Ni sakrivanje!

Odmah se dohvatite telefona. Uključite kameru. Obrnite na front facing, selfie mode, ali ne radi slikanja već da proverite da li je ostalo nešto od ručka među vašim zubima. Ipak, sezona je zeleniša pa da ne pozelenite od muke kasnije. Što bi rekli, bolje proveriti, nego zažaliti. Ovo je situacija vrste gde kajanje ne dolazi u obzir.

Niste našminkani?! OMG. Da ste slušale staru, dobru Koko Šanel, bile biste. I to obavezno, čak i kada idete da bacite đubre. Jer nikad se ne zna, a đavo nikad ne spava. A ni Marfi!

Pročitajte i ovo: Ne bole ožiljci koje nosim, bole njihova imena

Dakle, niste našminkani! Zaronite ruke u torbu i pokušajte da nađete karmin. Ili bar labelo u boji! Neprimetno nanesite na usne, bez vađenja ogledala. Dosad ste naučile gde vam stoje usne, zar ne?! Malo nanesite vrhovima prstiju i na jagodice, da se zarumenite.

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica – drugi deo

Ako nemate karmin pri ruci, zubima izgrizite usne, da proradi cirkulacija. Ali nemojte da vam poplave i krene da curi krv! Pa da pomisli da je od straha!

Pročitajte i ovo: Sudbina Petra Pana i njegovih izabranica I deo

Jagodice štipnite prstima, da vam prirodna boja nagrne u obraze. Nacentrirajte ih tako što ćete se na silu nasmejati iz sve snage, ako u bezumlju ne možete da se setite gde su vam jagodice i čemu služe u takvim čudnim situacijama. Pocrveneti spontano i bez muke. Ne od straha, stida i sramote, već onako, kao prirodno. Vraćate se sa fitnessa ili ste upravo imale seks vrsta izgleda.

Ako postoji mogućnost da odete do toaleta, obavezno otiđite i sredite se na brzinu. Ne odugovlačite da ne biste poslale pogrešnu poruku, koju bi on protumačio kao pravu.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Kada ste već u toaletu, a kosa vam nije u svom najsjanijem stelarnom izdanju, protresite je rukama, uključite fen za sušenje ruku (zanemarite ko vas gleda kao luđakinju, kao da one ne bi isto to radile da se nađu u sličnoj situaciji), gurnite glavu pod razuzdani ispuh i pustite da vam vreli vazduh raspuše kosu na sve strane da se i vi jednom k’o čovek voluminizirate.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Kada se podignete gore, nakon celog minuta držanje glave pod fenom, kosa će vam izgledati bujno. Sada, kada ste se voluminizirale, spremne ste da izađene napolje i suočite se sa uvek, bar malo, neprijatnom situacijom.

Situacije poput ove će vas naterati da konačno shvatite svrhu onih malih, putnih pakovanja parfema.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Putno pakovanja parfema u torbi je neophodnost, drage moje! Da, znam i ja se sve ovo vreme pitam ko kupuje ta glupa pakovanja od 15 ml. Pa evo, sad vam je jasno, k’o dan, sve ono u šta ste godinama sumnjale.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Jer ništa vas prijatnije neće osvežiti od friškog talasa vašeg omiljenog parfema. A kako će taj talas prepoznatljive miomirisne svežine tek njemu osvežiti sećanja! To samo vas dvoje znate! A on zna bolje!

Pročitajte i ovo: Obrazac žrtve kao beg od ljubavi

Ništa jače ne budi stare emocije od bujice parfema sa kože voljene osobe. Been there, done that.

Miris je najbolji okidač sećanja. I to išpricajte u velikom krugu po celoj sebi. Neka čarlija parfem mio oko vas kao vaš pokretni oreol. Bivše ljubavi. Nije da vas je briga šta će on da pomisli, ali neka misli.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

Pošto živimo u eri društvenih mreža i svi sve o svakom znamo, uzdržite se od postavljanja pitanja kako se proveo na nedavnom odmoru na Baliju! O kom ste sve saznali proganjajući ga po Instagramu. Sve što može da dovede do zaključka da ga proganjate je strogo zabranjeno. No-no!

Pročitajte i ovo: Andrija&Anđelka – šta nam poručuju i čemu (ne)treba da nas nauče

Pokušajte da se ne hvalite previše vašim novim frajerom koji je kardiohirug. Samo napominjanje da je lekar biće dovoljno da zapali vatru od ljubomore.

Ako nemate partnera, skrenite pažnju sa svog trenutnog partnerskog statusa ističući svoje novo, fantastično unapređenje, predstojeći odmor ili polazak u akrobatsku školu trapeza. Još bolje, plesa oko šipke. Jer život je toliko uzbudljiv! Jedva da ste primetile da njega više nema u blizini.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Ako je vaš bivši u društvu svoje žene ili nove devojke, budite pristojni i ljubazni. Udelite joj neki sitni kompliment. Ne preterujte. Pohvalite joj dezen haljine ili cipele, čak iako ne biste pristale ni mrtve da to obučete. Jer držite svoje prijatelje blizu, a neprijatelje još bliže.

Pročitajte i ovo: Emotivno prejedanje

Imajte na brzinu osmišljen plan za evakuaciju iz ove čudne situacije i budite vi ta koja će prva da napusti nemilu scenu. Jer baš ste upravo krenule na otvaranje izložbe vašeg prijatelja slikara koji živi u Parizu i evo sad, za 15 minuta počinje svečani događaj. Naravno, samo za VIP zvanice. Ili rasprodati koncert! Ili žurite na sastanak sa organizatorom vašeg venčanja.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Ostanite sve vreme smireni, dostojanstveni i ni pod kakvim uslovima ne izgovarajte gluposti, tipa, da bi bilo sjajno da odete na piće zajedno! Jer ne, to nikako ne bi trebalo. Zar ne?!