli, mineralni balajaž je efikasan kao i njegova hemijska alternativa. Omogućava vam da posvetlite kosu do 6 tonova i takođe može da kreira plave, karamelne ili svetlo smeđe pramenove u zavisnosti od osnovne boje.

Pročitajte i ovo: Zdrava i negovana kosa je simbol dobrog zdravlja i lepote

Osim toga, može se raditi na svim tipovima kose i svim bojama kose. Deluje i na prirodnoj kosi ili farbanoj kosi (bilo putem hemijskih, mineralnih ili biljnih boja). Razumemo zašto je ovo farbanje koje ne oštećuje kosu i poštuje vlakno kose trenutno u modi.

Pročitajte i ovo: Maska protiv opadanja i za negu svih tipova kose

Posebno praktikovana u salonima brenda Biocoiff, specijalista za bojenje biljaka već 20 godina, mineralna balajaž u Francuskoj košta između 95 i 115 evra.