Ostavio vas je i sada pokušava da se vrati – evo zašto ne bi trebalo da mu date prostora ako nema valjanih osnova i kako da se oduprete iskušenju.

Mnogi muškarci raskidaju veze iz straha, ali onda kada se njihova voljena osoba udalji ili kada jednostavno počnu da se osećaju usamljeno, pokušavaju da se vrate skrušenih ramena, tužnih pogleda i podvijenih repova između nogu.

Problem je u tome što ako je razlog njihovog povratka samo strah da se ne izgube u vezi (gube kontrolu i počinje da ih hvata panika) ili usamljenost, povratak će vas uskoro vratiti na staro mesto: kada vas opet napusti.

Zato je bolje da ne dozvolite da vam se vrati u život – bar na neko vreme.

Pročitajte i ovo: Intimne partnerske stvari o kojima ne bi trebalo da pričate sa prijateljicama

Svakako, treba vam puno snage volje, ali imajte na umu da se tek sa dna možete početi penjati na planinu.

Evo šta treba raditi, a šta ne raditi kada se ponovo nađete sa bivšim kad je razlaz još previše svež.

Promenite smer kretanja ako ga sretnete

Čak i veliki gradovi postaju neverovatno mali kada je bivši u pitanju, pa je verovatno da ćete negde naleteti na njega ili u krcatom restoranu / klubu.

Pročitajte i ovo: Kako da se razvedete na civilizovan način

Ne pokušavajte da ga pozdravite, ne započinjte bilo kakav razgovor i ne počinjite da pravite scenu, samo okrenite pete i odšetajte, ako uspete da ne dozvolite da vas vidi, bolje je.

Možete postati vrlo dobri u okretanju (poput balerine), skakanju u žunje, stapanju sa zidovima, skrivanju u kupatilu.

Snow photo created by gpointstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ne verujte mu

Vuk dlaku menja, ali ćud nikada…

Pročitajte i ovo: Da li je prvi utisak zaista pravi?

Poštovanje se stiče činjenicama, delima, a ne rečima, zato nemojte mu verovati: nije važno da li ima lice izgladnelog psa i deluje li iskreno bolno i pokajano, potrebno je vreme da se demonstriraju ovakve stvari, uzmite svoje vreme za sebe i svoje preispitivanje, i ne verujte u iznenadne izlive ljubavi, posebno ako vas je napustio i ako se zbog vas oseća veoma loše.

Otvorio je ranu i njegove reči nisu dovoljne da je zacele.

Ne javljaj se na telefon

Pokušaće da vas pozove, da pošalje poruke, da pokuša da vam priđe, ali to čini samo zato što se iznenada oseća usamljenim i želi vas nazad kao hir ili zato što ponovo želi da bude siguran da ste tamo i čekate ga. Ukratko, da demontrira svoju moć nad vama.

Pročitajte i ovo: Kada je veza kao droga

Blokirajte ga, ne odgovarajte mu, ignorišite ga, ali nemojte se zavaravati, jer opet će vas povrediti i nastavićete da gubite dragoceno vreme, svoje.

Sigurno vam nije lako, pogotovo ako vam nedostaje, ali treba da obuzdate svoj ego (i prste), i da ne podlegnete niskim strastima, videćete da ćete se nakon nekog vremena osećati jače i bolje.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ne budi mu prijatelj

Ostavio vas je, ne treba ga tešiti, a ne treba vam čak ni njegovo razumevanje i saveti kako da budete bolje.

Ne pravite grešku što ste mu ostali prijatelj, pogotovo ako se i dalje osećate loše i povređeno.

Pročitajte i ovo: Reči su te što nas svlače, ćutanje samo uz suze dobro ide

Odvajanje je teško, ali to je jedini način da nastavite i započnete ispočetka, inače ćete zaglaviti u vezi koja više nije onakva kakva je bila pre, ali koja vas prebacuje u ulogu „prijatelja“.

People photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ne puštaj ga nazad, a da nisi sigurna da se promenio

Muškarci se ne menjaju u rečima i ne menjaju se preko noći, ako je između vas i problema koji se njega tiču bilo problema, on se neće promeniti samo voljom i namerom da to učini.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Svakako, osećate se neverovatno usamljeno i bojite se da se više nikada nećete zaljubiti i pronaći adekvatnog partnera, ali znajte da je bolje biti sam nego osećati se sam u vezi.

Prva je situacija koja se može promeniti, druga je vrsta osude.

Food photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Nemoj da završiš u krevetu s njim

Raskinuli ste, završiti u krevetu znači reći mu da vas može imati za ljubavnicu kad god poželi, bez razmišljanja ili odgovornosti, što je za muškarca isto kao dobitak na lutriji.

Da li stvarno želite toliko da se ponižavate?

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Umesto toga, idite u Tinder i zabavljajte se sa prvim simpatičnim muškarcem s kojim ste se sudarili u haustoru, ali nemojte se ovako poniziti sa bivšim.

Uradite to zbog sebe kako biste mogli da se pogledate u ogledalu, jer seks ne menja stvari i neće vas to vratiti jedno drugom.

Ne izlazi sa njim

Osećaćete se samo gore, samo će vas još više povrediti i verovatno ćete uvek iznova razgovarati o istim stvarima, o istim pričama, kao pokvarena ploča koja se večno vrti na jednom mestu i nikad ne dođe do prelomne tačke.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Ako je, pak, strategija ignorisanje problema, činite sebi veliku štetu i dopuštate mu da vas ne poštuje, da ignoriše ono što vam je važno.

Može se naći kompromis, ali ne možete se samo predati.

Food photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Verujte svojim prijateljima

Potreban vam je pogled iz drugog ugla, posebno u ovom periodu nejasnoće.

Verujte svojim prijateljima i setite se da su njihovi saveti dobri i da ako vam kažu da grešite, to je zato što ne žele da vas ponovo vide kako plačete.

Pročitajte i ovo: Vuk dlaku menja, ali ćud nikada!

Oni dobro znaju koliko ste pretrpeli i žele da vas poštede daljeg i ponovnog povređivanja, ali pre svega toga da i dalje gubite dragoceno vreme na muškarca sa kojim nikada nećete bilo šta izgraditi.